وقتی برگهای قلبی شکل آن را میبینی که قد کشیدهاند و ردیفهایی از برگهای سبز و براق که روی دیوار هدایت شده و سطح دیوار را پوشانده است، فکرمیکنی، پس این گیاه نیاز به مراقبت زیادی دارد که این همه زیبا شود، ولی اشتباه نکن. این گیاه آپارتمانی زیبا؛ یکی از گیاهان محبوب و با نگهداری راحت است. در مورد پتوس صحبت میکنم. گیاه محبوبی که اغلب افرادی که اهل گل و گیاهاند، سبز کردن خانه را با این گیاه شروع کردهاند.
بیشتر بخوانید:
چگونه پتوس برگ پهن داشته باشیم؟
هر یک از گیاهان آپارتمانی شرایط نگهداری خاص خودشان را دارند. قبلا در مطلب نگهداری گیاه پوتوس راجع به شرایط نگهداری این گیاه صحبت کردهایم. در صورتی که نیازهای آبیاری، نور، رطوبت، خاک و کوددهی پتوس به درستی انجام شود، گیاه شما سرزنده و شاداب خواهد شد.
لازم است خاک گلدان مواد غذایی کافی داشته باشد، تا دچار کمبود نشود. کوددهی صحیح به پتوس، به تامین مواد غذایی ضروری آن کمک میکند. گیاه به سه عنصر اصلی نیتروژن، فسفر و پتاسیم و همچنین عناصری مانند آهن، مس، کلسیم، منیزیم احتیاج دارد. این عناصر را میتوانید از طریق کوددهی صحیح به گیاه پتوس تامین کنید.
کودهایی که برای گیاه آپارتمانی پتوس کاربرد دارند عبارتند از:
این نوع کود دارای مواد مغذی ماکرو؛ نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (k) هستند. نیتروژن برای رشد برگی گیاه لازم است. فسفر بر کاهش استرس گیاه و تنشهای ریشه تاثیر مثبت میگذارد. پتاسیم در رشد و گلدهی و تولید محصول با کیفیت تاثیر دارد.
کودهای NPK بر اساس میزان درصد نیتروژن، فسفر و پتاسیم انواع مختلفی دارند. و کد آنها به صورت سه عدد در کنار هم نوشته میشوند. که به ترتیب از سمت چپ نشاندهندهی میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم آن است. مثلا کود NPK با عدد 121236 نشاندهندهی 12 درصد نیتروژن، 12 درصد فسفر و 36 درصد پتاسیم است. این نوع کود باید به صورت مایع به گیاه داده شود. در فصل رشد (بهار و تابستان)، هر دو الی سه هفته یکبار از این کود استفاده کنید.
تمام املاح ضروری و مورد نیاز برای رشد گیاه در اسید هیومیک وجود دارد. اسید هیومیک تاثیر زیادی در رشد گیاه پتوس دارد. این ماده باعث؛ افزایش مقاومت گیاه، جلوگیری از سرمازدگی، بهبود ریشهزایی گیاه و جلوگیری از خشک شدن آن میشود. اسید هیومیک به سه شکل؛ جامد؛ گرانوله و مایع در بازار وجود دارد. شکل جامع آن را میتوانید زیر خاک گلدان قرار دهید و سپس به آن آب اضافه کنید تا سریعتر جذب گیاه پتوس شود.
در صورتی که گیاه پتوس، دارای علایم کمبود آهن مانند؛ زرد و سیاه شدن برگها، قهوهای شدن کنارههای برگ، پژمرده شدن برگ، سقف شدن خاک گلدان است، لازم است از کود آهن استفاده کنید. کود آهن به دو صورت پودری و مایع وجود دارد. یک قاشق غذاخوری از کود آهن پودری را در یک لیتر آب حل کنید. ولی برای کود مایع آهن، 10 میلیلیتر از آن را در یک لیتر آب حل کنید. هر ماه یکبار از این کود برای گیاه پتوس استفاده کنید.
یکی از انواع کودهای نسبتا جدید در بازار است. این نوع کود برای رشد و تقویت پتوس موثر است. برای پهن شدن برگ پتوس، هم میتوانید از کود جلبک دریایی استفاده کنید. جلبک دریایی به دو شکل پودری و مایع وجود دارد. و نحوه مصرف آن به شکل آبیاری و یا غبارپاشی است. به طور کلی بهترین زمان محلول پاشی کود جلبک؛ یک الی دوبار در هفته است.
کلام آخر:
برای کوددهی به گیاه پتوس؛ قبل از مصرف از کمبود نوع عنصر غذایی گیاه مطمئن شوید. و برای میزان و زمان مصرف بهتر است از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید.