ایرانمال به عنوان پنجمین مرکز تجاری بزرگ جهان و بزرگترین مجتمع تجاری خاورمیانه مجموعهای بسیار وسیع است که شامل بخشهای گردشگری و تجاری مختلفی است. تالار آینه که با الهام از تالار آینه مجلس ملی ساخته شده، طراحی و دیزاین بسیار زیبا و شیکی دارد و از این مکان بیشتر برای پذیرایی ویژه از مهمانان خاص استفاده میشود. اما، در مواقعی که معمان ویژهای به این مکان دعوت نشده باشد، بازدید از آن برای عموم نیز آزاد است.
تالار آینه ایران مال در تیمچه حاج علی اکبر ایران مال و در طبقه دوم واقع شده است. برای عبور از تیمچه و رسیدن به محیط تالار آینه ایرانمال، باید از سرسرای گچبری شدهای عبور کنید که با انواع صنایع دستی فیروزه، زمرد، شربت خانه و پوشاک ایرانی تزیین شده است. ترکیب این موارد یکپارچگی هنر ایران و اصالت فرهنگ و تاریخ ایران را به نمایش میگذارد.
بیشتر بدانید: طراحی بی نقص کتابخانه ملی؛ معماری پلکانی و منظم این کتابخانه
توجه به جزییات در طراحی تالار آینه از ویژگیهای برجسته در این تالار است که یادآور تالار آینه در کاخ گلستان و تالار آینه شورای ملی ایران واقع در میدان بهارستان است. تالار آینه کاخ گلستان تبدیل به موزه زیبایی شده است که میتوانید با بازدید از آن آنچه در دوران قاجار بر سر این کاخ گذشته است را لمس کنید.
به همین شکل، شورای ملی میدان بهارستان که بخشی از تاریخ شده است، بنایی به جای مانده از دوران قاجار است و معماری متداول آن زمان را برای بخشهای اعیانی و مهم به نمایش میگذارد. به همین جهت، در طراحی و دیزاین تالار آینه ایرانمال سعی شده است، تمامی المانهای موجود در این مکان به کار برده شود تا حس نوستالژی فضا را به خوبی حفظ کند.
دکوراسیون داخلی تالار آینه ایران مال ترکیب سنتی و الهام گرفته از معماری سنتی ایران است. المانهای استفاده شده در طراحی تالار آینه شامل فرشی با بافت یکدست به اندازه 126 متر و هنر دست نیشابوریها است که از طرح فرش تبریزی در بافت آن استفاده شده است.
این فرش در وسط صحن تالار و روی سرامیکهای کرم رنگ کف پهن شده است و شکوه و جلال بیشتری به فضای تالار داده است. این فرش به لحاظ رنگبندی همچون باغی رنگارنگ است که از فرشهای لاکی رنگ متداول در دهه شصت الهام گرفته است و در واقع فرشی با طرح اصیل ایرانی است.
بیشتر بدانید: ترند دکوراسیون از دهه شصت تا الان، از نوستالژی تا دنیای مدرن امروز
البته، امکان راه رفتن روی فرش و نزدیک شدن به سایر المانها برای بازدیدکنندگان وجود ندارد و محیط تالار به کمک ریسمان قرمزی مرزبندی شده است تا بازدیدکنندگان بتوانند تنها با دیدن فضا به صورت رهگذر از این تالار عبور کنند و به بازدید از فضاهای دیگر ایران مال بپردازند.
به لحاظ دکوراتیوهای استفاه شده در تالار، میتوان به مبلمان چوبی، ساعتهای تزیینی قدیمی و شمعدانیها با قدمت 200 سال و آینه کاری سقف و دیوار تالار اشاره کرد که در واقع به عنوان عتیقه به حساب میآید.
نکته جالب این است که آثار عتیقه به کار رفته در تالار آینه ایران مال همچون مبلمان قدیمی سلطنتی، ساعت و سایر موارد تزیینی همگی از عتیقه فروشیهای سطح شهر خریداری شده است و در این مکان به کار برده شده است.
بیشتر بدانید: نگاهی بر معماری برج آزادی، نماد صلابت، آزادی و مدرنیته ایرانی
مجموعه قطعات آینه کوچک و بزرگ استفاده شده در تزیین تالار آینه ایران مال برابر با 38 میلیون قطعه است که برای نصب و طراحی این آینهها زمان و هزینه زیادی صرف شده است. این آینهها نور منعکس شده از لوسترهای بزرگ و مجلل تالار را منعکس میکنند و زیبایی و نور بیشتری به محیط میبخشند. در واقع وجود آینه و انعکاس نور بر بزرگنمایی فضای اتاق کمک بیشتری میکند و از طرفی به مهمانان ویژه اجازه میدهد انعکاس تصویر خود را در قطعات مختلف آینه کاری شده تماشا کنند.
در تالار یک اُرسی پنج دری را ملاحظه خواهید کرد که با شیشههای رنگی کوچک تزیین شده است. اُرسی درواقع یکی از عناصر معماری اصیل ایرانی محسوب میشود که مانند پنجرهای مشبک است که درهای آن به جای اینکه حول پاشنه بچرخد، بالا میرود و در رواق ساختمانهایی که در مناطق سردسیر ساخته میشدند، استفاده میشده است.
ایران مال به عنوان بزرگترین مرکز تجاری که در خاورمیانه وجود دارد، فضای بسیار وسیعی برای نمایش فرهنگ و هنر ایرانی را در اختیار گرفته است. وجود کتابخانه ایران مال با دکوراسیون خاصی که دارد در کنار موارد بسیار دیگر بر ارزش فرهنگی این مکان افزوده است. یکی دیگر از مواردی که در ایران مال به چشم میخورد، تالار آینه ایران مال است که زیبایی آن یادآور تالار آینه شورای ملی ایران در دوران قاجار است. این اتاق آینه کاری زیبایی دارد و مملو از قطعات تزیینی زیبای است. طراحی و دیزاین تالار آینه ایرانمال یکی از جلوههای هنر معماری اصیل ایرانی است که سعی شده در مرکزی مدرن یادآور اصالت ایرانی شود.