کابینت پولیشی در چندسال اخیر یکی از محبوبترین و کاربردیترین انواع کابینت در دکوراسیون آشپزخانه بوده است؛ این کابینت از مزایای بسیار زیادی برخوردار است. نیمارکی، به عنوان طراح و مجری دکوراسیون داخلی و کابینت آشپزخانه در بسیاری از پروژه ها در سراسر ایران و همچنین تولید کننده، از تجربیات خود درباره کابینت پولیشی گفته است.
امروزه کابینتها از متریال یا جنسهای مختلفی اعم از چوبهای طبیعی و فرآوریشده تولید میشوند؛ در بسیاری از مواقع علت نامگذاری کابینتها به جنس یا نوع متریال به کار رفته در تولید آنها بستگی دارد.
با بررسی کابینت پولیشی، مزایا و معایب آن و در نهایت پاسخ به “انتخاب کابینت پولیشی برای چه کسانی مناسب است؟" همراه ما باشید.
منظور از کابینت پولیشی در واقع نوع متریال به کار رفته در تولید کابینت است؛ جنس این نوع کابینت از متریال کاور شده با ماده یا رنگ پولیشی است که پس از فرآیند مقاومسازی به شکل نهایی بر روی متریال پایه کشیده میشود.
متریال پایه کابینت پولیشی معمولا از جنس MDF است و پس از زیرسازهای لازمی که بر روی این متریال آنجام میشود ماده پولیش با ضخامت لازم روی سطح امدیاف کشیده میشود.
ماده پولیشی باعث میشود که ورق کابینت در نهایت از جلا، ضخامت، استحکام، مقاومت و دوام ببشتری برخوردار باشد؛ بنابراین منظور از کابینت پولیشی کابینتی با مغزی امدیاف و روکشی از جنس پولیش است.
بسیاری از افراد کابینت پولیشی را یک طرح یا مدل کابینت میداند درحالی این برداشت اشتباه است و پولیش فقط به جنس ورقهای کابینت اشاره دارد.
همانطور که میدانید هر جنس یا متریالی در صنعت کابینتکاری، مناسب طرح خاصی از کابینتها است؛ برای مثال جنس هایگلاس بیشتر مناسب کابینتهای مدرن است.
ورق یا جنس پولیشی نیز جهت تولید کابینتهای انزو بسیار مناسب و ایدهآل است؛ این جنس زمانی که به عنوان بستر کابینت انزو قرار میگیرد از نظر ظاهری و ظرافت تولید بسیار ایدهآل است. توصیه می کنیم با ارسال رایگان کالای مورد علاقه خود را با قیمت های فوق العاده پایین خریداری کنید و همچنین می توانید سفارش خود را در همان روز از فروشگاه تحویل بگیرید.
کابینت انزو که در دسته کابینتهای نئوکلاسیک قرار میگیرند دارای طرحهای خلوت، با خطوط و انحناهای ساده هستند؛ در واقع تراشهایی به واسطه دستگاههای CNC بر روی سطح کابینت ایجاد میشود که حالت طرح برجسته با لبههای ظریف و چشم نواز به آن میدهد.
کابینتهای پولیشی نیز از نظر مدل مدام در حال بهروز شدن هستند؛ بنابراین بسیاری از بایدها و نبایدها در مورد این کابینت در مدلهای جدید شکسته شده است.
برای مثال کابینت پولیشی غالبا به رنگ سفید یا رنگهای روشن دیده میشود اما در مدلهای جدید از رنگهای تیره و جسورانه مانند نوکمدادی، سبز، آبی و… برای تولید این کابینتها استفاده میشود.
همچنین در مدلهای جدید ترکیب رنگ نیز در کابینت پولیشی بسیار محبوب شده است؛ بطور مثال حاشیه طرحها بر روی کابینت سفید را طلایی کار میکنند.
در مدلهای جدید ترکیب متریال دیگر با کابینت پولیشی بسیار محبوب است، مانند استفاده از سنگهای با جلای بالا و رنگ متضاد برای صفحه رویی کابینتها یا پوشاندن دیوار بین کابینت بالا و پایین با متریال مدرن و…
نیمارکی با سالها تجربه، تخصص و دانش در زمینه تولید انواع کابینت، امروزه بهروزترین و شیکترین مدلهای کابینت پولیشی را طراحی و تولید میکند.
عبارت اشتباه اما رایج دیگری که در مورد کابینتهای پولیشی وجود دارد کابینت پولیشی مات است؛ با اندکی تامل در مورد کلمه پولیشی یک حالت مخملی و براق در ذهن شما تداعی میشود.
بطور کل تمام فرآیند زیرسازی و کاور نهایی که بر روی این جنس کابینت اجرا میشود در این جهت است که ورق کابینت در نهایت از جلا و برق خاصی برخوردار باشد بنابراین کابینت پولیشی مات عملا وجود ندارد.
تمام فرآیندی که به واسطه مواد شیمیایی شستوشودهنده، پرکننده، شفافکننده، ماشینهای جلادهنده، مواد پوششدهنده و… بر روی ورق امدیاف صورت میگیرد در جهت براق و صیقلی شدن سطح آن است.
کابینت جزء المانهایی در دکوراسیون داخلی است که به راحتی نمیتوان قیمت آن را تعیین کرده و یک عدد واحد و ثابت را برای آن عنوان کرد؛ چراکه قیمت این کابینت به شدت تحت تاثیر عوامل زیر است.
پس هنگام مقایسه قیمت کابینت پولیشی، حتما موارد بالا را مد نظر داشته باشید. بسنجید که کدام عامل باعث تفاوت در قیمت ها شده است. سعی کنید تا بهترین قیمت کابینت پولیشی را با بهترین کیفیت ممکن انتخاب کنید.
کابینتهای پولیشی و انزو به خودی، خود جزء کابینتهای لوکس و امروزی محسوب میشوند که ظاهری بسیار خاص و شیک دارند. حال اگر جنس خاص این کابینتها با یک طراحی کاربردی و شیک ترکیب شود خروجی کار بسیار منحصربهفرد خواهد بود.
در طراحیهای مدرن کابینت پولیشی به محل قرار گرفتن مثلث کاری (سینک، اجاق و یخچال) توجه بسیاری شده و سعی میشود کابینتها در عین زیبایی ظاهری بسیار جادار و کاربردی باشند.
در کابینتهای مدرن پولیشی به واسطه تقسیمبندیهای خاص داخلی این کابینتها بسیار جادار هستند و راحتی استفاده از آنها برای کسانی که در آشپزخانه وقت سپری میکنند کاملا مشهود است.
در کنار مزایا مانند هر مدل کابینت دیگر کابینتهای پولیشی نیز یکسری معایب خاص خود را دارند که البته نسبت به مزایای متعدد آن واقعا قابل چشمپوشی هستند.
برای مثال اگر از مغزی امدیاف باکیفیت و با ضخامت مناسب برای تولید انزو پولیشی استفاده نشود ممکن است زیر دستگاه برش ترک برداشته و بشکند.
همچنین کابینتهای پولیشی عموما گرانتر هستند و باید سرمایه بیشتری را صرف این نوع کابینت کرد. باتوجه به جنس خاص و ظرافت ظاهری ممکن است تعمیرات این نوع کابینت مقداری سخت و هزینهبر باشد و…
در اصل تفاوت اصلی بین کابینت پولیشی و انزو در نوع مادهای است که به عنوان پوشش نهایی برای آنها استفاده میشود؛ در کابینتهای انزو این پوشش توسط نوعی رنگ پاششی است که دوام و مقاومت بالایی نیز دارد.
این در حالی است که پولیش نوعی رنگ خمیریمانند است که جلای بسیار بیشتری دارد؛ همچنین میتوان گفت که تنوع رنگ بسیار بیشتری نسبت به پولیشی دارد.
در مورد قیمت نیز میتوان گفت که کابینت پولیشی نسبت به پلیاورتان گرانتر است؛ از نظر سبک نیز ورقهای پلیاورتان بیشتر در کابینتهای نئوکلاسیک و ورقهای پولیشی بیشتر در کابینتهای انزو استفاده میشوند.
کابینت پولیشی برای افرادی که به دنبال یک کابینت محکم و مقاوم هستند و آشپزخانه آنها تحت تاثیر عوامل محیطی مختلفی است که میتواند روی کیفیت و دوام کابینت اثرگذار باشد، مناسب است.
همچنین کسانی که از خراشیدگی و بیکیفیت شدن رنگوروی کابینت خود نگران هستند میتوانند این کابینت را انتخاب کنند؛ این کابینت برای آشپزخانههایی با مساحت متوسط به بالا که فضایی باز و نور دارند فوقالعاده است.