یکی از مراحل بازسازی یا ساخت خانه کف سازی است. کف سازی ساختمان مرحلهای است که باید با حوصله انجام شود تا پوشش روی آن در آینده دچار مشکلاتی چون لق شدگی، ترک خوردن و برآمدن سرامیک و کاشی نشود. در واقع کف سازی بعد از سفت کاری انجام میشود و مرحله نهایی در تکمیل یک ساختمان نیمه کاره است. در خانههایی که بازسازی انجام میدهند نیز، این مرحله به صورت مجزا با زیر سازی کف شروع میشود و در نهایت با پوشش کامل آن با انواع کف سازی در ساختمان به اتمام میرسد. امروزه با توجه به متریال پیشرفتهای که به بازار ارائه شده، کف سازی تنها به کاشی و سرامیک ختم نمیشود و کفپوشهای دیگر نیز قابل استفاده هستند. ضخامت کف سازی ساختمان معمولا در همه بخشها باید به شکل هم سطح باشد تا مشکلی در لایه روسازی به وجود نیاید. برای اطلاع از روشها و ایده گرفتن میتوانید با ما همراه باشید.
کف ساختمان این روزها با مواد مختلفی چون لمینت، پارکت، سنگ، سرامیکهای پرسلان و اسلب، بتن، سیمانی، سنگ مرمر، گرانیت یا موکت کاری در لایه رویی پوشش داده میشود. بسته به نوع متریال استفاده شده در کف سازی محوطه مربوطه، ممکن است به مصالح مختلفی برای زیر سازی کف ساختمان احتیاج باشد که بتواند در برابر رطوبت، حرارت و مانند آن مقاوم باشد. سطح ارتفاع کف سازی ساختمان با توجه به کف هر ساختمان میتواند مقدار متفاوتی باشد. در برخی موارد که کف با سایر نقاط اختلاف ارتفاعی دارد و نیاز به همسطح کردن سطح است، نحوه کف سازی ساختمان کمی متفاوت خواهد بود. در غیر اینصورت، کف سازی طبق مراحل زیر اجرا میشود.
کف سازی که شامل سه مرحله زیرسازی، مسطح کردن و روسازی کار است که مرحله اگر به درستی انجام نشود، مرحله نهایی نیز شکل درستی نخواهد داشت و ممکن است باعث شود کار نهایی حتی قابل استفاده نباشد. بنابراین، توجه به هر بخش اهمیت ویژهای دارد. در بازسازی کف خانه این مراحل شامل خراب کردن پوشش قبلی کف است که بعد از خراب کردن کف، نوبت به مراحل فوق میرسد. در حقیقت برای جلوگیری از نشتی و حفاظت از تاسیسات عملیات زیرسازی انجام میشود. درصورتی که تاسیسات از کف فبور کند، با سیمان کاری روی آن را میپوشانند که در طول کفپوش کردن و کف سازی آسیب نبیند.
در مرحله بعد، شروع به مسطح کردن کف میکنند تا سطح کاملا همتراز باشد، هیچ پستی و بلندی در آن وجود نداشته باشد. با محاسبه و رعایت شیب محیط ساختمان را برای جلوگیری از تجمع آب آماده میکنند تا خرابی به بار نیاورد. در مرحله نهایی که سنگ فرش کردن یا روسازی نام دارد، کفپوش مورد نظر را طی مراحل مختلف با مسطح کردن سطح، ملات ریزی و قراردادن کاشی و سرامیک اجرا میکنند.
یکی از بخشهایی که طراحی داخلی یک ساختمان را تحت تاثیر قرار میدهد و میتواند بر جلوه داخلی خانه تاثیر گذار باشد، انتخاب کفپوش مناسب در زمان کف سازی بنا است. کف سازی مراحل خاصی دارد که در نهایت به مرحله روسازی میرسد. در این مرحله انتخاب کفپوش مناسب میتواند کمی چالش برانگیز باشد. این چالشها از قیمت کفپوش گرفته تا زیبایی شناسی، طول عمر و نحوه نگهداری میتواند متغیر باشد. اما، در نهایت، زیبایی و جلوه خانه را بیشتر میکند. البته، نحوه کف سازی ساختمان نیز مرحله بسیار مهم و حساسی است که میتواند میزان قابلیت استفاده از یک خانه را بیشتر کند. تصور کنید، اگر از کفپوش ارزان استفاده کنید و این کفپوش را یک استادکار غیرحرفهای نصب کند، ممکن است ترازبندی را به خوبی رعایت نکند و در محیطی مثل آشپزخانه یا سرویس بهداشتی مشکلاتی را در دفع آب از طریق چاهک به وجود بیاورد. انواع کف سازی داخلی ساختمان شامل موارد زیر است.
چوب حسی گرم و دلنشین و بسیار لوکس به چهره خانه میدهد. اما، اگر بخواهید از آن به شکل کفپوش در خانه استفاده کنید، هزینه بر است. اگر موضوع هزینه مطرح نباشد، کفپوشهای چوبی معمولا از چوب افرا، بلوط، گردو و گیلاس تهیه میشوند که چوبی سخت و محبوب برای پوشش کف است. چرا که کف محیطی است که بیشترین فشار و رفتوآمد روی آن انجام میشود و برای افزایش دوام آن باید از کفپوشهای چوبی استفاده کرد. چوب محکم در کنار زیبایی شناسی، تطبیق پذیری و دوام بالایی دارد و زیبایی آن نامحدود به زمان است.
به این شکل که در هر عصر و دورهای از کفپوش چوبی استفاده میشده است. همانقدر که یک کفپوش چوبی قرن 19 زیبا و چشمگیر است، یک کفپوش چوبی در قرن 21 و در سال 1403 میتواند زیبا و شکیل باشد. نکته مثبت در انتخاب کفپوش چوبی این است که این کفپوش طیف رنگی بسیار گستردهای دارد و چون از چوبهای مختلف تهیه میشود، رنگبندی متفاوتی نیز دارد. البته، الگوی استفاده از کفپوش چوبی به شکل بافت شاه ماهی، آجر، سبدی و زیگزاگی به کار برده میشود. پارکت نیز مدلی از یک کفپوش چوبی است که از چوب بلوط درست میشود و چوب را به کمک لاک و ساب تبدیل به چیزی شیک و براق مانند پارکت میکند.
یکی دیگر از کفپوشهایی که میتوانید در مرحله کف سازی ساختمان به کار ببرید سنگ است. سنگ در واقع زیبایی طبیعی دارد و بخشی از طبیعت است که زیبایی بسیار منحصربهفردی به فضای خانه شما میبخشد. در بین انواع سنگ کف ساختمان میتوان به مرمر و گرانیت اشاره کرد. مرمر، سنگی بسیار مجلل و صیقلی است که در کنار زیبایی که خلق میکند، بسیار محکم و خاص است. البته، به این دلیل که استفاده از کفپوش سنگی ممکن است هزینهبر باشد، معمولا از متریال طرح سنگ استفاده میکنند تا قیمت کمتری داشته باشد و همان میزان زیبایی را به فضا بدهد. کفپوش سنگی سرد است. اگرچه در تابستان حس خوبی را برای شما ایجاد میکند و از گرمای بیرون میتوانید به آن پناه ببرید. اما، در زمستانها سرد بودن آن میتواند حس دلپذیری نداشته باشد. ولی نکته قابل توجه این است که سنگ رسانای خوب گرما است. به همین دلیل، با یک راهکار ساده میتوانید با استفاده از سیستم گرمایش از کف، کف سنگی خانه را گرم کنید.
بهترین روش کف سازی ساختمان فوم بتن است که وزن سبکی دارد و عایق خوب حرارتی و صوتی است. فوم بتن فضای خالی را به خوبی پر کرده و شیببندیها را به خوبی تنظیم میکند. فوم بتن با سیمان، ماسه، آب و مواد کف زا ترکیب میشود و به سه شکل فوم بتن معمولی، سازهای و فوم بتن عایق حرارتی موجود است. برای کفسازی پارکینگ، رمپ و کفهای قدیمی میتوان از فوم بتن استفاده کرد.
یکی دیگر از انواع کف سازی ساختمان لمینت است که به نسبت قیمت خوبی دارد که به شکل یک لایه از سطح محافظت میکند. لمینت مثل کاشی، سنگ مرمر، چوب و سایر انواع کفپوشها مقاوم است و میتوانید با هر بودجهای که در دست دارید از آن برای پوشش کف استفاده کنید. در واقع، لمینت ارزانترین کفپوش است که در مقابل معایبی نیز دارد و عیب آن طول عمر و دوام کم آن است. به علاوه لمینت در مقابل آب مقاوم است. اما، ضد آب نیست که بتواند در برابر نفوذ رطوبت مقاوم باشد. به همین جهت، بهتر است از آن در پوشش مکانهای مرطوب استفاده نکنید.
کف سازی ساختمان بخش مهمی در روند ساخت یا بازسازی یک بنا اجرا میکند. به همین دلیل، توجه هب روند و نحوه اجرای آن بسیار مهم است و یک استادگار ماهر میتواند از پس آن بربیاد. کف سازی شامل سه مرحله زیرسازی، مسطح کردن و روسازی است که مرحله زیرسازی و مسطح کردن ساختمان حتما باید به بهترین نحو انجام شود تا مرحله روسازی بتواند به زیباترین شکل خودنمایی کند. انتخاب مصالح و کفپوش با کیفیت در شیک شدن کف خانه نقش مهمی ایفا میکند. از بین متریالی که میتوان در کف به کار برد میتوان به شکل قدیمی به سیمان و موزاییک اشاره کرد. اما، با توجه به پیشرفت تکنولوژی مواد دیگری چون لمینت، فوم بتن، سرامیک پرسلان، چوب و مانند آن اضافه شده است که انتخاب هر نوع کفپوش بسته به میزان بودجه، مکانی که قرار است کف آن را بپوشانید و جنس مصالح استفاده شده بستگی دارد.