چگونه کابینت باد کرده را درست کنیم؟!

چگونه کابینت باد کرده را درست کنیم؟!

کابینت باد کرده را درست کنیم؟!

کابینت‌ها، فضایی برای سازماندهی، ذخیره‌سازی و نظم‌دهی در آشپزخانه‌ها ایجاد می‌کنند. آن‌ها معمولا از چوب، ام‌دی‌اف، فلز یا پلاستیک ساخته می‌شوند و دارای قسمت‌هایی چون درها، قفسه‌ها و درآورها هستند. از کابینت‌ها می‌توان برای سازماندهی بهتر فضای آشپزخانه، افزایش فضای ذخیره‌سازی ظروف، مخفی کردن لوازم و ابزار آشپزی، مواد خوراکی و ایجاد ظاهری زیبا و مرتب در آشپزخانه استفاده کرد. از آن‌جایی که کابینت‌ها به‌عنوان یک عنصر زیبایی و دکوراسیونی نیز در آشپزخانه مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند به زیبایی و شکوه آشپزخانه بیافزایند. اما گاه به‌دلایلی چون دما، رطوبت، نصب اشتباه، آسیب‌های بیرونی چون تمیز کردن با مواد نامناسب یا ناتوانی در جذب رطوبت ممکن است سطح چوبی کابینت باد کرده و چهره نازیبایی به‌خود بگیرد.

فیلیمو

در این مطلب از چیدانه به شما آموزش داده می‌شود که چه‌گونه می‌توان کابینت باد کرده را درست کرد. پس در ادامه با ما همراه باشید.

چه‌گونه می‌توان کابینت باد کرده را درست

دلایل باد کردن کابینت چوبی یا ام‌دی‌اف

کابینت‌های چوبی یا ام‌دی‌اف ممکن است به دلایل مختلف باد کنند. برای جلوگیری از مواجه شدن با کابینت باد کرده، باید با دلایل باد کردن کابینت آشنا باشید. بهتر است ابتدا علت آن را شناخته، سپس مرمت و ترمیم لازم انجام شود. برخی از دلایل باد کردن کابینت عبارتند از:

 

  1. تغییرات دما و رطوبت: تغییرات دما و رطوبت محیط می‌تواند باعث تورم و انقباض متریال کابینت شود و در نتیجه کابینت باد کند.
  2. نصب نادرست: اگر کابینت به‌درستی نصب نشده باشد و بین کابینت و دیوار یا سقف فاصله کافی وجود نداشته باشد، ممکن است در اثر فشارهای خارجی کابینت باد کند.
  3. استفاده از مواد نامناسب: استفاده از مواد نامناسب یا کیفیت پایین در ساخت کابینت می‌تواند باعث باد کردن کابینت شود.
  4. آسیب‌های خارجی: ضربه‌ها، فشارها یا آسیب‌های خارجی دیگر می‌توانند باعث باد کردن کابینت شوند.
  5. عدم توانایی در جذب رطوبت: درصورتی که مواد استفاده شده در ساخت کابینت قابلیت جذب رطوبت نداشته باشند، رطوبت محیط باعث باد کردن کابینت خواهند شد.

مطلب پیشنهادی: 5 نکته مهم برای طراحی آگاهانه دکوراسیون داخلی منزل!

دلایل باد کردن کابینت چوبی یا ام‌دی‌اف

مراحل تعمیر یا ترمیم کابینت باد کرده

برای ترمیم یا تعمیر کابینت چوبی یا ام‌دی‌اف بادکرده، می‌توان طبق مراحل زیر پیش رفت:

ترمیم یا تعمیر کابینت چوبی یا ام‌دی‌اف بادکرده

  1. بررسی کابینت: هر چندوقت یک‌بار کابینت را با دقت بررسی و شدت تورم را بررسی کنید. اگر کابینت در مراحل اولیه باد کردن بود، سریع برای تعمیر اقدام کنید.
  2. جدا کردن از لولا: برای تعمیر ابتدا آن را از لولا جدا کنید. برای دسترسی بهتر، آن را روی یک سطح صاف قرار دهید.
  3. تمیز کردن سطح: ابتدا سطح کابینت را به دقت تمیز کنید تا هر گونه آلودگی یا ذرات گرد غبار از بین برود.
  4. خشک کردن رطوبت: با وسیله‌ایی مانند سشوار، رطوبت داخل چوب یا ام‌دی‌اف را خشک کنید.
  5. تعمیر زمینه: اگر زمینه کابینت خراب شد یا باد کرد، می‌توان از چسب چوب یا مواد مشابه برای تقویت زمینه استفاده کرد.
  6. پوشش مجدد: برای ترمیم کابینت، می‌توان از ورق ام‌دی‌اف یا رنگ ورنیش سطح کابینت را پوشش داد و به حالت اولیه بازگرداند.
  7. نصب مجدد بخش‌هایی از کابینت: اگر بخش‌هایی از کابینت باد کرد یا آسیب دید، می‌توان آن بخش‌ها را جدا کرده و مجدد نصب کرد یا با مواد تعمیری آن را مرمت کرد.
  8. تعمیر با چسب ترمیم: اگر تورم در مراحل اولیه باشد، طوری‌که لایه رویی کابینت جدا شده، اما هنوز نریخته و پوسته‌پوسته نشده، می‌توانید خودتان از چسب برای ترمیم استفاده کنید. برای این کار یک لایه نازک چسب چوب به قسمت جدا شده بزنید و آن را محکم به بدنه فشار دهید. روی قسمت چسب خورده، وسیله سنگینی قرار دهید تا بخش جدا شده، بهتر به کابینت بچسبد. بعد از گذشت چند ساعت، دوباره کابینت را به لولا متصل کنید.
  9. تعمیر با سمباده و بتونه: اگر شدت آسیب‌دیدگی بالا باشد و تمام بخش‌های کابینت باد کرده باشد. تعمیرکار آن را تعمیر نکرده و تعویض می‌کند. اما اگر تورم تنها در بخش‌های پایینی باشد و حدود 3 تا 4 سانت متورم شده باشد، با کوتاه کردن در یا سمباده زدن مشکل برطرف می‌شود. برای این کار با سمباده دستی یا برقی، تمام قسمت‌های متورم کابینت را سمباده زده و آن‌ را صاف کنید. با پارچه‌ایی گرد و غبار‌ ناشی از سمباده را پاک کنید. سپس با بتونه قسمت‌های سمباده خورده را پر کنید. بعد از خشک شدن بتونه، دوباره سطح کابینت را سمباده بزنید. برای این کار دقت بالایی لازم است تا سطحی صاف و یکدست حاصل شود. بعد از سمباده زدن، در کابینت را رنگ کنید.

مراحل تعمیر یا ترمیم کابینت باد کرده

ترفند‌های جلوگیری از باد کردن کابینت!

متریال چوب و ورق‌‌های ام‌دی‌اف، در برابر آب و رطوبت بسیار حساس و آسیب پذیرند. با اینکه اغلب افراد، مراقب هستند که کابینت‌ها خیس نشده و در معرض رطوبت قرار نگیرند. اما نمی‌توان جلوی بخار آب ناشی از پخت و پز و شستشوی ظروف را گرفت. بنابراین طبیعتا پس از مدتی، کابینت باد کرده و افراد به تعمیر و حتی تعویض آن می‌پردازند. البته بهتر است، قبل از خراب شدن از باد کردن کابینت پیشگیری کنید. کابینت MDF در رطوبت مورد حمله قارچ‌ها قرار گرفته و کپک می‌زند. برای جلوگیری از خیس شدن و باد کردن کابینت:

ترفند‌های جلوگیری از باد کردن کابینت!

  • اگر متوجه خیسی کابینت کنار سینک شدید، آن را با سرعت با پارچه خشک کنید.
  • از آب چکان‌های رومیزی، برای نریختن آب ظروف روی کابینت استفاده کنید.
  • اگر در محلی با رطوبت بالا هستید، هر چندوقت یک‌بار کابینت‌ها را تمیز کنید.

مطلب پیشنهادی: گیاهان آپارتمانی سمی، 7 گیاهی که برای حیوانات و انسان خطر دارند!

رمیم یا تعمیر کابینت باد کرده

و در آخر

در سال‌های اخیر، کابینت‌های چوبی و MDF طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند. با تمام مزایایی که ورقه‌های ام‌دی‌اف و چوب دارند، گاه دچار مشکلاتی شده و به تعمیر یا تعویض نیاز پیدا می‌کنند. یکی از این مشکلات رایج، باد کردن کابینت، به دلیل نفوذ رطوبت است. با انجام تمام مراحل بالا و استفاده از مواد مناسب، می‌توان کابینت باد کرده را ترمیم کرد و به حالت اولیه بازگرداند. البته توجه داشته باشید که در صورت عدم توانایی و تجربه در انجام این کار به متخصصان مراجعه کنید.

برای آشنایی با دیگر ترفندهای دکوراسیونی مطلب تناسب‌های مهم در طراحی دکوراسیون داخلی؛ این نسبت ها رو رعایت کن! را از دست ندهید.

می‌توان کابینت باد کرده را ترمیم


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه