این خانه، نیویورکی‌ترین خانه ایران است، تمسخر کرج کافی‌ست!

این خانه، نیویورکی‌ترین خانه ایران است، تمسخر کرج کافی‌ست!

این خانه رتبه سوم جايزه معمار ۱۴۰۳ در گروه مسکونی را گرفته. شکل‌گیری این بنا براساس همسایگی است.

معماری خانه کرج

جوکر

ویلا/آپارتمان فرعی هفت؛ ساختمانی است مسکونی دارای سه واحد: طبقه اول یک آپارتمان فلت. طبقات دوم و سوم شامل دو واحد دوپلکس شمالی و جنوبی. طبقات همکف و زیرزمین شامل لابی، فضاهای خدماتی و رفاهی از جمله سالن ورزش، استخر و امکانات وابسته، پارکینگ و انبارها و سایر فضاهای وابسته.

معماری خانه کرج

بنای فرعی هفت یک توده متخلل است از حیاط‌ها و تراس‌ها که جانمایی و هندسه هریک از بستر کلی و همسایگی بلافصل تاثیر پذیرفته. وقتی قواره‌های زمینِ شهری عمق زیاد و اصطلاحاً بَرِ کم داشته باشند، قانون‌گذار به جهت اطمینان از تامین نور طبیعی و تهویه طراحی را ملزم به تعبیه نورگیر می‌کند.

طرح بازیگوشانه با ضابطه بازی کرده؛ تکه‌ای از حجم عقبی را به جلویی منتقل کرده و از روی سر حیاط ایجاد شده، آن‌ها را با پلی به هم وصل کرده. این تمهید مسئله اشراف واحد جنوبی به حیاط را منتفی می‌کند. حیاط ایجادشده، که قبل از هرچیز برای واحد دوپلکس شمالی نور جنوب ایجاد می‌کند و واحد شمالیِ متعارفاً نامطلوب را تبدیل می‌کند به شاید مرغوب‌ترین واحد بنا. طراحی با قاچ کردن فرم در اولین اقدام و بعد دوطبقه کردن این شکاف، نوعی حیاط مطبق ایجاد کرده‌است. در طبقه اول این حیاط پلان مُطَوّل را به دو سکانس می‌شکند و در یکی فضاهای عمومی و در دیگری فضاهای خصوصی را جای می‌دهد. تراز دوم حیاط چنان‌که گفته شد حیاط مرکزی دوپلکس شمالی است.

معماری خانه کرج

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه