پل چوبی یوسوهارا؛ معماری این پل ژاپنی هر بیننده‌ای را میخکوب می‌کند!

پل چوبی یوسوهارا؛ معماری این پل ژاپنی هر بیننده‌ای را میخکوب می‌کند!

به قلم: نرگس مهردادیان

پل چوبی یوسوهارا؛ معماری این پل ژاپنی هر بیننده‌ای را میخکوب می‌کند!

نوژا دیزاین

موزه پل چوبی یوسوهارا (Yusuhara Wooden Bridge Museum) توسط معمار ژاپنی کنگو کوما  (Kengo Kuma) طراحی و اجرا شده است. این پل چوبی منحصر به فرد و زیبا یک هتل و یک اسپا را به هم وصل می‌کند. دو فضای تفریحی که به‌دلیل وجود صخره و جاده‌ بینشان از هم جدا افتاده بودند. این موزه یک راهرو هوایی بین زمین و آسمان و به‌عنوان راه ارتباطی هتل و اسپا عمل می‌کند. این پل تماما با متریال چوب و در مساحت 14736 مترمربع با کاربری‌های ارتباطی، اقامتی و گالری و کارگاه هنری بین سال‌های 2009 تا 2011 میلادی طراحی و ساخته شده است.

سرویس خواب بالسا

برای آشنایی با معمار، شهر قرارگیری‌، طراحی، معماری زیبا و سازه موزه پل چوبی یوسوهارا این سازه شگفت‌انگیز در ژاپن با ادامه این مطلب از چیدانه همراه باشید.

معماری زیبا و سازه موزه پل چوبی یوسوهارا

معمار موزه پل چوبی یوسوهارا کیست؟

کنگو کوما، طراح موزه پل چوبی یوسوهارا، معمار ژاپنی و استاد دپارتمان معماری دانشگاه توکیو است. کوما اغلب با طراحان معاصر شیگرو بان و کازویو سجیما مقایسه می‌شود. او کار طراحی و ساخت استادیوم ملی جدید توکیو با نام استادیوم المپیک توکیو که برای بازی‌های المپیک تابستانی 2020 آماده شده بود را هم انجام داده است.

مطلب پیشنهادی: موزه‌ای در دل جنگل‌های ژاپن؛ ترویج زیبایی، صلح و شادی

معمار موزه پل چوبی یوسوهارا کیست؟

شهر قرارگیری موزه پل چوبی یوساهارا کجاست؟

موزه پل چوبی یوسوهارا، در کشور ژاپن و شهر یوساهارا طراحی و اجرا شد. یوسوهارا با جمعیتی نزدیک به 5000 نفر، شهری در جنوب شرقی ژاپن و در استان کوهستانی کوچی است. این شهر با مرکز شهر و تالار شهری که با چوب سوگی یا سرو ژاپنی، درخت ملی کشور ساخته شده، شناخته می‌شود. موزه پل چوبی یوسوهارا نیز به‌عنوان یک نقطه عطف جدید در شهر، سازه‌ای از نوع پل است که به‌عنوان راه ارتباطی ساختمان‌های عمومی منطقه را به هم متصل می‌کند.

شهر قرارگیری موزه پل چوبی یوساهارا کجاست؟

معماری و طراحی موزه پل چوبی یوسوهارا

ایده‌ای که موجب طراحی موزه پل چوبی یوسوهارا شد، ایجاد پیوند بین دو ساختمان عمومی و تفریحی بود که مدت‌ها با صخره و جاده بین‌شان از هم جدا شده بودند. این موزه با سازه جالبش ارتباطات در این منطقه را به هم پیوند می‌دهد. این سازه نه تنها به‌عنوان گذرگاهی بین هتل و اسپا عمل می‌کند، بلکه به‌عنوان اقامتگاه، کارگاه، گالری و مکانی ایده‌آل برای برنامه‌های هنری و پیوند فرهنگ‌ها در این شهر است.

معماری و طراحی موزه پل چوبی یوسوهارا

دسترسی به ساختمان این موزه پل چوبی از طریق دو هسته عمودی شفاف که در انتهای پل پنهان شده‌اند، امکا‌ن‌پذیر است. به‌همین دلیل به‌نظر می‌رسد که این سازه در هوا شناور است. چالش این پروژه این بود که در فاصله بسیار زیادی، عناصر ساختاری بسیار کوچک سازه پل را شکا دادند. این پل یک نمونه عالی طراحی پایدار است. چراکه توانست حتی بدون مواد و متریال‌هایی با اندازه بزرگ به یک کنسول با ابعاد بزرگ دست پیدا کند.

مطلب پیشنهادی: بناهای شگفت‌انگیزی که هیچ‌وقت ساخته نشدند! 

موزه پل چوبی یوسوهارا

طراحی سازه موزه پل چوبی یوسوهارا

ساختار کلی موزه پل چوبی یوسوهارا با استفاده از سامانه تیرهای چوبی که با هم همپوشانی دارند، طراحی شده است. این ساختار که با نام توکیو (Tokiyo) شناخته می‌شود معمولا در معماری معابد سنتی ژاپنی استفاده می‌شود و ساختارهای کنسولی معماری سنتی ژاپن و چین را تداعی می‌کند. به‌منظور انطباق سازه پل با محل قرارگیری‌اش، ستون پل در مرکز قرار گرفت و یک تیر بزرگ بر روی ستون مرکزی تکیه کرد.

سازه موزه پل چوبی یوسوهارا

این تیر بزرگ از چارچوبی ساخته شده که از همپوشانی صدها تیر چوبی عمود بر هم شکل گرفته‌ است. پل به تدریج با نزدیک شدن به تیر مرکزی کمتر می‌شوند. شکل حاصل یک مثلث معکوس است که منظره اطراف را تداعی می‌کند. از داخل می‌توان شکل مثلثی معکوس سقف با قسمت زیری را مشاهده کرد که استودیو و گالری را شکل می‌دهد.

طراحی سازه موزه پل چوبی یوسوهارا

و در آخر

طرحی و ساخت موزه پل چوبی یوسوهارا به‌منظور پیوند بین دو ساختمان عمومی، تفریحی توسط یک تاسیسات پل مانند، که مدت‌ها توسط صخره و جاده‌ای بین آن‌ها جدا شده بودند، انجام شد. موزه پل ارتباطی در این منطقه است که نه تنها به عنوان گذرگاهی بین دو مکان تفریحی، بلکه به‌طور مستقل به‌عنوان یک اقامتگاه، کارگاه، گالری، محل برنامه‌های هنری نیز عمل می‌کند. یک سیستم ساختاری و سازه‌ای که از قطعات کوچک تشکیل شده است. که از ساختار کنسولی که معمولا در معماری سنتی ژاپن و چین به‌کار می‌رود الگوبرداری شده است.

برای آشنایی با دیگر آثار معماری و دکوراسیون داخلی با یک متریال خاص در جهان مطلب طراحی دکوراسیون داخلی با استفاده از مبلمان آجری! را از دست ندهید.

طرحی و ساخت موزه پل چوبی یوسوهارا

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه