افتضاح غیرقابل باور شهرداری تهران در مرمت یک بنای تاریخی!

افتضاح غیرقابل باور شهرداری تهران در مرمت یک بنای تاریخی!

شهرداری منطقه ۲۰ تهران در اقدامی عجیب دیوار دور برج طغرل متعلق به دوره سلجوقی در شهرری را کاشی کرد.

برج طغرل

سرویس خواب بالسا

یکی از دیدنی‌ها و جاذبه‌های تاریخی استان تهران، برج طغرل نام دارد که در شرق آرامگاه تاریخی ابن بابویه یا شیخ صدوق در خیابان ابن بابویه شهرری واقع شده‌ است. قدمت این برج آجری و زیبا به دوران سلجوقیان برمی‌گردد و دارای ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد است.

برج طغرل با مساحتی بالغ بر ۴۸ متر مربع به‌شکل استوانه، با خشت و آجر و به سبک معماری رازی بنا شده است. در گذشته بر بالای این برج، به مانند برج‌های هم عصرش، گنبدی مخروطی شکل وجود داشته که در حال حاضر وجود ندارد. ارتفاع فعلی این برج بدون احتساب این گنبد در حدود ۲۰ متر است. ضخامت دیواره برج از ۱٫۷۵ متر تا ۲٫۷۵ متر و قطر داخلی و خارجی آن نیز به‌ترتیب ۱۱ و ۱۶ متر است.

سطح بدنه بیرونی برج به ۲۴ تَرک تقسیم شده که این کار علاوه بر استحکام بنا و زیبا تر شدن آن، احتمالا نشان‌دهنده وقت در طول روز نیز بوده است. در قسمت فوقانی برج نیز تزیینات و کتیبه‌ای به خط کوفی وجود داشته که متأسفانه طی قرون گذشته از بین رفته است. در زیر برج طغرل فضایی شبیه به سرداب یا آب‌انبار وجود دارد که احتمالا هدف اصلی از ایجاد آن، سالم ماندن پی این برج و جلوگیری از پوسیدگی قسمتی از برج است که در زیر زمین قرار دارد.

در ضلع شمالی و جنوبی برج دو سردر با معماری طرح رازی ساخته شده است. سر در ورودی‌ جنوبی یا سر در اصلی‌ پر نقش‌ و نگار و تا اندازه‌ای‌ از بدنه برج‌ بیرون‌ آمده‌ است. این‌ ورودی‌ طاقی‌ ضربی‌ دارد که‌ از داخل، نوع‌ چیدن‌ آجرها به‌ شکل‌ جناغی‌ است. بر پیشانی‌ سردر نیز تزیینات‌ زیبایی‌ وجود داشته‌ که‌ پس‌ از تعمیر، اثری‌ از آن‌ باقی‌ نمانده‌ است‌ و جای‌ آن‌ها لوحی‌ مرمری‌ با تاریخ‌ ۱۳۰۱ هجری قمری در قاب‌بندی‌ مستطیل‌ نصب‌ شده‌ است.

با هم تصاویری از اقدام عجیب شهرداری را ببینیم:

برج طغرل

برج طغرل

منبع: برترین‌ها

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران
امیر آشفته در تاریخ 22 شهریور 1403
آقا چه مشکلی دارد خود برج را هم سنگ مرمر کنید درست می شود. وقتی احمق ها سر کار باشند نتیجه کار بهتر از این نمیشه. شهردار تهران هیچ درکی از آثار باستانی و فرهنگی و تمدن ایران را ندارد.
طیبه در تاریخ 22 شهریور 1403
وقتی شهر ری پر از افغانی شده وقتی شهرداری با سهمیه ایثار گران عده زیادی را استخدام رسمی می کند وبا سوادها باید پشت سر آنها باشند معلوم یک بی سواد نمی دو نه برج طغرل چی
محسن در تاریخ 23 شهریور 1403
اصولا مرمت بناهای تاریخی زیر نظر یک کالابرگهای باستان شناسی هستش
ستاره در تاریخ 02 مهر 1403
واقعا چه افتضاحی !!! مملکت افتاده دسته یه مشت بی سواد نابلد

ثبت دیدگاه