یک قصاب این خانه‌ی خیابان ولیعصر را فقط با ۱۳۰هزار تومان خرید

یک قصاب این خانه‌ی خیابان ولیعصر را فقط با ۱۳۰هزار تومان خرید

خانه مینایی تهران یکی از خانه‌های قدیمی و هنری است که در طولانی‌ترین خیابان پایتخت کشور عزیزمان ایران و البته خاورمیانه به نام خیابان ولیعصر است. خانه‌ای که صاحب معروف آن، یعنی آقای مینایی آن را به دلیل عشق بسیاری که به شنیدن اذان در مسجد فخری داشت خریداری کرده بود. این خانه که وسعت آن کوچک بوده؛ اما دلنشین است امروزه به مکانی برای آشنایی بیشتر ساکنان پایتخت و گردشگرانی که به استان تهران پای می‌گذارند با خیابان ولیعصر تبدیل شده است.فرهاد مینایی در سال ۱۳۴۵ اینجا رو از تقی‌رضا، یکی از قصاب‌های معروف تهران، به قیمت ۱۴۰ هزار تومان خریداری کرده است.

خانه مینایی

جوکر

به همین دلیل به آن، خانه‌موزه خیابان ولیعصر تهران نام داده‌اند. موزه‌ای است که قصه‌ها و وقایع زیباترین خیابان شهر تهران را روایت می‌کند. در ادامه این مطلب تهیه شده به بررسی تاریخچه خانه مینایی، سبک معماری آن، بخش‌های مختلف از این موزه، مسیر دسترسی و ساعات بازدید از خانه مینایی تهران می‌پردازیم. بعد از آشناشدن با این موزه به‌صورت اجمالی در مورد تاریخچه شکل‌گیری خیابان ولیعصر تهران که یکی از دیدنی‌های جذاب شهر به شمار می‌آید صحبت خواهیم کرد.

خانه مینایی تهران یکی از خانه‌های قدیمی و هنری است که در طولانی‌ترین خیابان پایتخت کشور عزیزمان ایران و البته خاورمیانه به نام خیابان ولیعصر است. خانه‌ای که صاحب معروف آن، یعنی آقای مینایی آن را به دلیل عشق بسیاری که به شنیدن اذان در مسجد فخری داشت خریداری کرده بود. این خانه که وسعت آن کوچک بوده؛ اما دلنشین است امروزه به مکانی برای آشنایی بیشتر ساکنان پایتخت و گردشگرانی که به استان تهران پای می‌گذارند با خیابان ولیعصر تبدیل شده است.

به همین دلیل به آن، خانه‌موزه خیابان ولیعصر تهران نام داده‌اند. موزه‌ای است که قصه‌ها و وقایع زیباترین خیابان شهر تهران را روایت می‌کند. در ادامه این مطلب تهیه شده به بررسی تاریخچه خانه مینایی، سبک معماری آن، بخش‌های مختلف از این موزه، مسیر دسترسی و ساعات بازدید از خانه مینایی تهران می‌پردازیم. بعد از آشناشدن با این موزه به‌صورت اجمالی در مورد تاریخچه شکل‌گیری خیابان ولیعصر تهران که یکی از دیدنی‌های جذاب شهر به شمار می‌آید صحبت خواهیم کرد.

بخش‌های مختلفی که در خانه مینایی تهران است

طبقه همکف خانه مینایی یک اتاق نشیمن بزرگ دارد که به‌احتمال زیادی در فصل‌های تابستان محل پذیرایی از مهمانان صاحبخانه بوده است. در کنار اتاق نشیمن، اتاقی کوچک‌تر قرار گرفته است که به نظر می‌رسد اتاقی که کاربری آن استراحت خصوصی است، به شمار می‌آمده است. در راهرویی که در طبقه همکف وجود دارد، بر روی دیوارهای آن تابلوهای عکسی را می‌بینید که هر کدام از آن‌ها مربوط به بخشی از خیابان ولیعصر است و در کنار هر کدام از این تابلوها یک تلفن به چشم می‌خورد. شما می‌توانید گوشی تلفن را بردارید، از طریق این تلفن اطلاعاتی در مورد عکس موردنظر برای شما توضیح داده می‌شود. در این راهرو یک راه‌پله هم وجود دارد که طبقه همکف ساختمان را به طبقه اول خانه مینایی وصل می‌کند. انتهای این راهرو به آب‌انبار و مطبخ خانه زیبای مینایی منتهی می‌شده است. همچنین چند اتاق کوچک دیگر در امتداد راهرو ساخته شده‌اند.

