زنده‌باد باد صلح مطلق جهانی

زنده‌باد باد صلح مطلق جهانی

در روز 21 سپتامبر مصادف با 30 شهریور ماه به بهانه‌ی نواخته شدن زنگ صلح در مقر سازمان ملل و روز جهانی صلح سری می‌زنیم به موزه صلح تهران.

سرویس خواب بالسا

موزه صلح تهران واقع در خیابان وحدت اسلامی، خیابان شهید فیاض‌بخش، درب شمالی پارک شهر، یکی از حلقه‌های زنجیره‌ جهانی موزه‌های صلح در سراسر دنیا است که با هدف ترویج مفهوم زیبای صلح و آرامش به فعالیت می‌پردازد. این موزه تلاش می‌کند تا افراد را از اهمیت صلح و تعامل بین‌المللی آگاه سازد. اعضای فعال موزه به‌خصوص راهنمایان، از قربانیان جنگ و سلاح‌های شیمیایی هستند و به‌عنوان نمادهای زنده و پیام‌آوران صلح شناخته می‌شوند. این موزه که با سایر تشکل‌های مردمی و موزه‌های صلح در سراسر دنیا در ارتباط است، می‌کوشد تا فرهنگ «صلح» را نه در معنای سیاسی، بلکه در معنای اجتماعی و فرهنگی آن ترویج کند.

موضوع تاسیس موزه‌های صلح ایده نسبتا نوینی در جهان است؛ در حالی که در طول چند قرن اخیر از طریق یادمان‌ها، ادبیات، هنر و موزه‌های جنگ به‌طرز باشکوهی به مقوله «جنگ» پرداخته شده است. یکی از نقاط قوت موزه‌های صلح آن است که می‌توانند از طریق نمایشگاه‌ها، کارگاه‌های آموزشی، بزرگداشت‌ها و دیگر مراسم با عموم مردم ارتباط برقرار و آن‌ها را در برنامه‌های آگاه‌سازی وارد کنند. در ضمن این موزه‌ها می‌کوشند پلی ارتباطی بین ملت‌ها برای شناخت بهتر آنان از یکدیگر ایجاد کنند. بسیاری از این موزه‌ها در ژاپن بنا نهاده شده است؛ جایی که درک عمیقی از عواقب مرگ‌بار کاربرد جنگ‌افزارهای هسته‌ای به‌وجود آمده بود. امروزه موزه‌های صلح در تمام قاره‌های زمین گسترده شده‌اند. اگرچه در دنیا جنگ همچنان وجود دارد، با رشد موزه‌های صلح می‌توان به پایان جنگ‌ها امیدوار شد.

بخش‌های مختلف موزه صلح

این موزه دارای بخش‌های مختلفی است شامل کتابخانه صلح، گالری هنر برای صلح، کارگاه‌های آموزشی، بخش موزه مجازی و استودیوی ثبت تاریخ شفاهی. در سالن اصلی موزه نمادهایی به نمایش درآمده است که پیامدهای جنگ در دنیا و عواقب کاربرد سلاح‌های شیمیایی و اتمی را نمایش می‌دهد. شما در این سالن می‌توانید اسناد و اشیای منحصر به فردی را ببینید که از آثار ویران‌کننده‌ی جنگ شیمیایی علیه مردم ایران به جا مانده‌اند.

در بخش دیگر موزه، «صلح» در فرهنگ ملی و دینی ایرانیان و راه‌های مشارکت هر فرد در جهت ترویج صلح و دوستی مورد تأکید قرار گرفته است. بخشی از موزه نیز به برنامه‌های آموزشی اختصاص دارد که به برگزاری کارگاه‌های آموزشی و کنفرانس‌هایی با موضوعاتی نظیر فرهنگ، صلح، آشتی و حقوق بشر دوستانه بین‌المللی، خلع سلاح و لزوم ریشه‌کن شدن سلاح‌های کشتار جمعی از جهان و پیامدهای جنگ می‌پردازد.

علاوه بر این موزه صلح دارای استودیوی مستندی است که در آن می‌توان سرگذشت قربانیان جنگ را به‌عنوان اسناد تاریخی ثبت و ضبط کرد. کتابخانه صلح در موزه دارای منابع گوناگونی از آثار مرتبط است، از حقوق بین‌الملل گرفته تا برقراری صلح و تاریخ شفاهی قربانیان جنگ.

نمایشگاه‌های هنری دائمی و موقت با موضوع صلح در این موزه برپا می‌شود که آثار هنرمندان ایرانی و خارجی را به نمایش می‌گذارند. همچنین دبیرخانه شهرداران ایرانی عضو «سازمان بین‌المللی شهرداران صلح» در موزه صلح واقع شده است.

ساعات بازدید از موزه صلح

در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۲:۳۰ و ۱۴:۳۰ تا ۱۷ می‌توانید از موزه صلح تهران بازدید کنید. موزه در روزهای تعطیل رسمی باز نیست. ورود به موزه صلح تهران رایگان است. برای بازدیدهای گروهی تماس حاصل کنید.

صلح زیباست.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه