در فصل زمستان پنجره های قدیمی انرژی زیادی به هدر میدهند و باعث انتقال هوای سرد به فضای خانه میشوند. با عایق کردن پنجرهها و درب ها تا حدود زیادی میتوان مانع از ورود سوز و سرما به داخل ساختمان شد. البته میزان هدر رفتن انرژی در پنجرههای دوجداره بسیار کمتر از پنجرههای معمولی است.
بهترین روش عایق کاری درب و پنجره برای جلوگیری از هدر رفت انرژی و جلوگیری از ورود سرما به داخل خانه استفاده از پنجره های دوجداره میباشد. پنجره های دوجداره عایق هستند و به حفظ گرمای ساختمان در طول زمستان کمک میکنند. اما گاهی خانه شما دارای پنجرههای قدیمی است که قابل تعویض نیستند و یا نمیتوانید برای تعویض درب و پنجره قدیمی به سرعت اقدام کنید و یا هم اکنون نمیتوانید برای نصب پنجره جدید هزینه کنید. اما عدم توانایی در استفاده از پنجرههای دوجداره و درها به معنی این نیست که نباید در جهت عایقکاری و ذخیره انرژی گام بردارید.
در این مطلب 8 روش ساده، ارزان و کاربردی برای پوشاندن در و پنجره ساختمان برای جلوگیری از ورود سرما را به شما معرفی کنیم.
پنجره هایی که انرژی و دمای داخل خانه را حفظ می کنند، می توانند به میزان 20 تا 30 درصد از هزینه های گرم یا سرد کردن خانه را کاهش دهند. راه حل نهایی برای کاهش اتلاف حرارت، نصب این گونه پنجره هاست که به طور ویژه برای جلوگیری از اتلاف گرما طراحی شده اند. اگر این کار برایتان عملی نیست، راه حل های دیگری وجود دارد که با آن می توانید پنجره را برای مقابله با سرمای زمستان آماده کنید تا از دست رفتن گرما در طول زمستان را به حداقل برسانید.
بدون شک بهترین روش برای جلوگیری از هدر رفت انرژی در ساختمان استفاده از پنجره 2جداره است. در و پنجره های عایق علاوه بر زیبایی بیشتر تاثیر بسیار بالایی در جلوگیری از ورود سرمای زمستان به داخل خانه میباشد.
3 روش ساده و کاربردی برای تمیز کردن شوفاژ قبل از شروع فصل سرما
نصب پلاستیک جلوی پنجره ها جهت عایق بندی روشی آسان و ارزان است. استفاده از پلاستیک یک لایه عایق اضافی در برابر سرمای بیرون ایجاد میکند. برای درب و پنجرههای قدیمی، فلزی و پنجره هایی که عایق نیستند و جریان هوا براحتی از آنها عبور میکند این عایق بندی بهترین روش برای جلوگیری از ورود سرمای بیرون به داخل خانه است.
اگرچه استفاده از پلاستیک شفاف گزینه مناسبی برای عایقکاری هستند اما به جهت زیبا نبودن شکل ظاهری، با نصب این پلاسیکها مشکل دارند. در نتیجه بهتر است از این روکشها در پنجرههایی از خانه استفاده کنید که زیاد در دید نیستند. همچنین با این کار باز و بستن پنجره و استفاده از آن سخت و غیر ممکن میشود. بنابراین بهتر است پلاستیک را برای پنجرههایی که استفاده کمتری دارند نصب کنید.
برای عایق بندی بیشتر پنجره ها با این روش ابتدا پلاستیک را بزرگتر از ابعاد پنجره ببرید. سپس روکش نایلونی را با نوار چسب های محکم به اطراف قاب پنجره بچسبانید.
در فصول سرد 25 درصد از انرژی گرمایشی ساختمان از طریق دریچههای کولر آبی هدر می رود. بستن دریچه و چسباندن پلاستیک بر روی دریچههای کولر برای داشتن منزلی گرم و صرفه جویی در مصرف انرژی، ضروری است. پوشاندن کولر با کاور، میتواند از خروج هوای گرم و ورود گرد و خاک و سرما جلوگیری کند.توصیه میکنیم حتما در فصل زمستان نسبت به پوشاندن دریچه های کولر مانند تصویر زیر اقدام نمایید.
با نصب یک لایه شیشهای دیگر و یا یک لایه طلق، در فضای بین طلق و پنجره یک فضای بدون جریان هوا ایجاد میشود که این لایه علاوه بر عایق سرما، عایق صدا نیز خواهد بود. استفاده از این عایق گزینه بسیار مناسبی برای کسانی است که میخواهند پنجرههایشان در تمام طول سال عایق داشته باشد و همچنین زیبایی ظاهری پنجره نیز برایشان مهم است.
استفاده از پردههای کلفت و انواع پرده در جلوی درب و پنجره یکی از کاربردیترین راهها برای جلوگیری از ورود سرما به منزل است. اگرچه این پردهها ممکن است مانع تابش خورشید به داخل منزل شوند اما میتوانید با استفاده از دستگیره پرده در طول روز و هر زمان که احتیاج داشتید پردهها را کنار بزنید و در شب و هنگام سرمای هوا آنها را به حالت اولیه باز گردانید.
استفاده از پردههای لوکس و شکیل، مانند مخمل یا لینن، در زمستان ایده بسیار خوبی است. پردههای ضخیم با توجه به تنوع رنگ و طرحی که دارند علاوه بر اینکه عایقی مناسب برای انواع درب فلزی و پنجرههای ساختمان هستند، تاثیر شگفتی در زیبایی چیدمان خانه شما نیز دارند.
شما می توانید با استفاده از درزگیر های مخصوص اقدام به درزگیری درب یا پنجره های خود کنید با این کار از ورود سرما را به محیط داخل با کمترین هزینه جلوگیری کرده و از اتلاف انرژی نیز جلوگیری خواهید کرد. توجه داشته باشید که این روش یکی از موثر ترین روش ها به شمار می رود چرا که نفوذ سرما یا گرما از محیط بیرون به داخل تنها از درز های موجود در پنجره ها به وجود آمده و همین امر نیز باعث می شود تا اتلاف انرژی و بالا رفتن هزینه های ناشی از آن را در پی داشته باشد.
اولین گام در حداکثر استفاده از پنجرهها و درها فعلی خانهیتان جلوگیری از ورود هوا از طریق درزها است. یکی از روش های ارزان عایق کاری در و پنجره این است که داخل و خارج پنجرهها را درزگیری کنید و در قاب پنجره از نوارهای مخصوص این کار استفاده کنید.
ابتدا باید چسب این نوارها را جدا کرده و بعد مطابق تصویر آنها را بین درزهای پنجره بچسبانید. این درزگیرها انتخاب بسیار خوبی برای انواع درب ساختمان، پنجرههای کوچک و بزرگ هستند. هرچند استفاده از نوارهای مخصوص عایق در و پنجره روش بسیار آسانی است و هزینه بسیار کمی نسبت به دیگر روشها دارد اما ممکن است پس از مدتی در اثر باز و بسته شدن زیاد در و پنجرهها چسب درزگیرها از کار بیفتد و قابل استفاده نباشد.
از دیگر موارد موثر در جلوگیری از تبادل گرما، حرارت و … رگلاژ کردن پنجره ها می باشد. این مورد نیز یکی از مهم ها و همچنین تاثیر گذار ها جهت جلوگیری از ورود سرما به محیط داخل می باشد. توجه به این نکته می تواند مشکل عایقبندی شما را به صورت کامل مرتفع کند به همین منظور در صورت احساس مشکل از متخصصین برای رگلاژ پنجره ها کمک بگیرید.
رگلاژ کردن درب و پنجره های دوجداره می تواند ضمن حل کردن مشکل عایقبندی، سختی باز و بسته شدن پنجره ها و همچنین عملکرد بهتر را برای شما به همراه خواهد داشت.
در برخی از مواقع استفاده از یراق آلات نا مناسب و سهل انگاری هنگام رگلاژ کردن پنجره های دوجداره آلومینیومی می تواند باعث شود تا ضمن مشکل در باز و بسته شدن لنگه ها از اطراف آنها نیز سرما به داخل محیط وارد شود از این رو به رگلاژ کردن درب و پنجره ها به صورت تخصصی و درست توجه لازم را داشته باشید.
استفاده از پادری تا شده در پشت در میتواند تا حدود بسیاری از ورود هوا از زیر در خانه جلوگیری کند. هر چقدر ابعاد پادری بزرگتر باشد به همان میزان میتواند مانع از ورود هوای سرد شود. این وسایل به نظر قدیمی میآید، اما هیچچیز مانند انداختن پارچه ای تا شده، نمیتواند بهسادگی و به سرعت از ورود هوای سرد از زیر در خانه جلوگیری کند. خوش بختانه اکنون پادری ها در طرحها و اشکال گوناگون و زیبا تولید میشوند.
بهترین گزینه را برای عایق بندی پنجره ها و جلوگیری از ورود هوای سرد به ساختمان چیست؟
انتخاب مناسب در و پنجره ساختمان باعث میشود در آینده دیگر نگران عایق صدا و سرما، امنیت ساختمان و دیگر مشکلات همیشگی در و پنجرهها نباشید. برای جلوگیری از هدر رفت انرژی و حفظ گرمای ساختمان حتما باید از پنجره های 2جداره و سه جداره استفاده نمایید.
منبع: الیت