ساختمان دانشگاه زاید به مساحت 80 هکتار بین ابوظبی و فرودگاه بینالمللی آن واقع شده؛ این مکان به گونه ای انتخاب شده که بهعنوان بخشی از مسترپلان شهری عمل کند و به بازدیدکنندگان ان شهر خوش آمد بگوید.
پروژه که توسط شرکت معماری BRT و با همکاری هادی تهرانی طراحی شده، دربردارندهی عناصر سنتی و جدید معماری و مهندسی است تا گویای هویت و میراث بومی باشد. انحنای سازهی آلومینیومی سیال بر فراز سایت، نماد پوشش اعراب بومی منطقه است.
از منظر فرم، عملکردهای مرکزی دانشگاه به شیوهای منطقی به هم مرتبط گشتهاند و این کار به شکلی ارگانیک با ارجاع به فرم سیال تپههای شنی منطقه صورت گرفت. آنچه بر جذابیت و اهمیت معماری این مجموعهی دانشگاهی افزوده، فرم دینامیک خاص آن و بهویژه طرح بام است که نه تنها از لحاظ معماری زیباست بلکه بهعنوان المانی تازهوارد به بستر شهر، در بهبود ظاهر و بافت و ارائهی معیاری برای تعریف معماری مؤثر بوده است.
ساختمان دانشکده و مدیریت، کلاسها، لابراتوارهای علوم و کامپیوتر، یک کتابخانه به مساحت 18,000 مترمربع و یک کافهتریا برای اینجا تدارک دیده شد، به انضمام مجموعهی ورزشی و مرکز کنفرانس مجهز به جدیدترین امکانات و فنآوری روز که به پروژه الحاق گشته و قابلیت پذیرایی از 6000 دانشجو، اساتید و کارمندان را دارد. دانشکدهی بینالمللی زاید نیز بهزودی در کنار همین مجموعه احداث خواهد شد که پذیرای دانشجویانی از سرتاسر دنیاست.
یک آکس فرمال در میانهی طرح گنجانده شده و کامپوسهای زنان و مردان به طور مجزا در طرفین آن مستقر هستند و در هر سوی این آکس، دانشکدهها، فضاهای سکونتی و تسهیلات ورزشی گنجانده شده است. در واقع این اولین پروژه در امارات متحد عربی است که در آن دختران و پسران در یک مجموعه حضور دارند، اگرچه در کلاسهایی جدا از هم. از این رو دانشگاه زاید از منظر فرهنگی و سیاسی دارای اهمیت زیادی در بافت زمینه میباشد. مرکز کنفرانس در شمال و کتابخانه در جنوب سایت و در راستای آکس اصلی قرار دارند و بخش مدیریت و سالنهای غذاخوری نیز در همین مسیر هستند.