خانه مینایی

اما طبقه اول خانه از تزیینات قابل‌توجه‌تر و بیش‌تری استفاده شده است. روی دیوارهای اتاق‌ها به‌خصوص روی هیمه‌سوزها از گچ‌بری‌های بسیاری استفاده شده است که با نقش‌های فرنگی به چشم می‌خورد. شکل ظاهری پنجره‌های خانه مینایی‌ها به شکل قرینه ساخته شده‌اند و شیشه‌هایی رنگی دارند. آیینه‌کاری‌های اتاق‌ها هم یکی دیگر از تزیینات استفاده شده در بهابرگی اصلی ساختمان مینایی است که سبک معماری آن مربوط به دوره قاجاریان است. روی دیوارهای اتاق نشیمن که در طبقه اول وجود دارد، تابلوی نقاشی بزرگی نصب شده است که به سبک نقاشی‌های دوران قاجار کشیده شده است.

 خانه‌ موزه‌ای در خیابان ولیعصر تهران

امروزه خانه مینایی به خانه‌ موزه در خیابان ولیعصر تهران تغیر کاربری داده است. این خانه‌ موزه به شکل بسیار جالبی طراحی شده است. در واقع این موزه طوری طراحی شده است تا قصه‌های یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین و طولانی‌ترین خیابان‌های تهران، یعنی خیابان ولیعصر را روایت کند. خیابانی که هویت خود را از چنارهای سر به فلک کشیده و زیبایش به ارث برده است. خیابانی که نسل‌های زیادی از مردمان تهران با آن خاطرات بسیاری دارد و حالا در این خانه، تاریخچه خیابان ولیعصر تهران به شیوه‌ای متفاوت روایت می‌شود. این موزه تاریخچه خیابان ولیعصر از ابتدای تولد خود تا به امروز هفت روایت را بیان می‌کند.

خانه مینایی

 روایت اول از خانه‌موزه مینایی در خیابان ولیعصر

 اولین روایتی که در این موزه از آن یاد می‌شود به قصه متولد شدن خیابان ولیعصر یکی از قدیمی‌ترین و بلندترین خیابان در تهران مربوط می‌شود. پس از ورود به خانه مینایی، در اتاق نشیمنی که در طبقه همکف ساختمان قرار گرفته است، دیوارنوشته‌هایی به چشم می‌خورند که از به‌وجودآمدن بزرگ‌ترین خیابان تهران خبر می‌دهند. در واقع این اتاق محلی است برای نمایش روایت‌های تاریخی که در مورد شکل‌گیری این خیابان گفته می‌شود.

در کنار این دیوارنوشته‌های موجود یک نقشه آنالوگ روی دیوار هم قرار گرفته شده است. شما می‌توانید با استفاده از این نقشه موجود تغییرات خیابان ولیعصر را از سال ۱۳۰۰ شمسی که سال احداث و به نحوی تولد آن بود را تا به امروزه ببینید. جالب‌ترین چیزهایی که در این اتاق به چشم می‌خورند ظروف و منویی است که از غذاخوری‌های مشهور در آن زمان از خیابان ولیعصر به‌جامانده است. غذاخوری‌های پر زرق‌وبرقی که چشم‌ها را به خود خیره می‌کنند؛ مانند غذاخوری تجملی طلایی.

 روایت دومی که درباره موزه خیابان ولیعصر وجود دارد

یکی از جالب‌ترین و متفاوت‌ترین بخش‌های خانه مینایی تهران همین بخش از خانه است. راهرویی که در طبقه همکف وجود دارد بخش دوم داستان خیابان ولیعصر را روایت می‌کند. روایتگر هفت میدان با هفت داستان مختلف است.

