گیاهان آپارتمانی از نظر مقاومت و حساسیت به شرایط مختلف دمایی، متفاوتند. برخی از آنها به سرما حساس هستند و برخی مقاومت بالایی دارند. در این مطلب با چند گیاه آپارتمانی حساس به سرما آشنا شوید.
گیاهان آپارتمانی حساس به سرما، نشانهها را بشناسید!
وقتی گیاه آپارتمانی جدیدی به خانه یا محل کار میبرید، راجع به شرایط نگهداری، مقاومت و حساسیت آن اطلاعاتی بدست بیاورید تا گیاه شما در دمای بالا یا پایین آسیب نبیند. اگر نمیدانید که گیاهان شما در سرما دوام میآورند یا نه، به نشانههای ظاهری آنها در دماهای مختلف توجه کنید. چند نشانه که به شما میگوید دما برای گیاهتان کم است و لازم است جای آن را تغییر دهید:
- لوله شدن برگها: اگر برگهای گیاه شروع به لوله شدن میکنند یعنی دمای هوا برای گیاه کم است.
- قهوهای شدن برگها: اگر هوا خیلی سرد باشد، برگهای گیاه قهوهای میشوند و شروع به ریزش میکنند.
- زرد شدن برگها: عوامل مختلفی باعث زرد شدن برگها میشوند ولی یکی از مهمترین آنها، سرمای هواست.
- توقف رشد: گیاهان در سرما رشد زیادی ندارند و سرعت رشد آنها کم میشود.
- توقف گلدهی: گیاهان گلدار برای گل دادن نیاز به دمای نسبتا گرم دارند در صورتی که هوا سرد باشد، گیاه دیگر گل نمیدهد.
- لکههای سیاه: زمانی که گیاه دچار سرمازدگی میشود، لکهها سیاه رنگی روی برگهای آن ایجاد میشود.
نکتهای که نباید در این مورد فراموش کرد این است که ممکن است این نشانهها به دلایل مختلفی ایجاد شوند، در نتیجه لازم است به همه شرایط نگهداری گیاه توجه کنید و مطمئن شوید که این موارد به دلیل سرما ایجاد شدهاند یا نه.
مطلب پیشنهادی: معرفی 6 گیاه آپارتمانی حساس به جابهجایی؛ جای این گیاهان را عوض نکنید
معرفی گیاهان آپارتمانی حساس به سرما
گیاهان آپارتمانی حساس به سرما، در فضای سرد آسیب میبینند و مقاومت کافی در برابر سرما ندارند. برخی از این گیاهان آپارتمانی در ادامه معرفی شدهاند.
1. گیاه آپارتمانی نخل ماداگاسکار
نخل ماداگاسکار در دمای 10 الی 50 درجه به خوبی رشد میکند. دمای زیر 10 درجه باعث سیاه شدن و ریزش برگهای گیاه میشوند. همچنین ساقه ضخیم این گیاه در سرما پوسیده میشود.
2. گیاه آپارتمانی حساس به سرما؛ گل حنا
یکی از گیاهان حساس به سرما است و باید حواستان به دمای نگهداری آن باشد. گیاه آپارتمانی حنا، در دمای 16 الی 23 درجه سانتیگراد به خوبی رشد میکند.کمترین دمایی که میتواند به رشد خود ادامه دهد حدود 12 درجه سانتیگراد است.
3. گیاه حساس به سرما؛ حسن یوسف
گیاه حسن یوسف یکی از گیاهان حساس به سرما است و در آب و هوای گرم و مرطوب حال خوبی دارد. دمای بین 15 الی 35 درجه بهترین دمای نگهداری و رشد گیاه حسن یوسف است.
4. گیاه آپارتمانی حساس به دمای کم؛ بگونیا
بگونیا انواع مختلفی دارد که همه گونههای آن به سرما حساس هستند. این گیاه بومی منطقه گرمسیر است و نمیتواند سرمای زیادی را تحمل کند. بهترین دمای نگهداری آن 18 الی 25 درجه سانتیگراد است و بهتر است دمای نگهداری آن از 15 درجه کمتر نشود.
5. گیاه آپارتمانی حساس به سرما؛ کراسولا خرفه ای
گیاه آپارتمانی خرفه یکی از گیاهان آپارتمانی حساس به سرما است. بهترین دمای آن 15 الی 25 درجه سانتیگراد است. به طور کلی بهتر است آن را در دمای معمولی اتاق نگه داری کنید.
6. گیاه آپارتمانی حساس به سرما؛ سانسوریا
گیاه آپارتمانی سانسوریا نسبت به سرمای زیاد حساس است. 15 الی 30 درجه بهترین دمای نگهداری آن است. بهتر است این گیاه در معرض برف و باران قرار نگیرد.
7. گیاه حساس به دمای کم؛ فیتونیا
یگی از گیاهان آپارتمانی حساس به سرما گیاه فیتونیا است. این گیاه در دمای 15 الی 25 درجه سرحال میماند و رشد میکند ولی بهترین دما برای آن 21 درجه سانتیگراد است.
8. گیاه آپارتمانی حساس به سرما؛ بونسای جنسینگ
یکی دیگر از گیاهان حساس به سرما، بونسای جنسینگ است. این گیاه بومی مناطق گرم است و دمای پایین و سرما به آن آسیب میزند و گیاه در اثر سرما ضعیف میشود.
9. گیاه آپارتمانی حساس به هوای سرد؛ بنجامین
یکی دیگر از گیاهان آپارتمانی حساس به سرما، بنجامین است. بهترین دمای نگهداری آن؛ 25 درجه در تابستان و حداقل 15 درجه در زمستان است. گیاه آپارتمانی بنجامین در دمای اتاق به خوبی رشد میکند.
10. گیاه آپارتمانی پاچیرا
گیاه پاچیرا دمای خیلی بالا و خیلی پایین را دوست ندارد. بهترین دما برای این گیاه 15 الی 25 درجه سانتیگراد است که دمای نزدیک به 25 درجه را بیشتر دوست دارد.
11. کروتون؛ گیاه آپارتمانی حساس به سرما
کروتون بومی منطقه گرم و مرطوب است. نباید کروتون را در سرما نگهداری کرد چون باعث از بین رفتن آن میشود.
کلام آخر:
در این مطلب با 11 گیاه آپارتمانی حساس به سرما آشنا شدیم. بهترین دما برای نگهداری این نوع گیاهان، دمای اتاق است.