ژاپن کشوری با شکوفه درختهای سیب، تاریخی کهن و پر رمز و راز است که همیشه نقطه هدف و آرزوی مردمان کشورهای دیگر بوده است. فرهنگ، فلسفه و نظمی که همه جهان را مبهوت خود کرده است، از شاخصههای این کشور به حساب میآید. سبک ساده دکوراسیون داخلی به سبک ژاپنی چیزی است که سعی دارد طبیعت را با جان آدمی مرتبط کند و انسان را حتی در مامن خود از طبیعت دور نکند.
سبک ژاپنی بر پایه خطوط منظم، پالت رنگی طبیعی و سبک مینیمال استوار است. زبان طراحی در سبک ژاپنی درک فلسفی عمیقتری دارد و سعی میکند بیانی احساسی، متفکرانه و شوخ را به نمایش بگذارد. فلسفه طراحی ژاپنی یا وابی سابی (Wabi-Sabi) سعی میکند مطابق با هفت اصل طراحی به پیش برود. وابی در واقع زیبایی کهنسال است که به زیبایی روستیک، باستانی و کهنه در عین رعایت سادگی اشاره دارد و شامل موادی است که به صورت طبیعی دچار هوازدگی، فرسودگی شدهاند. این هفت اصل شامل مراحل زیر هستند.
کاسنو در واقع اولین اصل از اصول هفتگانه در طراحی داخلی ژاپنی است که یک یادآور است. کاسنو یادآور المانهای ساده در فضا هستند که کاربری آسانی دارند، به راحتی در دسترس بوده، قابلیت این را دارند که جایگزین شوند و به راحتی قابل نگهداری و حفاظت هستند.
بیشتر بخوانید: کابینت کلاسیک آشپزخانه چیست و 11 ویژگی منحصر به فرد آن کداماند؟
زن (Zen) که نماد تعادل است، تأکید بر این دارد که تعادل را می توان در بی نظمی نیز برقرار کرد. فوکینسی نمایشی از عدم تقارن متوازن است.
شیزن که سومین اصل از سبک ژاپنی در دکوراسیون داخلی است، یک صفت است. صفتی که مردم را تشویق میکند تا از چارچوب مصنوعی و محدود ذهنی خود خارج شوند و غرق در جریان آزاد طبیعت شوند. میتوانید شیزن را با ترکیب طبیعت در فلسفه طراحی وارد کنید.
شیبومی زیبایی هرچیز را بدون اینکه تاکیدی بر آن داشته باشد، در ماهیت آن چیز همانطور که هست به نمایش میگذارد. شیبومی ایدهای است که برای بهبود بخشیدن به ظاهر در برابر دستکاری زیبایی شناختی قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: دکوراسیون اتاق خواب سفید سورمه ای، جلوهای نوین از زیبایی
یوگن بر پایه ایدئولوژی «کم هم زیاد است» است. این روش که به کمک نمایش مبلمان تمیز و دقیق خود را بروز میدهد، نمایشی از فضا بدون نشان دادن جزییات است.
داتسوزوکو که ششمین اصل از اصول هفت گانه دکوراسیون داخلی به سبک ژاپنی است، به معنای تلاش 21 روزه مداوم برای ایجاد یک عادت و سالها تلاش برای از بین بردن آن است. عاداتی که معمولا شامل تخیلات انسان است و او را از دستیابی به عادات جدید منع میکند. داتسوزوکو فرد را قادر میکند تا عادات را ترک کند تا به جنبههای خارقالعاده و خاص دست پیدا کند.
Seijaku حسی بکر، آرامش بخش و مملو از خونسردی است که فرد هنگام قدم گذاشتن در باغ زن ژاپنی به دست میآورد. Seijaku در واقع کانسپتی است که به یافتن آرامش در جنجال زندگی شما را دعوت میکند.
بیشتر بخوانید: دکوراسیون پذیرایی منزل به سبک آرت دکو، ایدهای منحصربهفرد برای همه نسلها
برای چیدمان منزل به سبک ژاپنی باید 5 المان را رعایت کنید. اولین آن متریال استفاده شده در دکوراسیون داخلی است که باید مرتبط با طبیعت باشد. متریالی که پایدار و طبیعی است. درست مثل سنگ، شیشه و کنف که حسی از طراحی داخلی ژاپنی را به فضا میدهند. طراحان ژاپنی بر این موضوع تاکید دارند که از متریالی با رنگهای روشن مانند چوب بلوط سفید استفاده کنید تا به این طریق به لوازم خود شخصیت بدهید.
