باز هم داستان گیاهان آپارتمانی و گیاه محبوب پتوس! انگار هرچقدر نکته در مورد این گیاه رونده بگوییم، باز هم جای صحبت دارد. در مطالب قبلی چیدانه در مورد پتوس، کاربرد آن در دکوراسیون و یا نکتههایی برای نگهداری پتوس گفتهایم. امروز قرار است در رابطه با کاشت پتوس صحبت کنیم. تصور کنید پتوسی که قلمه زدهاید، ریشه دارد، حالا باید آن را بکارید. نکتههای این مطلب راجع به کاشت پتوس را فراموش نکنید.
یکی از راههای متداول تکثیر پتوس، از طریق قلمهزدن است. پتوس به راحتی ریشه میزند و جزو گیاهانی با تکثیر آسان است. کافی است ساقهی حاوی دو یا سه برگ از پتوس را برش بدهید، به طوری که در ساقه آن حداقل یک گره وجود داشته باشد. و سپس آن را داخل آب، خاک سبک و کوکوپیت و پرلیت، یا بستر پرلیت قرار دهید. انتخاب هر یک از انواع بستر قلمه، مزایا و معایب خود را دارد. اغلب افراد قلمهی پتوس را داخل آب قرار میدهند تا ریشه بدهد. با این روش حدود 15 روز بعد قلمهها شروع به ریشهزنی میکنند. برای پر ریشه شدن پتوس، حدود 30 الی 40 روز زمان لازم است. حالا سوال این است قلمهای که پر ریشه است را چگونه بکاریم؟
در ابتدا این نکته را بدانید؛ که بهتر است قلمه پتوس را از ابتدا داخل بستر خاک قرار دهید. ولی اگر آن را در آب گذاشتهاید تا ریشه بدهد، زمانی که ریشه دهی شروع میشود؛ قلمه را به خاک منتقل کنید؛ و اجازه ندهید که ریشهها خیلی بلند و پرپشت شوند، در این صورت، با انتقال گیاه از آب به خاک؛ امکان شوک گیاه بیشتر است.
کلام آخر:
قلمه زدن، یکی از راههای متداول تکثیر گیاه پتوس است. در این مطلب راجع به نکتههای کاشت قلمهی پر ریشه پتوس در خاک صحبت کردیم.