اصول و قواعد دیزاین اتاق ماساژ + 4 ایده کاربردی و جذاب

اصول و قواعد دیزاین اتاق ماساژ + 4 ایده کاربردی و جذاب

دیزاین اتاق ماساژ

ماساژ تراپی یکی روش‌های بسیار محبوب برای رفع خستگی جسمانی و روحی است. آنچه که بیش از خود ماساژ می‌تواند حس و حال مشتری را خوب کند، حال و هوا و دیزاین اتاق ماساژ است که بهتر است فضایی آرامش بخش و منظم داشته باشد. در طراحی اتاق ماساژ المان‌های مختلفی تاثیرگذار هستند. این عوامل شامل ابعاد اتاق، استفاده از روش‌های مختلف مانند قوانین فنگ شویی در طراحی دکوراسیون اتاق ماساژ و رنگبندی اتاق و المان‌های دیگر است.

فیلم نت

ابعاد اتاق ماساژ چه قدر باید باشد؟

ابعاد اتاق ماساژ

ابعاد اتاق ماساژ متناسب با نوع خدماتی که ارائه می‌شود متفاوت خواهد بود. اما، حالت استانداردی برای یک اتاق با خدمات نرمال در نظ گرفته شده است که تراپیست و مشتری هر دو حس بهتری در آن خواهند داشت. این ابعاد حدودا فضایی به اندازه 12 × 10 فوت که تقریبا معادل اتاقی به ابعاد 4 × 3 متر مربع است را اشغال می‌کند.

اتاقی به ابعاد 4 × 3 متر مربع فضای کافی برای قرار دادن یک تخت ماساژ و تجهیزات ضروری را مهیا می‌کند. به علاوه آزادی عمل تراپیست حین جابجا شدن به دور تخت را افزایش می‌دهد تا اشراف کافی به بدن مراجعه کننده داشته و بتواند با چرخیدن به دور تخت، بخش‌های مختلف بدنش را به خوبی ماساژ دهد و از ابزار مورد نیاز استفاده کند.

حداقل اندازه در نظر گرفته شده برای اتاق ماساژ که همچنان کاربردی باشد و نیاز تراپیست به حرکت به دور تخت را مهیا کند، اتاقی به ابعاد 10 × 8 فوت است. این ابعاد با توجه به اندازه‌گیری ما در ایران تقریبا معادل اتاقی به ابعاد  3 × 2 متر مربع است.

رنگ در نظر گرفته شده برای دیزاین اتاق ماساژ چگونه باشید باشد؟

رنگ دیوار در دیزاین اتاق ماساژ

در بین تمامی رنگ‌های موجود در چرخه رنگ، رنگ های آرامش دهنده برای اتاق خواب یا اتاق ماساژ رنگی است که منجر به آسایش خاطر و آرامش فرد شود. رنگ‌های خاکی چون بژ، قهوه‌ای و سبز ملایم به دلیل اینکه یادآور طبیعت هستند، رنگ‌های آرامش بخشی هستند که برای دیزاین اتاق ماساژ مناسب هستند. استفاده از تناژ رنگی سرد مانند آبی مات و خاکستری هم فضایی آرامش بخش، محیطی آرام  و تسکین دهنده برای مراجعه کنندگان فراهم می‌کند. رنگی چون بژ و نارنجی ملایم به ویژه از رنگ‌های ترند دکوراسیون 2024 هستند که برای ایجاد فضایی آرامش بخش استفاده می‌شوند.

طبق ایده فنگ شویی، اگرچه رنگ قرمز، رنگی پرانرژی و دوست داشتنی است که شهرت بیزینس شما را افزایش می‌دهد. اما، استفاده از این رنگ در طراحی در و دیوار اتاق ماساژ ممنوع شده است. چرا که فضای اتاق ماساژ باید با رنگ‌های ملایم و مات که در طبیعت موجود هستند پر شود تا خاصیت درمانی و آرامش بخش داشته باشد.

پوشش کف در دکوراسیون اتاق ماساژ از چه جنسی باشد؟

کفپوش اتاق ماساژ

هنگام انتخاب متریال مناسب برای پوشش کف اتاق ماساژ، ایجاد حس آرامش و تمیزی دو نکته کلیدی است که باید هنگام خرید به آن توجه کنید. کفپوش چوبی سخت و لمینت معمولا دو کفپوش بسیار متداول در دیزاین اتاق ماساژ هستند. دلیل انتخاب این دو کفپوش، تمیز کردن آسان، دوام و افزودن حسی گرم و زیبا به فضای اتاق است.

اضافه کردن یک قالی زیر تخت نیز ایده خوبی است. چرا که هم میزان نویز ورودی را کم می‌کند و هم به لحاظ زیبایی، آرامش بیشتری برای مراجعه کننده فراهم می‌کند و فضا را تسکین دهنده‌تر می‌کند. توجه کنید که جنس فرش طوری باشد که به راحتی قابل شستشو باشد و لک را روی خود نگه ندارد.

 آنچه مشخص است، کفپوش اتاق ماساژ باید به راحتی تمیز شود و در عین حال سُر نباشد. بنابراین، انتخاب انتخاب کفپوشی که اگر به روغن ماساژ آغشته شود و همچنان سر نباشد، ویژگی مهمی است که هنگام خرید کفپوش باید به آن دقت کنید.

نورپردازی در دکور اتاق ماساژ تا چه حد تاثیر دارد؟

نورپردازی در اتاق ماساژ

نورپردازی یکی از المان‌های مهم در تزیین دکوراسیون اتاق ماساژ، اتاق مطالعه، اتاق نشیمن و تقریبا هر فضای دیگری است. اما، نوع آن با توجه به نیاز افراد می‌تواند متفاوت باشد. به‌طور مثال، انتخاب نورپردازی مناسب و دقیق برای اتاق تراپی فضایی آرامش بخش و تسکین دهنده ایجاد می‌کند. نوری ملایم و پراکنده مانند استفاده از LED یا لامپ حبابی با مقدار وات پایین فضایی آرام ایجاد می‌کند. فضایی که بیش از اندازه روشن و سخت نیست و مملو از آرامش است.

نور طبیعی نیز به خودی خود می‌تواند گزینه خوبی برای دیزاین اتاق ماساژ باشد؛ به شرط اینکه از یک فیلتر یا پرده هنگام ورود نور از پنجره استفاده کنید تاحس حریم خصوصی حفظ شود و در عین حال فضا را با نوری ملایم و سرزنده پر کند.

ایده‌‌های جذاب و کاربردی در دیزاین اتاق ماساژ با استفاده از اصل فنگ شویی

ایده دیزاین اتاق ماساژ طبق اصل فنگ شویی

فنگ شویی سیستم هندسی چین باستان است که امروزه به صورت جهانی از عناصر تشکیل دهنده آن در دیزاین و طراحی دکوراسیون اتاق ماساژ، اسپا، فضای هتل‌ها و خانه‌ها و بسیاری جاهای دیگر استفاده می‌کنند. در فنگ شویی عناصر چهارگانه مانند باد، آب، خاک و آتش نقش مهمی دارند. هارمونی، بازگذاشتن فضا برای رد و بدل شدن انرژی، رنگ‌ها، جای قرار دادن مبلمان، تمیزی، بی‌نظمی و بهبود از اساس این سنت چینی باستانی است. به کارگیری این المان‌ها در دکوراسیون داخلی اتاق ماساژ ترکسیب بسیار زیبا و آرامش بخشی را رقم خواهد زد که بازخورد آن را در رضایت مراجعه کنندگان می‌توانید مشاهده کنید.

انتخاب فضای اتاق ماساژ

دیزاین اتاق ماساژ

اولین نکته در طراحی اتاق ماساژ، انتخاب جایگاه اتاق است. فضای مورد نظر باید حس درونی و میزان مهارت شما را منعکس کند. بنابراین، هنگام انتخاب اتاق، از خود بپرسید که آیا این اتاق حس خوبی به شما می‌دهد؟ آیا می‌تواند آنچه در قلب شما برای بیمارانتان می‌گذرد را منعکس کند تا بتواند اعتماد آن‌ها را برانگیزد؟

بدن انسان جایگاه ویژه‌ای دارد که برای بقا باید به آن احترام گذاشت. بنابراین، طبق فنگ شویی که سعی می‌کند میزان انرژی شما در زندگی را افزایش دهد و در واقع ماساژ نیز همین روند را قرار است طی کند، انتخاب فضای اتاق ماساژ نیز اهمیت ویژه‌ای دارد.