دومین المان لایههای یکدست است که طیفی از رنگ قهوهای را در خود گنجانده است. دیواری به رنگ بژ یا سفید متمایل به استخوانی با ترکیبی از حس فلز مشکی راهی برای نمایش دکوراسیون به سبک ژاپنی است. چرا که تناژ رنگی گرم استفاده شده در سبک ژاپنی تاثیر نور طبیعی را بیشتر میکند. به علاوه میتواند ویژگیهای برجسته سبک ژاپنی در دکوراسیون داخلی را که خاستگاه سرزمین آفتاب را بیش از پیش نشان دهد.
المان سوم خطوط محو بین فضای داخل و خارج از خانه است که سبک دکوراسیون داخلی را میسازد.
المان چهارم شلوغی و آشفتگی خود خواسته است که از تفکر مینیمالیستی Zen نشات گرفته است. این ایده بر پایه سادگی استوار شده است که سعی میکند تنها لوازم ضروری را در فضای خانه نگه دارد و لوازم مازاد را حذف کند.
المان پنجم نیز امضای اثر ژاپنی است. در دکوراسیون داخلی به سبک ژاپنی سعی میشود از طراحیها، نقاشی، مجسمه، سرامیک Kintsugi یا درختان ژاپنی به عنوان دکوراتیو استفاده کنند تا بتوانند نماد ژاپن را مانند یک امضا بر کار نهایی بکوبند. این المانها شامل گلهای ایکه بانا است که یک هنر گل آرایی ژاپنی به حساب میآید. دیگری نقاشی Hanging Scrolls است که معمولا اگر توجه کنید، میتوانید آن را در بادبزنهای کاغذی ژاپنی یا نقاشیهای دیواری آنها مشاهده کنید.
اولین چیزی که در چیدمان داخلی به سبک ژاپنی به چشم میخورد، توجه به همان گفته معروف «Less is more» است که به کم هم زیاد است را تداعی میکند. دکوراسیون داخلی به سبک ژاپنی ریشه در قوانین مینیمالیستی، خطوط منظم و متریال طبیعی دارد. در اتاقی به سبک دکوراسیون داخلی با استایل مدرن شما مبلمانی ساده با دیوارهایی خالی به همراه رنگهای خنثی را مشاهده خواهید کرد که بر این ایده کم هم زیاد است طراحی میشوند. دکوراسیون داخلی منزل به الهام از سبک ژاپنی چه در سبک سنتی و چه سبک مدرن مینیمال بودن از اساس آن است. تنها تفاوت در کنار مبلمان جدید و قدیم، استفاده از رنگهای طبیعی تیرهتر در استایل طراحی داخلی سنتی است.
در سبک ژاپنی دکوراتیوها بیشتر با درونمایه نمادین و عمدی و نه تصادفی استفاده میشوند. در اتاقهای سنتی ژاپنی توکوناما که یک طاقچهای است، فضایی برای آویزان کردن نقاشی ژاپنی یا قرار دادن گلهای ایکه بانا هستند که یکی از المانهای جدایی ناپذیر در سبک ژاپنی در طراحی دکوراسیون داخلی هستند.
در طراحی داخلی اتاق خواب به سبک ژاپنی ایجاد فضای آرام همه چیز است. به همین جهت، از چوب بامبو و مواد طبیعی در ساخت وسایل مختلف استفاده میشود. در چیدمان اتاق خواب میتوانید از موارد زیر استفاده کنید.
تمرکز سبک ژاپنی در تزیین پذیرایی بر این نکته استوار است که باید کمترین دکوراتیوها را در فضا استفاده کنید. اگر هم قرار است پذیرایی را با دکوراتیوهایی تزیین کنید، به کار بردن انواع المانها با امضای ژاپنی است. در این سبک سعی میشود پذیرایی کاملا کاربردی، شاد و تفکر برانگیز باشد.
استفاده از طراحی مینیمال، فضاسازی کاربردی، متریال طبیعی، وسایل کوچک، بخشهای پنهان در دکوراسیون مانند کابینتهایی که در پشت درهای کشویی پنهان شدهاند همگی یک پذیرایی به سبک ژاپنی را میسازند.
برای دکوراسیون داخلی منزل به الهام از سبک ژاپنی باید المانهای مورد نظر در این سبک را در خانه استفاده کنید تا بتوانید دقیقا همان سبک را در خانه به اجرا در بیاورید. استفاده از پالت رنگی طبیعی و خنثی، متریال برگرفته از طبیعت و رعایت اصول مینیمالیست همگی نکاتی هستند که در دکوراسیون داخلی به سبک ژاپنی باید آن را رعایت کنید.