معمارانی که با آثار هنری خود چهره جهان را تغییر دادند!

معمارانی که با آثار هنری خود چهره جهان را تغییر دادند!

به قلم: شقایق امیرحسینی

معماران بزرگ جهان

نوژا دیزاین

شجاعت و جسارت معماران را نمی‌توان دست کم گرفت. آن‌ها که با خلق آثار هنری فاخر، متفاوت و خارج از فضای سنتی معماری دست به خلق زدند تا جهان آثار منحصربه‌فردی را از طراحی یک رستوران گرفته تا یک کتابخانه، موزه، پل‌ و هتل را به خود ببیند.  آثاری که نه تنها باعث شگفتی و وجد آدمی می‌شود، بلکه، فراتر از مرزهای طبیعت و سنت می‌رود تا جرات و جسارت را در وجود انسان‌ها بارور کند. در ادامه سعی می‌کنیم معماران بزرگ جهان را به همراه اثر برگزیده از میان تمامی آثارشان معرفی کنیم تا به این شیوه ادای دینی به این افراد کرده باشیم.

کاغذدیواری آیدی

علیرضا تغابنی، معمار جوان ایرانی طراح خانه شریفی ها

علیرضا تغابنی

علیرضا تغابنی زاده 1356 است که کارشناسی خود را در معماری از دانشگاه گیلان و مدرک دکتری را از دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات دریافت کرده است. او برنده جوایز بسیار زیادی از جمله آکادمی سلطنتی دورفمن است و به همان اندازه آثار هنری بسیاری را خلق کرده است که از این میان خانه شریفی ها مشهورترین اثر او است. او یکی از معاران بزرگ جوان است که در سن کم این عنوان را از آن خود کرده است.

خانه شریفی ها در تهران

او با نگاهی متفاوت به یک منزل مسکونی سعی کرده است اثری را خلق کند که زیبایی بیشتری به فضای شهری ببخشد و زندگی شهری را از کلیشه‌های همیشگی رها کند. این خانه در منطقه دروس واقع شده است که در هفت طبقه طراحی شده است و مجهز به سالن ورزشی، میز بیلیارد، فضاهای عمومی و خصوصی برای تماشای تلویزیون و مانند آن طراحی کرده است. اتاق خواب‌های این خانه شبیه به جعبه‌های چوبی شیشه‌ای است که قابلیت چرخش دارد.

فاستر و همکاران، موزه ملی زائد در ابوظبی امارات

فاستر و همکاران که یک شرکت بین‌المللی معماری انگلیسی مستقر در لندن است، توسط طراح بریتانیایی لرد نورمن فاستر در سال 1967 تاسیس شده است. او با اضافه کردن کادری حرفه‌ای دست به طراحی ساختمان‌های معروفی در جهان زده است که یکی از آن‌ها موزه ملی زائد در ابوظبی، امارات است. از ویژگی‌های طراحی مجموعه فاستر و همکاران الهام از طبیعت است.

لرد نرمن فاستر، معمار بریتانیایی

مجموعه آثار او شامل برج The Gerkin، با الهام از طبیعت و یک نوع جانور دریایی به نام اسفنج گل ونوس در انگلستان ساخته شده است. دیگری برج The Hearst Tower در نیویورک، بازسازی مقر دولیت Reichstag در آلمان، پل Malibu Viaduct در فرانسه و فرودگاه بین‌المللی هنگ کنگ و بسیاری آثار دیگر بوده است.

موزه ملی زائد در ابوظبی امارات

اما، ساختمان موزه ملی زائد بنایی است که در امتداد موزه لوور ابوظبی ساخته شده است که طراحی مدرن را با معماری سنتی اماراتی ادغام کرده است و دارای پنجره‌های شیشه‌ای باریک است که از نوک بال شاهین الهام گرفته است. این موزه در جزیره سعدیات ابوظبی واقع شده است و اولین موزه‌ای است که تاریخ، فرهنگ و تحولات اقتصادی-اجتماعی امارات را به تصویر می‌کشد. موزه ملی زائد در ابوظبی شامل 5 برج بال مانند است که گویی از درون یک تپه مصنوعی سردرآورده و بر فراز آسمان ادامه دارد.

بیشتر بدانید: معماران چگونه از طبیعت برای طراحی الهام می‌گیرند؟

آلوارو سیزا؛ Alvaro Siza، مشهورترین معمار جهان و طراح سازه Iberê Camargo Foundation

آلوارو سیزا مشهورترین معمار جهان بوده و اهل کشور پرتقال است. او که سازه‌های معروفی در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است، در سال 2003 اثری خلق کرده که مهم‌ترین کار او شناخته می‌شود و آن ساختمان Iberê Camargo Foundation در برزیل است.  او یک جمله معروف دارد که می‌گوید،

«معمارها چیزی را اختراع نمی‌کنند. آن‌ها در واقع حقایق جهان را به جهانیان بازتاب می‌کنند.»

آلوارو سیزا، معمار پرتقالی

آلوارو سیزا در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه پورتو درس خوانده است و ازکودکی به مجسمه سازی علاقه داشته است که می‌توان بازتاب این علاقه را در آثارش به وضوح مشاهده کرد. به همین جهت، آثار سیزا  لقب مدرنیزم شاعرانه را از آن خود کرده است.

ساختمان Iberê Camargo Foundation در برزیل

ساختمان Iberê Camargo Foundation از آثار مهم آلوارو سیزا، موزه‌ای در برزیل است که مساحتی به ابعاد 1350 متر مربع را به خود اختصاص داده است. استفاده از اشکال هندسی، شیب‌های جذاب بخش‌های داخلی این موزه را تشکیل می‌دهد.

بیارکه اینگلز، Bjarke Ingels سازنده بنای VM Houses در دانمارک

بیارکه اینگلز، Bjarke Ingels تحصیل کرده آکادمی هنرهای زیبای رویال دانمارک است که آثار قابل توجه او شامل VM House، Mountain dwellings، 8house و Amager Bakke است.

ژرک اینگلز، Bjarke Ingels

او مجموعه‌ای با نام BIG را راه اندازی کرده است و آثارش به دلیل ساختار شکن بودن، داشتن توسعه پایدار و مفاهیم جامعه شناختی و جسورانه‌اش معروف است. بیارکه اینگلز باور دارد که، «معماری برای او وسیله است و نه هدف. وسیله‌ای برای ایجاد زندگی متفاوت برای افراد جامعه!».

بیشتر بدانید: معروف ترین معماران ایرانی را بشناسید + آثار مشهورشان

ساختمان VM House

ساختمان VM House در کپنهاگ دانمارک، باعث دریافت بهترین جایزه ساختمان در اسکاندیناوی با نام Forum AID Award در سال 2006 شد. این ساختمان از دو بلوک متمایل به شکل V و M است که منظره موربی به سمت فضای بیرون دارد.

دنیل لیبسکیند Daniel Libeskind، سازنده بنای Maggie’s Centre

دنیل Daniel Libeskind

دنیل لیبسکیند معمار و هنرمند لهستانی-امریکایی است که در کنار خلق آثار بزرگ و مطرح در سطح جهان به تدریس نیز مشغول است. او به دلیل استفاده از نمادهای فرهنگی در آثارش مشهور است و می‌توان گفت آنچه طراحی می‌کند با الهام از موسیقی، فلسفه، ادبیات و شعر است. دنیل تلاش می‌کند تا آثاری را خلق کند که منحصر به فرد، پایدار و طنین انداز باشد.

بیمارستان رایگان مگی

سبک دنیل لیبسکیند بیشتر ساختار شکن است بیشتر که در واقع، ساختار شکنی Deconstructivist شاخه‌ای از سبک پست مدرنیسم است. او سازنده بناهای شگرف بسیاری از جمله ساختمان موزه امریال جنگ لندن و Maggie’s Centre در بیمارستان رایگان رویال همپستد لندن است. این بیمارستان با نام کوتاه Maggie’s Royal Free  مشهور است.

فرنک لوید رایت Frank LIoyd Wright طراح مجموعه Falling Water در پنسیلوانیا

فرنک لوید رایت Frank LIoyd Wright، معمار بزرگی که از دانشگاه ویسکانزین مدیسن اخراج شد. اما، این اتفاق مانع پیشرفت او در زمینه معماری نشد. او در مدت 70 سال، بیش از 1000 ساختمان را طراحی کرده است که در نوع خود تعداد فوق‌العاده‌ای به شمار می‌رود.

فرنک لوید رایت، معمار امریکایی

فرنک لوید رایت جوایز بسیاری را از آن خود کرده است و پیش رو در جنبش معماری Prairie بود. او به دلیل دید بازی که در طراحی شهری داشت، معمار بسیار مطرحی شده بود. رایت باور داشت که معماری باید با انسانیت و محیط زیست همراستا باشد که به آن معماری ارگانیک گفته می‌شود.

فرنک لوید رایت طراح مجموعه Falling water

مجموعه Falling Water در پنسیلوانیا یکی از هزاران کار او در حوزه معماری ارگانیک است و عنوان بهترین معماری امریکایی را به خود گرفته است. زوجی تصمیم گرفتند از رایت تقاضا کنند که خانه‌ای تابستانی روی مسیر آبشاری در محدوده پنسیلوانیا برای آن‌ها بسازد. او از سنگ‌های طبیعی و بتن آرمه در ساخت این خانه استفاده کرد و در نهایت سلیقه و کارایی این مجموعه را خلق کرد.

بیشتر بدانید: ترند دکوراسیون از دهه شصت تا الان، از نوستالژی تا دنیای مدرن امروز

کنزو تانگ Kenzo Tange، معمار  St Mary’s Cathedral, Japan

کنزو تانگ پیشرو در معماری پست مدرنیسم در ژاپن بود. او که در دانشگاه توکیو درس خوانده است، با درک معماری سنتی ژاپن و استفاده از المان‌های مدرنیته سعی در تلفیق این دو سبک داشته است. او به سبک خود لقب معماری ترزیشنال یا انتقالی را نسبت داده است.

کنزو تانگو، معمار ژاپنی

او آثار برجسته زیادی همچون صلح هیروشیما، مموریال پارک، میدان المپیک توکیو و مانند آن را در کارنامه خود ثبت کرده است که از این میان سعی می‌کنیم گذری بر کلیسای  St Mary’s Cathedral, Japan داشته باشیم.

کلیسای سینت ماری ژاپن

کلیسای جامع سنت مریم ژاپن،  St Mary’s Cathedral, Japan در محدوده بنکیو توکیو واقع شده است که بنای اولیه آن از چوب تهیه شده بود که حین حمله هوایی به ژاپن در جنگ جهانی دو از بین رفت. این بنا توسط کنزو تانگ طراحی و دوباره ساخته شد. نمای خارجی بنا به شکل یک صلیب است که هشت سهمی هذلولی به سمت بالا باز می‌شود و با این ترکیب صلیب نوری می‌سازد که در طول چهار نمای ساختمان ادامه پیدا می‌کند.

کلام آخر

معماران بزرگ جهان، آن‌ها که با سال‌ها تلاش نبوغی از خود به خرج دادند که توانست دنیا را از روال سنتی و ساده خارج کند و اشکال هندسی را به طرز بسیار فکر شده همراه با درک طبیعت و ماهیت انشان کنار هم قرار داده‌اند. در این میان سعی کردیم معمارانی از سراسر جهان همچون ایران، امریکا، ژاپن، لهستان، دانمارک و سایر نقاط معرفی کنیم و یکی از آثار برگزیده آن‌ها را از میان هزاران اثر فاخر به عنوان نمونه معرفی کنیم.

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه