قیمت پروفیل آهن هم مانند تمام مصالح ساختمانی ساختهشده از فولاد همچون میلگرد و تیرآهن نوسانات بسیاری را تجربه میکند. هزینه خرید پروفیل از موارد مهمی است که در صنعت ساختمانسازی اهمیت زیادی دارد. تغییرات این قیمت میتواند منجر به شروع یک پروژه ساختمانسازی یا متوقفشدن آن شود.
اگر در صنایعی فعال هستید که با پروفیل آهن سروکار دارد، حتما بهدنبال نکاتی برای خرید و آشنایی با قیمت این محصول بودهاید. امید است که با خواندن اطلاعات کامل این مقاله به مقصود خود دست یابید.
قبلاز صحبت پیرامون قیمت پروفیل نیاز است تا درباره خود پروفیل آهن بیشتر بدانیم. بعداز شناخت این محصول و موارد استفاده آن میتوان درباره قیمتش نظر داد و تصمیماتی گرفت.
واژه پروفیل در لغت به معنای ثابتبودن یک مقطع در طولی مشخص و معین است. این اصطلاح که در لاتین با املای Profil نوشته میشود، به تجهیزاتی میگویند که در ساخت در و پنجره، لوله یا نمای ساختمان بهکار میرود.
پروفیل آهن جزء مصالح فلزی است که در قسمتهای مختلف ساختوساز کاربردهای گستردهای دارد. از دیگر موارد استفاده از پروفیل میتوان به خودروسازی، ساخت پایه میز و صندلی، ساخت چهارچوب درهای بزرگ آهنی و مواردی از این قبیل اشاره کرد.
یکی از مواردی که همواره مورد توجه متقاضیان پروفیلهای صنعتی و ساختمانی قرار دارد، اطلاع از بهروزترین اخبار در مورد قیمت پروفیل است. قیمت این محصول همانند سایر مصالح ساختمانی موجود در بازار توسط مجموعهای از عوامل تعیین میشود که عبارتاند از هزینه مواد اولیه، تولید، حملونقل، تناژ سفارش و میزان مالیات.
پروفیلهای ساختمانی معمولا از فولاد ساخته میشوند. بنابراین، هرگونه تغییر در قیمت فولاد، بر نرخ فروش پروفیل تاثیرگذار خواهد بود. علاوهبر این، هزینههای مرتبط با نیروی انسانی، انرژی و سایر منابع مورد نیاز برای تولید پروفیل ساختمانی در قیمت نهایی آن تاثیرگذار است.
در کنار این موارد، تحویل محصول به مکان مورد نظر مشتری، شامل هزینهای است که به قیمت افزوده میشود. تناژ و حجم پروفیلی هم که مشتری سفارش میدهد، میتواند روی قیمت پروفیل تاثیرگذار باشد. معمولا سفارشهایی با تناژ بالا، قیمت مناسبتری دارند؛ چون روی آنها درصدی تخفیف اعمال میشود.
پروفیلها ازلحاظ وزنی به 3 دسته سبک، نیمهسنگین و سنگین تقسیمبندی شده و در بازار موجود هستند. ممکن است پروفیلهای سبک ازنظر قیمت در واحد وزن، ارزانتر بهنظر برسد؛ اما پروفیلهای سنگین بهعلت وزن بالاتری که دارند، گرانتر تمام میشوند. ذکر این نکته لازم است که پروفیلهای سنگین نسبت به نوع سبک خود از مقاومت و استحکام بالاتری برخوردار هستند.
پروفیلهای سبک مانند قوطی مبلی در ضخامتی کمتر از 1.5 میلیمتر موجود هستند؛ درصورتیکه پروفیلهای سنگین در ضخامتی بالای 1.5 میلیمتر تولید میشوند. شاخص ضخامت نقشی تعیینکننده در میزان وزن مصالح دارد.
برای محاسبه وزن پروفیل، نیازمند چگالی مواد بهکاررفته در پروفیل هستیم. همچنین اطلاع از اندازههای دقیق سطح مقطع و طول پروفیل برای بهدستآوردن وزن محصول لازم است. ازآنجاییکه پروفیلها عمدتا از آهن، آلومینیوم و استیل ساخته شدهاند، با اطلاع از چگالی این 3 ماده میتوان بهراحتی وزن پروفیلها را بهدست آورد.
بررسی نوسانات هزینه پروفیل با توجه به نمودارهای تغییرات قیمت در سالهای اخیر نشان میدهد که قیمت مصالح پروفیلی در بازه زمانی یکساله فرازونشیبهای بسیاری را تجربه کرده است؛ اما بهطور کلی میتوان گفت که سیر صعودی از سال گذشته تا به امروز برقرار بوده و احتمالا این روند همچنان ادامه دارد.
اگر بهخاطر داشته باشید، چند سال پیش با آغاز بحران کرونا اکثر کسبوکارها برای ادامه فعالیت خود با اختلال مواجه شدند. میزان تقاضا برای خرید پروفیل کاهش پیدا کرد و همین موضوع باعث افت شدید قیمت جهانی پروفیل و مواجهه با رکودی بیسابقه شد.
با شروع مجدد کسبوکارها، تعداد متقاضیان خرید پروفیل افزایش یافت و باعث شد که قیمت پروفیل دوباره روند صعودی خود را طی کند. با شرایط فعلی اقتصاد جهان و براساس نظر کارشناسان، پیشبینی میشود که سیر صعودی قیمت همچنان وجود داشته باشد.
پروفیلها ازلحاظ قیمتی، علاوهبر استانداردها با معیارهای دیگری مانند میزان خرید و فروش هم تقسیمبندی میشوند. کشف آهن و تولید مقاطع فلزی از مهمترین اکتشافات تاریخ بوده است. امروز کمتر جایی را میتوان یافت که در آن اثری از مقاطع مهم فلزی و بهخصوص پروفیلها وجود نداشته باشد. بااینحال برخی از این مصالح فولادی بیشتر از سایر همردههای خود کارایی دارند.
ازنظر جنس و متریال، پروفیلهای UPVC، آلومینیومی، گالوانیزه، استیل و فولادی بهدلیل اینکه از استحکام و مقاومت خوبی برخوردار هستند، فروش بیشتری دارند. براساس شکل ظاهری، پروفیل H و L و قوطی زد سوله بیشتر مورد توجه مهندسین ساخت قرار گرفتهاند و ازلحاظ کاربرد، پروفیلهای ناودانی، سپری، نبشی و لنگه دری تقاضای بیشتری برای خرید دارند.
بدیهی است که تقاضای بالا برای خرید یک محصول روی قیمت آن تاثیرگذار است و در اغلب اوقات باعث میشود که قیمت کالا سیر صعودی داشته باشد. بههرحال این هم ترفندی است که سازندگان مقاطع فلزی از آن کسب سود میکنند.
هرچه مواد اولیه مرغوبتری برای تولید پروفیل مصرف شود، کیفیت پروفیل تولیدی نیز بالاتر خواهد بود. استفاده از فلزات مختلف تاثیر قدرتمندی بر کیفیت نهایی محصول دارد و باعث میشود که پروفیلها ازنظر خواص مکانیکی و شیمیایی دارای مقاومت، چگالی و قیمت متفاوتی باشند. مثلا آلومینیوم از فولاد سبکتر است و برایناساس قیمت پایینتری دارد؛ اما نسبت به پروفیل فولادی از مقاومت به خوردگی بالایی برخوردار است.
بهدلیل استفاده گسترده از پروفیلها در صنعت و ساختمان، اهمیت کیفیت مقاطع بیشتر خودش را نشان میدهد. ازآنجاییکه کیفیت پروفیل نقشی سازنده در استحکام سازه دارد، باید از نوع باکیفیت انتخاب و خریداری شوند. بدین منظور احتمالا باید هزینه بیشتری برای تهیه کالایی مرغوب پرداخت کنید.
کارخانه مهر استیل که با نام فولاد مهر سهند نیز شناخته میشود، در سال 1387 توسط بخش خصوصی تاسیس شد و در سال 1388 به بهرهبرداری رسید. ظرفیت این واحد تولیدی درحالحاضر 320هزار تن در سال انواع لوله و پروفیل فولادی است.
این کارخانه بهسبب مطابقت تولیدات خود با استانداردهای ملی و بینالمللی مورد توجه متقاضیان خرید مقاطع فولادی قرار گرفت. اکنون مهر استیل یکی از تولیدکنندگان بزرگ لوله و پروفیل فولادی کشور است و همچنین از صادرکنندگان بزرگی که کالای تولیدی خود را با افتخار به کشورهای آسیایی و اروپایی عرضه میکند.
درزمینه خرید قوطی پروفیل، اگر سوالی در مورد قیمت پروفیل ذهن شما را به خود مشغول ساخته، میتوانید از اطلاعات سایت مهر استیل برای دستیابی به بهروزترین قیمتها استفاده کنید. نرخ این محصولات در سایت مهر استیل، بهصورت لحظهای بهروزرسانی میشوند.
جمعبندی
همه ما کموبیش قوطی پروفیل را دیدهایم. از نیمکتهای فلزی مدرسه گرفته تا نردههای فلزی در و پنجره منزل، نرده پیادهرو و مواردی از این قبیل. پروفیلها جزء مقاطع مهمی هستند که هم در ساختمانسازی و هم در صنایع مختلف کاربردهای زیادی دارند. از مهمترین ویژگی این محصولات میتوان به جوشپذیری، کیفیت سطحی بالا، قابلیت فرمپذیری و تنوع فراوان اشاره کرد.
اغلب کسانی که خواستار خرید این مقاطع برای پروژههای ساختوساز خود هستند، قیمت پروفیل همواره یک مسئله قابل بحث است. قیمت این مقاطع تحتتاثیر نوسانات بازار، ارز، هزینههای خرید ورق از کارخانهجات تولیدکننده، کیفیت ورق، جنس ورق، ضخامت، هزینههای حملونقل تا کارخانه تولید پروفیل، هزینه تولید، وزن، شکل سطح مقطع و برند تولیدکننده است.