چکیدهای از ذوق و قریحه ایرانی در راه آهن مشهد، همان چیزی است که شاید تصورش را هم نمیکردید! نیم سقف معلق و عظیم فضای بیرونی به همراه طاق مرتفع درون سالن دو نقطه کانونی در این ایستگاه هستند که با زبان بیزبانی به نمادی دلنشین، محکم و استوار اشاره میکنند و آن پل ورسک است! زاویه طاق درون سالن دقیقا با زاویه پل ورسک برابر است و در واقع یادآور شکوه و عظمت ورسک در جایی دیگر است تا یاد آن را به صورت مدرن زنده نگه دارد. به علاوه ردیفی از ستونها در داخل سالن همچون سرداران هخامنشی مهمانان این ایستگاه را مشایعت میکنند.
استفاده از تمام نمادهای معماری به کار برده شده در ایران توسط معمارانی خوش ذوق همچون حیدر غیاثی، عبدالعزیز فرمانیان، محسن فروغی و فرناند پویون معمار فرانسوی این فضا را تبدیل به نمادی زیبا و پویا کرده است.
کلیت بنا با الهام از بال فروهر و معماری دوران اشکانی در کاخ هاترا وکاخ تیس پون یا همان تیسفون طراحی شده است. اگر نگاهی به معماری الهام از طبیعت داشته باشیم، راه آهن مشهد را باید در دسته معماری الهام از فرهنگ و معماری کهن دستهبندی کنیم.
البته، یکی از نکاتی که باعث شده است این بنا تا به امروز به همان شکل باقی بماند، رعایت استانداردهای جهانی راه آهن دنیا به همراه طراحی نمادگرای آن بوده است که زیبایی و اصالت خاصی به فضا بخشیده است.