ورودی جذاب در دیزاین اتاق ماساژ

دیزاین ورودی اتاق ماساژ

آنچه مراجعه کننده را در نگاه اول به خود جذب می‌کند، دکوراسیون ورودی اتاق ماساژ است. استفاده از انواع گل های آپارتمانی در بخش ورودی سالن ماساژ، سمبل‌های خوش‌آمدگویی با رنگ‌های دلبرانه ملایم، انتخاب فضای کافی برای سالن انتظار همگی در جذب مراجعه کننده اثر مستقیمی دارد که نباید آن را دست کم بگیرید.

استفاده از سنگ و خاک در دیزاین اتاق ماساژ و خاصیت درمانی آن

سنگ به عنوان عنصری از طبیعت، انرژی زمین را به فضا منتقل می‌کند. بنابراین، می‌توانید به دل طبیعت در جایی که رودخانه‌ها جریان دارند بروید؛ مجموعه‌ای از این سنگ‌ها را جمع کنید و با خود به همراه بیاورید. سپس، این سنگ‌ها را در کنار یا زیر تخت مراجعه کننده طبق دستور فنگ شویی طوری قرار دهید که محل عبور انرژی را مسدود نکند. انرژی این سنگ‌ها در اتاق ماساژ می‌تواند ثبات، تعادل و حس ارتباط با مادر زمین را برای تراپیست و مراجعه کننده به همراه بیاورد.

در رابطه با عناصر چهارگانه نیز باید گفت، این عناصر جریان طبیعی انرژی طبیعت را به فضا وارد می‌کنند. عنصر خاک در فنگ شویی در فضای اتاق ماساژ، تراپیست و مراجعه کننده را هر چه بیشتر به زمین متصل می‌کند و تعادل درونی، لذت و آرامش را در شما بهبود می‌بخشد.

استفاده از آینه در دکوراسیون داخلی اتاق ماساژ

استفاده از آینه در اتاق ماساژ

آینه یکی از ارکان فنگ شویی است که برای اهداف مختلفی در فضای مورد نظر استفاده می‌شود. آینه در فنگ شویی می‌تواند به بزرگنمایی فضای خانه کمک بیشتری کند و سبب روشن‌تر شدن فضا شود. این دو ویژگی هر دوباهم منجر به افزایش انرژی در فضا می‌شوند.

در اصول فنگ شویی جایگاه قرارگیری اشکال بسیار مهم است. با توجه به این ویژگی نباید آینه را در مسیر در ورودی یا فضایی که سطل زباله قرار گرفته بگنجانید. اما، به‌طور مثال، گنجاندن آینه در بخش پرداخت و دریافت می‌تواند جریان افزایشی پول به سمت شما را طبق این ایده سنتی چین افزایش دهد.

این ویژگی در دیزاین اتاق ماساژ نیز به همین شکل است. در تزیین دکوراسیون داخلی اتاق ماساژ باید آینه را جایی قرار دهید که زیبایی را انعکاس دهد. درست جایی روبروی پنجره مشرف به طبیعت، روبروی اثری هنری، روبروی شومینه و اتاق انتظار که افراد برای آرامش بیشتر به این فضا مراجعه کرده‌اند می‌تواند جای خوبی برای قرار دادن آینه در اتاق ماساژ باشد. انتخاب آینه‌های دایره مانند بهترین گزینه برای دکوراسیون اتاق ماساژ هستند.

سعی کنید قاب دور آینه در اتاق ماساژ را از رنگ‌هایی چون سفید و خاکستری که یادآور رنگ فلز هستند استفاده کنید. از دیگر رنگ‌ها، رنگ خاکی مانند نارنجی، قهوه‌ای یا زرد است که حسی طبیعی به فضا می‌دهد. استفاده از قاب چوبی نیز ایده خوبی در فنگ شویی است؛ چرا که حس و انرژی چوب را به فضا می‌بخشد.

کلام آخر

دیزاین اتاق ماساژ به عنوان فضایی برای دور شدن از تنش‌های روزانه و دریافت انرژی و آرامش باید به گونه‌ای انجام شود که بیشترین حال خوب را برای مراجعه کننده و تراپیست به همراه بیاورد. به همین جهت، رعایت المان‌های مختلف در انتخاب اتاق ماساژ، تزیین ورودی آن، انتخاب المان‌های دکوراتیو همگی بر آرام بخش‌تر شدن فضای اتاق ماساژ کمک می‌کنند.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه