پتینهکاری، یکی از زیباترین و محبوبترین روشهای تزئین سقف است که از گذشته تاکنون مورد استفاده قرار گرفته است. پتینهکاری روی سقف هنری مدرن است که برای قدیمیتر نشان دادن فضا بهکار میرود. درواقع پتینهکاری، هنر طراحی فضایی کلاسیک و آنتیک در دکوراسیون ساختمانهای جدید بهشمار میرود. که میتواند روی دیوار یا سقف اجرا شود. این هنر، با تکنیکهای خاص و دقت بالا، ابتکاراتی خلاقانه را در طراحی و زیباسازی سقفها ایجاد میکند. پتینهکاری روی سقف، علاوهبر اینکه به ظاهر سقف شکوه و زیبایی خاصی میبخشد، از نظر عملکردی نیز مزایای بسیاری دارد. از این مزایا میتوان به عایق بودن در برابر حرارت و صدا، مقاومت در برابر رطوبت و حفظ طول عمر ساختمان اشاره کرد.
در این مطلب از چیدانه هنر پتینهکاری سقف، تکنیکهای اجرایی و طرحهای متنوعی که میتوان با پتینه روی سقف اجرا کرد، بررسی خواهد شد. پس در ادامه با ما همراه باشید.
با توجه به استفاده از رنگ و چسب در پتینهکاری، این هنر قابلیت اجرا روی سطوح مختلف را دارد. از سقفهای گچی، چوبی، فلزی، کناف، گچبری گرفته تا سقفهای صاف و بدون تزیین، هر سطحی که قابلیت استفاده از رنگ و چسب را داشته باشد، قابلیت اجرای پتینهکاری را هم دارد. این ویژگی پتینه، امکان زیبایی و شکوه روی هر نوع سقفی را فراهم میکند، بدون اینکه محدودیتی در انتخاب سطح داشته باشید.
مطلب پیشنهادی: از محصولات درای وال چیزی شنیدهاید؟
تزیینات دیوارها و سقفها نقش بهسزایی در زیبایی و ایجاد حس پویایی در دکوراسیون داخلی منزل دارد. خانه بدون تزیینات ممکن است خانهایی بیروح بهنظر برسد. پتینهکاری روی سقف با استفاده از تکنیکهای مختلف، میتواند به فضای خانه زیبایی و جذابیت ببخشد.
در این روش، ابتدا سطح دیوارها و سقف با بتونهکاری و سمبادهزنی آماده میشود. سپس با استفاده از قلممو، غلطک یا پمپ، رنگکاری میشود. معمولا برای رنگکاری استفاده از پمپ بهدلیل سهولت و سرعت بیشتر ترجیح داده میشود. پس از خشک شدن رنگ، پتینهکاری آغاز میشود. در این فرآیند، پتینهکار با پارچه یا اسفنج، طرحها و الگوهای مختلف را روی سطح رنگکاری شده اجرا میکند. این روش برای تزیین سقفها پرکاربرد شده و توجه بسیاری افراد را به خود جلب کرده است.
در این تکنیک، ابتدا مانند روش قبلی، سطح دیوار و سقف با بتونهکاری و سمبادهزنی آماده شده، سپس رنگکاری انجام میشود. با این تفاوت که رنگ خشک نمیشود. پس از رنگکاری، با یک دستمال، ضرباتی به سطح رنگکاری زده میشود که باعث میشود رنگ کنده شده، ظاهری کهنه و تاریخی به سقف یا دیوار ببخشد.
پتینهکاری با طلا و نقره اخیرا بهعنوان یکی از روشهای پتینهکاری، روی سطوح مختلفی مانند گچبری، چوب، فلز و حتی فوم قابل اجراست. این روش باعث ایجاد ظاهری زیبا و شکیل روی سقف میشود و با نورپردازی مخفی و لوسترهای کلاسیک، زیبایی خاصی به فضای اتاق میبخشد. در این تکنیک، ابتدا یک لایه چسب پتینه روی سطح کار کشیده میشود. با استفاده از قلممو، ورقهای طلا یا نقره به سطح چسبانده میشوند. سپس با قلمموی خشک، اضافات کار تمیز میشوند. امروزه گچبریهای سقف و دیوار از فومهای سبک ساخته میشوند که بهدلیل وزن کمتر و تنوع زیاد، محبوبیت بیشتری دارند و مشکلاتی مانند شکستن، سقوط یا ترک خوردن هم ندارند.
این تکنیک بهعنوان یکی از تکنیکهای هنری و گرانقیمت در پتینهکاری شناخته میشود. در این تکنیک، هنر نقاشی با رنگهای اختصاصی روی سطح سقف اجرا میشود. اغلب این تکنیک با برچسبهایی از طرحهای نقاشی کلاسیک، اجرا میشود. این برچسبها با استفاده از چسب به سقف چسبانده میشود، سپس با استفاده از تکنیکهای دیگر، مانند پتینهکاری، به آنها ظاهری کهنه و با ارزش میبخشند. در این تکنیک، طرحهایی مانند خدایان رومی، گل و بتهها یا بته جقه روی سقف یا دیوار اجرا میشود.
بازسازی و تغییر دکوراسیون خانه میتواند بهطور قابل توجهی به جذابیت فضای زندگی شما بیافزاید. از روشهای مورد استفاده برای ایجاد این تغییرات، میتوان به پتینهکاری سقف اشاره کرد. تزیین سقف پذیرایی، نشیمن یا آشپزخانه با پتینهکاری میتواند طراحی خاص، جذاب و زیبایی در این فضاها ایجاد کند.
این روش پتینه بهخصوص اگر فضای مورد نظر بزرگ و سقف آن بلند باشد، بهخوبی قابل اجراست. برای پتینهکاری سقف، بهتر است از مدلها و سبکهای متناسب با سبک هر فضا استفاده شود. تا جذابیت و زیبایی، فضا را بهبود بخشد. برای اینکه سقف آشپزخانه قابل شستشو و تمیز کردن باشد، بهتر است از رنگهای روغنی برای پتینهکاری سقف آشپزخانه استفاده شود.
مطلب پیشنهادی: بتن اکسپوز راهکاری خلاقانه در نما و کف
پتینهکاری، یکی از زیباترین و محبوبترین روشهای تزئین سقف است که برای قدیمیتر نشان دادن فضا بهکار میرود. درواقع پتینهکاری، فضایی کلاسیک و آنتیک در دکوراسیون ساختمانهای جدید طراحی میکند که میتواند برروی دیوار یا سقف اجرا شود. با توجه به تنوع تکنیکهای پتینهکاری روی سقف، انتخاب مناسب میتواند به بهبود دکوراسیون خانه و فضای زندگی و کار شما کمک کند.
برای آشنایی با چگونگی طراحی دکوراسیون داخلی منزل به بهترین شکل ممکن مطلب تناسبهای مهم در طراحی دکوراسیون داخلی؛ این نسبت ها رو رعایت کن! را از دست ندهید.