بالاخره تیم آس رم در محل ثابتی مستقر شد! تیم آس رم از شروع بازی های خود دائما در حال تغییر ورزشگاه بوده است و تقریبا هر چند سال یکبار از یک استادیوم ورزشی به استادیومی دیگری نقل مکان میکرده است. در سال 2012 سرانجام تصمیم گرفته شد تا ورزشگاهی درخور این تیم بزرگ و دسته اول طراحی و ساخته شود که علاوه بر نجات تیم از خانه به دوشی دل طرفداران آس رم را شاد کند.
بنای ورزشگاه توسط دن میس، Dan Meis، معمار امریکایی طراحی و ساخته شده است و هزینه در نظر گرفته شده برای ساخت بنا به مبلغ 300 میلیون یورو بوده است. البته، تحقیقات باستان شناسی بسیاری در این زمینه صورت گرفت که با ساخت این ورزشگاه و نویزی که ایجاد خواهد کرد، آسیبی به بافت تاریخی شهر وارد نشود. سرانجام، بعد از کش مکشهای فراوان استارت ساخت استادیوم کلید خورد.
مشاهده بیشتر
بیشتر بدانید: نگاهی بر طراحی ورزشگاه جدید سانتیاگو برنابئو رئال مادرید
استادیوم جدید رم شاهکار معماری اخیر است که با تکنولوژیهای به روزی که در این محل تعبیه شده است، توانسته است چندین قدم از تمامی ورزشگاههای ساخته شده در سطح دنیا جلوتر گام بردارد. اگرجه ساخت آن بارها با مشکلاتی روبرو شد که منجر به توقف ساخت آن شد. اما، سرانجام این ورزشگاه با گنجایش 52،500 تماشاگر آماده بازی و بهرهبرداری شد. البته، گنجایش این ورزشگاه تا 62،000 نفر نیز ممکن است.
باید گفت که تیم آس رم به عنوان چهارمین تیم برتر رده A ایتالیا است که بعد از یوونتوس، آس میلان و ناپولی قرار میگیرد که 7% از ایتالیاییها طرفدار این تیم هستند. به همین جهت باید گفت، این تیم و هوادارانش مستحق داشتن چنین استادیوم ورزشی بزرگی هستند تا بتوانند مستقل به تمرین بپردازند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، باشگاه آس رم باشگاهی بود که طی سالهای مختلف در زمینهای بازی مختلفی بازی کرده است.
از جمله این زمینها و باشگاهها، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
سرانجام مجمع کاپیتولین با 32 رای موافق و سه رای ممتنع تصمیم گرفت ورزشگاه مورد نظر را در رم و در شهر پیترالاتا Pietralata بسازد تا این بنا بتواند به توسعه شهری کمک کند. Pietralata شهری تاریخی و متعلق به قرن 16 میلادی یا قدیمی تر است. نام شهر نیز از نام خانوادهای که اراضی این بخش زیر نظر آنها اداره میشد، گرفته شده است.
بیشتر بدانید: آثار فاخر نورمن فاستر؛ پیشرو در معماری مدرنیسم انگلستان
ساخت بنا شامل ساخت فضای سبزی به وسعت 15 هکتار، پارکینگ خودرو و پیاده رو است تا فضای کافی برای ورود افراد به مجموعه را فراهم کند. به علاوه بتواند با ایجاد فضای سبز به طبیعت نیز احترام بگذارد. چشم انداز زیبای اطراف ورزشگاه خود عامل مهمی در برجسته کردن این بنا در شهر است.
ورزشگاه به لحاظ جایگاه اطراف دومین ایستگاه قطار بزرگ رم به نام تیبورتینا روما و مترو رم واقع شده است. این دو محل، نزدیکی و رفت و آمد مردم برای تماشای ورزشهای مختلف به این ورزشگاه را راحتتر و در دسترستر کرده است. در کنار استادیوم اصلی، برنامهای برای ساخت مکانی برای سرگرمی، موسیقی، خرید نیز در نظر گرفته شده است تا بتواند به همه لحاظ تماشاچیان را شاد و راضی نگه دارد.
استادیوم جدید رم با الهام از کولوسئوم، آمفی تئاتر بیضوی باستانی این شهر ساخته شده است. آمفی تئاتر روم متعلق به سال 69 میلادی است و میتوان گفت که این ورزشگاه جدید این قابلیت را دارد که به دومین بنای بزرگ و تاریخی این شهر تبدیل شود.
طراحی بنای ورزشگاه به گونهای انجام شده که بتواند میزبان چندین رشته ورزشی و رویدادهای مختلف باشد. ساختار بنا به لحاظ دکوراسیون داخلی و نمای خارجی کاملا با الهام از شکل بیضوی کولوسئوم تاریخی روم ساخته شده است. به این شیوه توانستهاند به نوعی روش نبرد گلادیاتورها از دوره پیشینیان تا به امروز را توسط فوتبالیستهای رده A ایتالیا ادامه دهند.
طراحی بنای استادیوم جدید رم تلفیقی از هنر به کارگیری فولاد و بتن پیشرفته است. فضای در نظر گرفته شده برای نشستن تماشاچیان مانند کاسهای که متشکل از فولاد و بتن پیشرفته است. این فضای کاسهای مانند در توری فایبرگلاس نسوز یا پشم سنگ پیچیده شده است و نمایی از فضای ریتیمیک آمفی تئاتر روم را به رخ میکشد.
سقف ورزشگاه با روکش پلی کربنات به شکل سایبان پارچهای جمع میشود و به نوعی یادآور پارچه روی کولوسئوم است که در آن زمان روی سقف را میپوشانده است.
بیشتر بدانید: هنر اعجاب آور سانتیاگو کالاتراوا؛ معمار اسپانیایی
به جرات میتوان گفت که استادیوم جدید رم اولین ورزشگاه مطابق با اصول پایداردر اروپا خواهد بود که ردی از کربن خنثی با بیشترین قابلیت بازیافت، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و حفاطت از محیط زیست در آن به اجرا درآمده است.
در فضای ورزشگاه یک رستوران، آمفی تئاتر 5000 نفری در فضای باز، یک سالن آمفی تئاتر 13000 نفری سرپوشیده تعبیه شده است. به علاوه یک مرکز آموزشی در سطح جهانی در مجاورت استادیوم نیز در نظر گرفته شده است.
استادیوم جدید رم نفس دوبارهای به این شهر بخشید و سعی کرد با نگاهی به گذشته، آیندهای زیبا را به تصویر بکشد که یادآور جنگ گلادیاتورها و امپراتوریهای حاکم بر رم بوده است. این بنا با الهام کولوسئوم رم ساخته شده است. سعی شده در ساخت آن از اشکال هندسی و طراحی دقیق این آمفی تئاتر قدیمی استفاده شود تا کاملا یادآور این بنای باستانی شود. به همین جهت، گفته میشود که استادیوم جدید رم میتواند به دومین بنای تاریخی برجسته رم تبدیل شود.