این روزها کاربرد هوش مصنوعی در طراحی حکم همان گوی شیشهای جادوگران را دارد که میتواند به ما بگوید در آینده چه نوع فضاهایی طراحی خواهند شد. در این مطلب ویدئویی از طراحی خانههای ایرانی آینده توسط هوش مصنوعی آمده است. به نظر شما خانههای آینده ما میتوانند چنین شکلی داشته باشند؟
در طراحی تویط هوش مصنوعی، یک طراح ویژگیهایی را به سایت و یا ابزار هوش مصنوعی میدهد و هوش مصنوعی با توجه به متن و توصیفی که دریافت میکند آن را تبدیل به طراحی سه بعدی میکند. در این ویدئو تصاویری را میبینیم که ویژگیهای زیر در آنها دیده میشود که برخی از آنها نمادی از معماری ایرانی هستند و برخی از ویژگیها نیز کاملا مدرن و نوین طراحی شدهاند.
استفاده از طاق نما: طاق نما یکی از ویژگیهای معماری ایرانی در گذشته است که ما امروزه در معماری مساجد و خانههای گذشتهگانمان میبینیم. در این تصاویر خانهها فضاهایی با سقفهای بسیار بلند و دارای طاق و طاقنما هستند که ما را یاد معماری قدیمی ایرانی میاندازند.
کاشی کاری ایرانی: یکی از طرحهای یادآور معماری ایرانی در این تصاویر، کاربرد کاشیهای سنتی در گوشههایی از فضاهاست.
فرش ایرانی: اگر اغراق نباشد، هیچ خانهای در ایران بدون فرش طراحی نمیشود. فرش ایرانی که بخشی از هویت فرهنگی ماست، در این فضاهای طراحی شده با هوش مصنوعی دیده میشود.
کفپوش سنگ و بتن: کفسازی فضاها با استفاده از سنگ، سرامیک و بتن انجام شده است. ایدههایی که در خانههای امروزی به کار میروند.
رنگ آبی ایرانی: رنگ آبی که برگرفته از معماری و کاشیهای ایرانی است، در بخشهایی از تصاویر دیده میشود.
مبلمان مدرن: برخلاف انتظار از طراحی یک خانه ایرانی سنتی، مبلمانی کاملا مدرن و چرمی در طراحی فضاها به کار رفته است که ایدهای نو برای طراحی خانه ایرانی با ویژگیهای معماری سنتی به شمار میرود.
کتابخانه بزرگ دیواری: یکی دیگر از المانهایی که در تصاویر دیده میشود، کتابخانهها هستند. کتابخانههایی بزرگ و جذاب، که در فضای نشیمن و پذیرایی تعبیه شدهاند.
پنجرههای شیشهای بلند: انگار ترکیبی از بازشوهایی شیشهای مدرن و طاقهای سنتی در معماری ایرانی اتفاق افتاده است.
نظر شما راجع به این نوع طراحیها چیست؟ آیا ممکن است در آینده چنین خانههایی طراحی شوند یا این تصاویر فقط ایدههایی برای تمرین خلاقیت طراحان و ترکیب سبکها و طراحی در زمانهای مختلف هستند؟
اگر به این موضوع علاقه دارید, حتما مطلب طراحی خانههای مصر باستان با هوش مصنوعی را ببینید.