کشور ایران با داشتن تاریخچه ای غنی، دارای بناهای قدیمی بسیاری می باشد. درحقیقت درب چوبی و سنتی قدیمی حیاط و در مجموع دربهای قدیمی، نمادی اصیل از فرهنگ و تاریخ ایرانی به شمار می آیند. درب چوبی و سنتی قدیمی در کشور ایران دارای ویژگی های متفاوتی هستند که ارتباط مستقیمی با فرهنگ ایرانی دارد.
در گذشته، درب چوبی سنتی و قدیمی دارای دو نوع کوبه بودند که هر کدام شکل و صدای متفاوتی داشتند. در سمت چپ درب یک قطعه فلزی با ضخامت بالا وجود داشت که یک صدای بم تولید می کرد، آقایان از این کوبه برای در زدن استفاده می نمودند. در حالیکه قطعه فلزی موجود در سمت راست که مخصوص خانم ها بود، یک صدای زیر ایجاد می نمود. در واقع با این کار اهالی خانه از جنسیت شخص میهمان آگاه می شدند.
از آنجایی که پوشش خانم ها در دین اسلام از اهمیت بالایی برخوردار است، خانم ها می توانستند با تشخیص اینکه میهمان مرد دارند، با یک پوشش مناسب به پشت درب چوبی سنتی و قدیمی مراجعه نمایند.
امروزه این درب چوبی سنتی و قدیمی منسوخ شده اند، اما همچنان درب چوبی سنتی و قدیمی در شهرهایی که بافت تاریخی شان حفظ شده است، مشاهده می گردد. مورخان معتقدند که قدیمی ترین درب که از دوران باستان در ایران به جا مانده، درب دروازه مهریز واقع در شهر یزد است.
در ادامه تصویری از یک سلمانی قدیمی با دربهای جذابش را مشاهده میکنید: