دکوراسیون پذیرایی را مدرن و امروزی بچینم یا سنتی و ایرانی؟ این روزها منظور از دکوراسیون مدرن، همان دکور اروپایی و یا خارجی و خاص بودن چیدمان است. با این حال اغلب ما ایرانیها دوست داریم المانهایی از دکوراسیون سنتی را در خانه داشته باشیم. اگر سلیقه شما هم دکوراسیون پذیرایی سنتی را میپسندد این مطلب از چیدانه را بخوانید و نکتههای آن را به خاطر بسپارید.
دکوراسیون سنتی یعنی در طراحی دکوراسیون منزل نشانههایی از سنتها و فرهنگ قدیمی و اصیل ایرانی را ببینیم. با ورود انواع مبلمان و تکنولوژهای جدید به دکوراسیون منزل، اغلب افراد حاضر نیستند خانهای کاملا شبیه به خانههای چند دهه قبل ایرانی داشته باشند. اما طراحی دکوراسیون پذیرایی سنتی به گونهای که هم فضاهایی متناسب با نیازهای امروزی طراحی شود و هم نشانهای از فرهنگ و هنر گذشتگان در آن دیده شود امکان پذیر است. در ادامه ایدههایی متنوع برای طراحی دکوراسیون پذیرایی سنتی بیان شدهاند.
دیدن تصاویر به شما کمک میکند تا در زیباترین حالت دکوراسیون پذیرایی سنتی خانه خود را طراحی کنید. قبلا در مطلب دکوراسیون نشیمن سنتی ایرانی به راهکارهایی برای طراحی نشیمن سنتی پرداختهایم. در اینجا تصاویر مختلفی از پذیرایی سنتی را آوردهایم که ایده هریک در زیر آن توضیح داده شده است.
لازم نیست همه وسایل و المانهای فضای پذیرایی خانه سنتی و ایرانی باشد. همین که یک فرش پر نقش و نگار ایرانی و مبلمانی کلاسیک در پذیرایی قرار دهید، رنگ و بویی از دکوراسیون سنتی را به خانه آوردهاید.
هرچند شومینه اصالتا جزو معماری و سنت ایرانی نبوده و از اروپا وارد ایران شده ولی یکی از عناصری است که حس سنتی بودن و گذشته را به خانههای ایرانی میآورد و در معماری خانههای قاجاری تا همین چند سال قبل از شومینه استفاده میشد.
با انتخاب وسیلههای کوچک میتوانید حال و هوایی از دکوراسیون سنتی را در پذیرایی ایجاد کنید. کوزههای سفالی زیر گلدانها، چراغ کوچک روی میز، چمدانی که تبدیل به میز شده و کوسنی با روکش به شکل فرش همه نشانههایی از یک دکور سنتی را به دکوراسیون آوردهاند.
اگر به دنبال تهیه مبلمانی برای دکوراسیون پذیرایی سنتی هستید، مبلمانی با طرحهای گرهچینی برای این فضا مناسب هستند.
هرچند که در این تصویر از رنگهای امروزی و شاد استفاده شده است ولی طراحی تلاش کرده با لوستر طرح قدیم در کنار بوفه چوبی و عناصری مانند تصویری از معماری ایرانی و یا قرار دادن چمدان قدیمی به عنوان دکوری، دکوراسیون پذیرایی سنتی را طراحی کند.
اگر در فضای پذیرایی جای کافی داشته باشید، میتوانید از یک کمد چوبی در گوشهای از پذیرایی استفاده کنید. کمد به فضای پذیرایی حال و هوایی سنتی میدهد.
احتمالا شما هم یادتان هست که در گذشته، جاظرفی و یا بوفههای بزرگ قدیمی در پذیرایی نقش کنسولهای امروزی را داشتند و داخل آنها ظروف پذیرایی از مهمان را قرار میدادند. در تصویر بالا وجود بوفه در کنار فرش قرمز، فضایی سنتی و صمیمی ایجاد کرده است.
باید خیلی خوش شانس باشید که طراحی معماری و ساختمان خانهتان هم با معماری اصیل و سنتی همخوانی داشته باشد. در این صورت دکوراسیون پذیرایی سنتی در هماهنگی کاملی با فضای خانه قرار خوهد داشت. وجود درهای چوبی و طاقچه، طاقچه نما و رفهای خانه نشانههایی از معماری اصیل ایرانی هستند.
اگر کمی اهل ذوق باشید و خاص بودن پذیرایی خانه را بپسندید، میتوانید در فصل زمستان، پذیرایی خود را با یک کرسی تزئین کنید و یا یک گوشهای از آن کرسی قرار دهید و بخش دیگر مبلمان و بقیه وسایل باقی بماند. این فضا کاملا شما را به سالهای قبل خانههای ایرانی میبرد.
کلام آخر:
در این مطلب تصاویر چندین دکوراسیون پذیرایی سنتی را آوردیم. این طرحها میتواند به شما ایده بدهد تا دکوراسیون خانه خود را به شکل سنتی بچینید.