ایستان نورالایمان که به معنی قصر نور و ایمان است، محل اقامت پادشاه کشور اسلامی برونئی، حسنال بولکیا ابن عمرعلی صفیالدین محسوب میشود که معماری و چیدمان بسیار خاصی دارد. این قصر در کرانه رودخانه برونئی و بر فراز تپهای سرسبز در چندکیلومتری جنوب غربی بندر سری بگاوان واقع شده است که چشم انداز زیبای آن مورد توجه قرار گرفته است.
معماری خانه افسانه ای پادشاه کشور اسلامی برونئی توسط معمار فیلیپینی لئوناردو وی لاکسین Leonardo V.Locsin طراحی شده است. از شاخصههای معماری که این معمار در قصر پادشاه برونئی به کار گرفته است، گنبدهای طلایی و سقفهای طاقدار است که برای نمایش و بازتاب توامان تاثیر اسلام و فرهنگ مالایی استفاده شده است. برای آشنایی بیشتر با جزییات این قصر شگفتانگیز با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: خانه دلنشین نیما یوشیج، از یوش تا تهران!
طراحی دکوراسیون داخلی خانه افسانه ای پادشاه برونئی را خوان چو معمار برج العرب برعهده داشته است و ساخت و ساز آن توسط شرکتی انگلیسی انجام شده است. هزینه ساخت بنا به تاریخ روز یعنی سال 1984 معادل 1.4 میلیارد دلار بوده است. این بنا یکی از بزرگترین قصرهای ساخته شده در جهان است که در ردیف قصر باکینگهام، رویال پلس مادرید، قصر لوور، قصر پراگ و بسیاری قصر دیگر قرار میگیرد.
قصر ایستان نورالایمان پادشاه برونئی در لیست گینس به عنوان «بزرگترین کاخ مسکونی جهان» نام گرفته است. این بنا به عنوان تنها قصری در جهان است که تنها یک خانواده از آن استفاده کرده است و در واقع از نسلی به نسل دیگر یا از پادشاهی به پادشاه دیگر منتقل نشده است و همچنان توسط خود پادشاه حسنال بولکیا اداره میشود.
این قصر در فضایی به وسعت 200،000 متر مربع بنا شده که در آن 1788 اتاق تعبیه شده است. این بنا در کل شامل 257 سرویس بهداشتی و حمام، حال پذیرایی به گنجایش 5000 مهمان و مسجدی با گنجایش 1500 نمازگزار است. پارکینگ این بنا 110 خودرو را در خود جای میدهد و مجهز به 5 استخر است. حدود 564 لوستر، 51000 لامپ، 18 آسانسور و 44 راه پله در آن به کار رفته است.
بیشتر بخوانید: معروف ترین معماران ایرانی را بشناسید + آثار مشهورشان
این قصر با المانهای زیبا و لوکسی طراحی شده است که در تعطیلات رسمی مانند عید فطر درهای آن به روی مردم عادی باز است تا بتواند از این قصر باشکوه دیدن کنند. نمای بیرونی کاخ نیز ازجزییات بسیاری بهره برده است که این قصر را به اثری هنری تبدیل کرده است.
در طراحی نمای خارجی این قصر از فواره، مجسمههای هنری، استخرهای متعدد، ورودی خودروها، چشم انداز بینظیر مشرف به دریاچه، درختان و گیاهان طبیعی، دیوارهای مجلل، فنسهای هنری و دروازه استفاده شده است تا هر چه بیشتر این نما را مجلل نشان دهد. آنچه این قصر را از فرسخها دورتر قابل تشخیص میکند، نمای سقف گنبدی طلایی آن است که جلوه قابل توجهی دارد.
بیشتر بخوانید: نگاهی بر معماری برج آزادی، نماد صلابت، آزادی و مدرنیته ایرانی
دکوراسیون داخلی خانه سلطان ترکیبی از معماری اروپایی و مالایی سنتی است و این دو با دکوراتیوهای بسیار لوکس مدرن تزیین شدهاند. آنچه بیشتر در تزیین نمای داخلی کاخ به چشم میخورد، سنگ مرمر و طلا است. سنگ مرمر مورد نظر بیشتر در ساخت 48 راه پله تعبیه شده در این کاخ به کار رفته است و بیش از 30 نوع مرمر در ساخت این قصر استفاده شده است.
نمای داخلی قصر با طاقها، ستونها، نما و سقف مجلل تزیین شده است. بسیاری از قطعات استفاده شده در طراحی داخلی این کاخ مانند دستگیرهها و ریلها با ورق طلا تزیین شده است یا از طلا ساخته شده است.
این کاخ مقر اصلی اقامت پادشاه و خانوادهاش و همچنین شخصیتهای مهم دولتی همچون نخست وزیر برونئی نیز هست و برای برپایی مراسم دولتی نیز از آن استفاده میشود. المانهای به کار رفته در دکوراسیون داخلی این بنا شامل موارد زیر است.
در طراحی و دکوراسیون داخلی و خارجی قصرها معمولا از بهترین متریال استفاده میشود تا اشراف و بزرگان بتوانند سمبلی از لاکچری بودن را به نمایش بگذارند. کاخ پادشاه برونئی در فضای بسیار گسترده و در بخش ساحلی رودخانه برونئی ساخته شده است و در ساخت آن از بهترین ادوات و متریال همچون مرمر، طلا، گرانیت،ابریشم و مانند آن استفاده شده است. طراحی داخلی بنا بیشتر برپایه مرمر و طلا است و نمای خارجی آن نیز از این ویژگی بهره برده است.