طراحی کتابخانه ملی کرمان؛ کارخانه‌ای که کتابخانه شد!

طراحی کتابخانه ملی کرمان؛ کارخانه‌ای که کتابخانه شد!

به قلم: سمانه زارعی

نوژا دیزاین

کتابخانه ملی کرمان یکی از بناهای تاریخی این شهر زیباست که با بناهای تاریخی مانند باغ شازده ماهان و یا مجموعه گنجعلی خان شناخته شده است. شاید برایتان جالب باشد که راجع به کتابخانه‌ای که در گذشته کارخانه بوده است بیشتر بدانید و تصاویر آن را ببینید. این مطلب از چیدانه در مورد کتابخانه ملی کرمان است.

کاغذدیواری آیدی

 

از کارخانه تا کتابخانه!

کارخانه ریسندگی خورشید مربوط به دوره پهلوی اول است. در سال 1308 توسط تعدادی از تجار کرمانی و یزدی ساخته شد. چندین دهه این کارخانه فعال بود تا اینکه در سال 1368 تعطیل شد و چندین سال خالی ماند. پس از آن مدتی با عنوان مرکز کرمان شناسی فعالیت کرد. در سال 1370 همزمان با برگزاری کنگره جهانی خواجوی کرمانی این بنا توسط میراث فرهنگی تبدیل به کتابخانه ملی شد. این بنا در خیابان شهید رجائی کرمان قرار دارد. این بنا در سال 1378 به ثبت ملی رسید.

مطلب پیشنهادی: مبل قالی کرمان، نمایش هنر اصیل ایرانی

 

معماری کتابخانه ملی کرمان

این بنا معماری بسیار جذابی دارد. تزئینات ظریف در سردر ورودی و نمای ساختمان جلب توجه می‌کند. تزئین ساختمان با کاشی‌کاری‌های فیروزه‌ای، معرق و آجرکاری از ویژگی‌های این ساختمان است که به موزه صنعتی کرمان شباهت دارد. درختان بلند و حوض بزرگی در محوطه آن قرار دارد که فضا را تاریخی و زیباتر کرده است. بخشی از طاق نمای بیرونی ساختمان شبیه به خورشید ساخته شده و با کاشی‌های فیروزه‌ای تزئین شده است. فضای داخلی آن هم با وجود سقف طاق شکل، حال و هوایی تاریخی گرفته است. ممکن است با دیدن سردر ورودی کتابخانه یاد سردر باغ ملی تهران بیفتید.

واتس‌اپ تلگرام

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه