پروژه هتل Ice-Cube واقع بر فراز تنگه طیب الاسم در عربستان صعودی و در ادامه اهداف پروژه نئوم در پاسخ به یک پرسش اساسی درباره اینکه “چگونه میتوان به کمک معماری، نگاهمان به طبیعت و تجربه زیستی حاصل از آن را تغییر داد" تعریف شده است. طرح این پرسش، خروج رویکرد اصلی پروژه از قواعد غالب و مرسوم در طراحی فضاهای اقامتی را به دنبال داشت.
از این روی جانمایی هتل، در میان شکاف تنگه موجب شد تا هم از نظر شرایط اقلیمی، و هم از نظر دید و منظر طبیعی، تجربهای کاملا متفاوت ایجاد کند.
با تکیه بر این موضوع که هیچ مادهای به خودی خود شاعرانه نیست و این معماری است که میتواند به ماده هویت ببخشد، بتن شفاف به عنوان ماده اصلی شکلدهنده فرم بنا انتخاب شد تا کیفیت شاعرانگی این ماده مشخص در بستر ابژه معماری، مورد آزمون و تجربه قرار گیرد. بنابراین، فرم کلی پروژه متشکل از واحدهای مکعبی از جنس بتن شفاف است که همچون قالبهای یخ بر روی یکدیگر قرار گرفته و سازماندهی واحدهای اقامتی را شکل میدهند.
استفاده از این ماده در کف، دیوارها و سقفها به بدنه کلی ساختمان ماهیت بیوزنی بخشیده است که در میان تنگه معلق بوده و به عنوان نظرگاهی عظیم عمل میکند. حس تعلیق و جریان هوا که با شکافته شدن ساختمان در قسمت مرکزی تامین میشود، تجربهای تکرارنشدنی برای مسافران و مهمانان هتل ایجاد میکند.
در این بخش، جدارهای از جنس آب به عنوان یک حائل نیمه شفاف، حریم تراس واحدهای روبهروی هم را حفظ کرده و به مسافران اجازه میدهد در تمام مدت اقامت خود از مناظر اسکلههای اختصاصی هتل، خلیج عقبه و تنگه طیب الاسم لذت ببرند.