در سطح کف راهرو یک نقشه خطی از خیابان ولیعصر وجود دارد که از محدوده میدان راه‌آهن تا محدوده میدان تجریش در آن کشیده شده است و به نمایش گذاشته است. در این نقشه موجود نام هفت میدان را مشاهده خواهید کرد. هنگامی که قدم بر روی هر کدام از میدان‌های درون نقشه بگذارید، عکس‌های مربوط به گذشته و حال آن میدان را روی دیوار روبه‌روی خود می‌بینید. جالب‌تر این است که کنار هر عکس یک تلفن قدیمی قرار دارد. با برداشتن گوشی تلفن و قراردادن آن کنار گوش خود می‌توانید قصه‌ای که مربوط به آن میدان است را گوش کنید. در آخر هم به تابلوهایی مانند پلاک می‌رسید که نام خیابان‌های فرعی ولیعصر روی آنها نوشته شده است و شما با این خیابان بیشتر آشنا خواهید شد.

 روایت سومی که درباره موزه خیابان ولیعصر گفته می‌شود

این بخش از موزه قصه‌هایی از کوچه‌ها و خیابان‌های معروفی که در خیابان ولیعصر وجود دارند را روایت می‌کند. در این بخش یک مانیتور وجود دارد که شما می‌توانید با واردکردن یک شماره با آدم‌ها و تاریخ مکان‌های مختلف شهر تهران آشنا شوید.

 روایت چهارم در موزه خیابان ولیعصر

در انتهای راهرویی که در طبقه همکف وجود دارد، یک اتاق است. در این بخش از موزه سندهایی که مربوط به ساخت راه‌آهن تهران است بر روی دیوار به چشم می‌خورد و در واقع این بخش شکل‌گیری راه‌آهن در تهران را روایت می‌کند. روی دیوار این اتاق، نوشته‌ها، اسناد و عکس‌های بسیار زیادی درباره میدان راه‌آهن، ایستگاه راه‌آهن و هتلی که در این محدوده برای استفادهٔ مسافران ساخته شده است، وجود دارد.

 روایت پنجم موزه خیابان ولیعصر

 روایت پنجم این موزه به تاریخچه جالب خانه‌ای زیبا که موزه در آن شکل‌گرفته است، مربوط است. برای آشنایی با داستان خانه مینایی تهران باید به اتاق نشیمن زیبایی که در طبقه دوم ساختمان قرار گرفته است، مراجعه کنید. روی مبل‌های قدیمی و نوستالژی این اتاق بنشینید و با استفاده از رادیویی که روی هیمه‌سوز قرار دارد، به قصه‌های جالب مربوط به این خانه تاریخی و زیبا گوش دهید. بر روی طاقچه قدیمی این اتاق عکسی از آقای مینایی و همسرش را می‌توانید مشاهده کنید.

 روایت ششم از خانه‌موزه مینایی

در این بخش، مردمان ساکن در این منطقه از تهران راویان قصه هستند. دیوارهای این بخش از الگوهای بریده شده لباس، جواز کسب و لباس‌هایی که به صنف خیاط این خیابان متعلق است پوشیده شده است. خیاط‌خانه‌هایی که بسیاری از آن‌ها سال‌ها پیش از خیابان قدیمی و طویل ولیعصر کوچ کرده‌اند. در این بخش چند هدفون وجود دارد که با قراردادن این هدفون روی گوش خود می‌توانید به خاطرات کاسب‌های این خیابان قدیمی و زیبا گوش کنید و قصه شیرین خیابان ولیعصر را از زبان اهالی قدیمی این خیابان بشنوید.

قرار گذاشته شده است که این اتاق پس از مدتی مشاغل قدیمی دیگر که این خیابان رواج داشت را معرفی کند. به همین دلیل ممکن است هر بار که به این خانه‌موزه پا می‌گذارید، موضوع جدیدی برای معرفی به شما داشته باشد.

یکی از چیزهایی که ممکن است در این اتاق توجه شما را به خود جلب کند، بخاری که در این اتاق قرار گرفته، این بخاری با استفاده از گچ‌بری‌های بسیار ظریفی تزیین شده است و زیبایی منحصربه‌فردی را به آن بخشیده است. در دو سمت بخاری هم دو تندیس رنگین چشم‌ها را به خود خیره می‌کند که به هنر لندن‌کاری شباهت زیادی دارد.

