آن زمان که خورشید آرام آرام در افق محو شده و تاریکی بر همه جا مستولی میشود، بنایی باستانی همچون شبحی شفاف جان میگیرد. بنایی که در “پارک باستانشناسی سیپونتو" (Siponto) در ناحیهی"پولیای" (Pulgia) ایتالیا واقع شده است. تکهای از معماری کهن که به نظر میرسد از دنیای مردگان باز گشته و جانی دوباره گرفته است.
در گذشتههای دور اینجا ساختمانی باستانی و کهن قرار داشت؛ کلیسایی متعلق به مسیحیان. این کلیسا که “Basilica di siponto" نامیده میشود، در قرن سیزدهم ساخته شده و به عنوان یکی از مهمترین مراکز مذهبی این اسقفنشین شناخته شده است.
هنرمند مطرح ایتالیایی “ادواردو ترسولدی" (Edoardo Tresoldi) در همکاری با وزارت فرهنگ و میراث فرهنگی این کشور دست به اقدام جالب توجهی زده است. این هنرمند خوش ذوق با استفاده از اسکلتی فلزی و شبکهای سیمی بقایای این بنای باستانی را احیا کرده و این سازهی کهن را به شکلی متفاوت به بازدید کنندگان نشان داده است.
ستونهای رومی، گنبد و آرکهای نیمدایرهای این سازه همگی با الهام از سبک معماری رومانسک (Apulian- Romanesque) شهر بندری سیپونتو ساخته شدهاند. در حقیقت این منطقه بیش از هر چیز دیگر با این سبک معماری شناخته شده و معروف است.
در قرن سیزدهم و به دنبال وقوع یک زلزله، ساکنان محلی این ناحیه را ترک کرده و تنها سازههای باستانی برجا ماندند. بناهایی که با گذشت ایام، رفته رفته دچار زوال شده و از بین رفتند و اکنون تنها خرابههایی از آنها بر جای مانده است. اکنون این منطقه به دلیل همین بقایای تاریخی، محبوب و پر طرفدار شده و البته از این کلیسای مهم هم، تنها بخشهایی باقی مانده است که خوشبختانه به همت این هنرمند مرمت و بازآفرینی شدهاند. آقای ترسولدی به جز این کلیسا در حال احیای بخشهایی از این شهر تاریخی نیز هست که قدمتشان به ۷۰۰ سال قبل بازمیگردد.
اکنون بازدید کنندگان در میان شبح این کلیسا قدم زده و در میان دیوارهای شفاف و خیالانگیز و زیر گنبد سیمی آن به گذشتههای دور این سرزمین سفر میکنند.
این هنرمند خوشذوق علاقهای خاص به این سبک هنری داشته و مجسمه و آثار دیگری را نیز به این شیوه طراحی و اجرا کرده است.
منبع: زومیت