میلگردها انواع و کاربردهای مختلفی دارند. آنها بر اساس ضخامت، آجداربودن، جنس و موارد استفاده نامگذاری میشوند. میلگرد سنجاقی نیز نوعی میلگرد است که طول کوتاهی دارد و در ابتدا و انتها به شکل یک سنجاق خمشده است. این خمشها به همراه طول کوتاه و نوع آجهای خاص این میلگرد، سبب میشود آنها انتخاب مناسبی برای اتصال میلگردهای اصلی در ستون، دیوار و بستر ساختمان باشند.
ما در اینجا اطلاعاتی را که درباره میلگرد سنجاقی نیاز دارید در اختیار شما قرار میدهیم.
قلاب دوخت، دوخت ستون، رکابی و سنجاقکی نامهای دیگر میلگردهای سنجاقی هستند. این میلگرد کوتاه و باریک، از نوع آجدار A2 است و ضخامت آن بین 8 تا 10 میلیمتر میباشد. A2 بهشکل آجهای میلگرد و جنس آن اشاره دارد. یک میلگرد A2 دارای آجهای مارپیچی است که با فاصله از هم قرار گرفته و یکدیگر را قطع نمیکنند. همچنین، سختی آنها نیز نسبت به سایر انواع میلگرد آجدار مانند A3 کمتر است. این سختی کمتر، سبب میشود که بتوان دوطرف میلگرد را بهآسانی خم کرد و بهشکل سنجاق درآورد. میلگرد سنجاقی از انواع عرضی میلگرد است و باید بهشکل کاملا یکپارچه باشد. طول قسمت مستقیم میلگرد که پس از خمش قرار گرفته است باید 6 برابر قطر آن باشد. بهعبارت دیگر، اگر قطر میلگرد سنجاقی 10 میلیمتر است، بخشی از طول سنجاق که پس از خمش قرار دارد باید حداقل 6 سانتیمتر باشد. البته در برخی از منابع، این طول برابر با 75 میلیمتر ذکر شده است. کافیبودن طول میلگرد در ناحیه بعد از خمش، سبب مقاومت کافی برای نگهداری و اتصال انجامشده بین دو میلگرد طولی میشود.
همانطور که ذکر شد، دو طرف میلگرد سنجاقی دارای خمش است. این خمش ممکن است با زوایای مختلفی باشد. این زوایا 90 درجه و 135 درجه میباشند. میلگردهای سنجاقی را بر اساس این زوایا به سه مدل تقسیمبندی میکنند:
دوطرف این نوع میلگرد سنجاقی دارای زاویه 90 درجه است. این زاویه، نصب میلگرد را آسان میکند و معمولا اندازه خمش در دو طرف 12 برابر قطر میلگرد درنظر گرفته میشود. این نوع میلگرد، کاربرد لرزهای نداشته و در شرایط زلزله، بهراحتی باز میشود.
این نوع از میلگردهای سنجاقی دارای زاویه 90 درجه در یک طرف و 135 درجه در طرف دیگر این نوع نیمه استاندارد میلگرد بهآسانی در محل نصب میشود و بههمین دلیل کاربرد بیشتری دارد. با این حال، لازم است طوری چینش شوند که همه زوایای 90 درجه در یک سمت نباشند.
این نوع میلگرد در دو طرف زاویه 135 درجه دارد. بههمین دلیل آرماتوربندی با استفاده از آن کمی سخت است. زاویهها در جهت مخالف هم قرار دارند. بهعبارت دیگر، اگر میلگرد سنجاقی را صاف در دست بگیرید، یکی از زوایای 135 درجه به سمت بالا و دیگری به سمت پایین است. کاربرد لرزهای میلگرد سنجاقی با خمش 135 درجه در دو طرف، عالی است. این نوع میلگرد برای اتصال مش تحتانی به مش فوقانی در سقف استفاده میشود.
میلگرد سنجاقی در موارد زیر استفاده میشوند:
نقش این نوع میلگرد در ستون بسیار مهم است. ستونها از تعدادی میلگردهای عمودی ساخته میشوند که توسط خاموت و میلگرد سنجاقی در قسمتهای مختلف به هم متصل میشوند تا کاملا مستحکم و یکپارچه گردند. در نهایت، بتنریزی روی ستون انجام میشود. تعداد میلگردهای مورد استفاده به طول ستون، تعداد میلگرد عمودی و ضخامت آنها بستگی دارد. برای مشخصکردن تعداد این میلگردها به محاسبات خاصی نیاز است که مهندسین ساختمان با کمک نرمافزارهای اختصاصی انجام میدهند. این مقاله ارسال رایگان محصولات واجد شرایط را ارائه می دهد، یا به صورت آنلاین خرید کنید و همین امروز در بخش پزشکی از فروشگاه تحویل بگیرید.
دیوارهای برشی، دیوارهایی هستند که بار سازه را تحمل میکنند. این دیوارها دارای میلگردهای طولی هستند که برای استحکام بیشتر نیاز به میلگردهای سنجاقی دارند.
کاربرد این میلگردها در سقف کمتر است. با این حال، در برخی از انواع سقف، مانند سقف دال مجوف کوبیاکس و همچنین، سقف تیرچه بلوک استفاده میشوند. در سقف تیرچه بلوک، این میلگردها برای اتصال آرماتورهای بالایی و پایینی کلاف میلگردی کاربرد دارند.
این نوع میلگرد در شرایطی که فونداسیون با برش پانچ ساخته میشود، کاربرد دارد. در این روش، میلگردهای استفادهشده در فونداسیون به وسیله میلگردهای سنجاقی به هم محکم میشوند.
اگرچه کاربرد این میلگردها راحت است، اما لازم است تعداد و شیوه نصب براساس محاسبات دقیق انجام شود تا کارکرد میلههای سنجاقی کاملا دقیق باشد. مراحل استفاده از این میلگردها بهشرح زیر هستند:
میلگرد سنجاقی نوعی کوتاه و خمشده از میلگرد آجدار A2 است که برای اتصال میلگردهای طولی در ستون، فونداسیون، سقف، دیوار برش و … استفاده میشود. این میلگردها ممکن است در دو انتهای خود دارای زوایای 90 و 135 درجه باشند.
سوال: میلگرد دوخت یا سنجاقی چه کاربردی دارد؟
پاسخ: این میلگردها برای اتصال دو میلگرد طولی در ستون، فونداسیون و یا دیوار برش کاربرد دارند. آنها میلگردهای طولی را به هم محکم کرده و به استحکام نهایی بنا، کمک میکنند.
سوال: میلگرد سنجاقی چند نوع است؟
پاسخ: این نوع میلگرد بر اساس زاویه خمش در دو انتها، به انواع استاندارد (زاویه 90 درجه) نیمه استاندارد (یک زاویه 90 و یک زاویه 135 درجه) و کاملا خم (دو زاویه 135 درجه) تقسیمبندی میشوند.
سوال: کدام نوع میلگردهای سنجاقی از همه بهتر است؟
پاسخ: نوع مناسب میلگرد سنجاقی با نظ مهندس سازه معین میشود. با این حال، انواع دوسر 135 درجه، در برابر لرزه مقاومتتر هستند.