 روایت هفتم موزه خیابان ولیعصر

 این بخش از خانه‌موزه روایت‌کننده تصویری و صوتی در موزه است. در این بخش از خانه‌موزه یک پرده به رنگ سفید سینمایی و دو نیمکت دیده می‌شود. بر روی این پرده به رنگ سفید، بخش‌هایی از فیلم‌های قدیمی و جدیدی که در خیابان ولیعصر گرفته شده‌اند، به نمایش بازدیدکنندگان گذاشته می‌شوند. تصاویر و ترانه‌هایی که شاید خاطرات زیادی را برای بازدیدکنندگان این خانه‌موزه زنده می‌کند.

خانه مینایی

در ادامه با هم ویدیویی تماشایی از این خانه جذاب تماشا می‌کنیم:

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران
امیر در تاریخ 11 مهر 1403
سلام،بسیارعالی بود،این امکان فراهم شود که دانش آموزان مقاطع مختلف بتوانند ازاین گنجینه زیبا که زحمات فراوانی کشیده شده است و تریخ یک خیابان مهم را بیان میکند برای همیشه ماندگار گردد.
ناشناس در تاریخ 12 مهر 1403
خونه های قدیم با رو ح وروان آدمی حرف میزدن حتی تا خشت خشت این بناها رو میشه حس کرد خدا می دونه اون معماری که این خونه هارو میساختن با چه حسی وبا چه جون ودلی تو کار میکردن این خونه ها به آدم امید زندگی میدن بعد معیارهای الان دلشون خوش خونه میسازه نمی‌دونم چرا ولی آدم فکر می‌کنه توی زندان به خدا آدم وقتی توی این آسمان خراش ها می‌ره به اصطلاح پنتهاس پا می‌زاره هیچ حس خوبی ندارم چه برسه به اپا رمان های مثل زندان انفرادی به هر حال زندگی در قدیم زندگی بود اما متاسفانه زندگی در این زمانه فقط فخر فروشی. و گذراندن الکی عر هستش و معماری های الان با این همه مثلان مهندسی بودنش بسیار مزخرف ودلگیر هستش خدا گذشتگان رو بیا مرزه هم آدم ها وهم هنر های معماریش رو
مهران در تاریخ 12 مهر 1403
این کجاش کوچیکه مردم آرزوی خونه ۴۰متری رو اارن
مریم نوران در تاریخ 12 مهر 1403
عالی بود ممنون
ناشناس در تاریخ 12 مهر 1403
ایران تنها کشوریه که گذشته اش ازاینده اش هزاران بار بهتره
نرگس در تاریخ 12 مهر 1403
خونه های قدیمی و سنتی خیلی دوست دارم بهم. آرامش میدن نمیدونم شاید به خاطر اینکه دوران کودکی مو تو خونه قدیمی بودم. و رشد کردم
آ احمدی در تاریخ 12 مهر 1403
بسیار عالی بود. ممنونم از اطلاعاتی که ارائه کردید.‌
زهرا در تاریخ 12 مهر 1403
ایکاش در اون دوران زندگی می کردم. الان در یک چهاردیواری که بیشتر شبیه زندانه گدر عمر می کنیم.
موذنی در تاریخ 12 مهر 1403
مطلب آموزنده و خوبی بود لطفا باز هم از این نوع مطالب بگذارید
عباس غلامی در تاریخ 12 مهر 1403
میراث فرهنگی هر چی چیز باارزش است رو به اسم دارائیهای خودش ثبت میکنه بعد از یه مدت هم میگن فرسوده شده بود میفروشنش به شهرداری تا مزایده بزارش .
مریم ناصری 🙋‍♀️ در تاریخ 12 مهر 1403
فوق‌العاده زیبا و دیدنی وبا ارزش است😍☺️❤️❤️❤️💛💜💚🩵💛❤️🤎🙋‍♀️🌺🌸🍀🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿☺️🌺🌸🍀☺️😍🥰💖💖🙏💖🙏💖🙏💖 با تشکر از انسان های که اجازه ی خراب کردن این بنا ها را نمی دهند🙅‍♀️🙅‍♀️🙅‍♀️ خودشان آنرا می خرند☺️🙋‍♀️🌺🌸🍀🧿🌺🌸🍀🧿🌺🌸🍀🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🙋‍♀️
اردشیر صوفی در تاریخ 13 مهر 1403
تاریخچه هر کشوری نسبت مستقیم داره با آثار و ابنیه تاریخی موجود در آن، ایران مهد تمدن سازه های زیبا بوده و وقتی در گوشه و کنار این مرز و بوم سیر وسیاحتی داشته باشید این آثار هنری چه در دل کویر و یا جنگل و چه در دل کوه و دشت خودنمایی میکنند، آجر نشانه گرمی هست بدان معنا که وقتی شما به یک سازه شکل گرفته با آجر نگاه میکنید این گرمی را در وجودتان احساس میکنید، بنده در اروپا هم سازه های تاریخی را مشاهده کردم که بیشتر با سنگ ساخته شده اند اما با وجود فرهنگها و اقوام مختلف در دنیا و آثاری بدیع در این کره خاکی ایران و ایرانی نقشی مهم و بسزا در این امر ایفا نموده و برای خود صاحب امتیاز و یک مدعی بزرگ در دنیا محسوب می شود. افتخار میکنم که یک ایرانی هستم و به داشته های سرزمینم میبالم.
داود در تاریخ 13 مهر 1403
آرامش را فدای آسایش کردن نتیجه اش زندگی در سازه های امروزی است که با وجود برخورداری از امکانات و تجهیزات مختلف همانند خانه های دوران گذشته ، دلچسب و آرامش بخش نیست . البته بسیاری از تغییرات ، خارج از اختیار ما و به جبر زمانه رخ داده است .
داود در تاریخ 13 مهر 1403
آرامش را فدای آسایش کرده ایم .
نشانی کجاست؟؟ در تاریخ 13 مهر 1403
بلاخره نگفتی نشانی خانه کجاست؟؟
رجب در تاریخ 13 مهر 1403
جالب بود،،ما هم تو همچین خانه هایی بزرگ شدیم،،عمدا یادش رفت ادرسش رو بگه!!!!
taitanxtai در تاریخ 13 مهر 1403
این اصلا عجیب نیست....یه لحظه فکر میکنم که الان تو قیمتای اون دوران هستم و برام اصلا عجیب نیست..اما چون قیمتای ما بالاست برامون عجیبه..وگرنه آسمون همون زمان هم رنگ الان بوده چه فرقی کرده.....برای من اصلا عجیب نیست.پول بسیار زیادی رو این شخص داده و این منزل رو تهیه کرده😀😀
بهار در تاریخ 13 مهر 1403
در کنار حس خوب ودلچسبی که بمن داد،حس دلتنگی و غصه،حس حسرت رو بیشتر احساس کردم😔
شهر وند در تاریخ 13 مهر 1403
لطفا ادرس ؟؟
محمد در تاریخ 16 مهر 1403
بله، قبول دارم قشنگه و خاطره انگیزه ولی دیگه الکی دروغ نمیگم، والا خدایی اگه یه آپارتمان ۲۰۰ متری به قول اون دوست ناشناسمون پنت هاوس بالای یه برج بهم پیشنهاد بشه، لااقل من یکی مطمئنم اون آپارتمان رو انتخاب میکنم. کسی که در خونه های قدیمی زندگی کرده باشه با مشکلات و کاستیهای اونم آشناست و مطمئن باشید بعد از دوسه ماه داغی کلاس گذاشتن خاطره بازی و این تیتیش بازیا یادتون میره و واسه یه لحظه آرزوی رفاه مدرن میکنید، حداقل وقتی میخواید برید آشغال بذارید دم در یه موردشه...
شهناز در تاریخ 17 مهر 1403
بله اون موقع ارزون بود میشد بخری الان چی با این همه تورم درست کردین اتاقک نمیشه گرفت بحای اینا فکر بحال مردم کنن مسولین بی لیاقد خودشون خونه های خوب نشستن خبر از مردم ندارن هیچ کشوری انقد گرونی هر لحظه ای نیست کشور بی درو پیکر
رها در تاریخ 20 مهر 1403
با نظر آقای محمد صد در صد موافقم من درخانه بزرگ زندگی کردم و کاملا مشکلاتش رو میدونم .....

ثبت دیدگاه