میدانی در قلب تهران که رضا شاه دوستش داشت

میدانی در قلب تهران که رضا شاه دوستش داشت

اینجا برای بچه های بازار ابزار و خیابون سپه خیلی آشناست. سردر باغ ملی یا میدون مشق.
میدون مشق، میدون بزرگی بود که محل تمرین یا مشق دیویزیون قزاق در دوره قاجاری بود. این میدون در سال ۱۳۰۷ و در دوره ی پهلوی اول به عنوان اولین پارک شهر تهران که باغ ملی نامیده میشد ، معرفی میشه. اتفاقات مهمی در این میدون رخ داده مثل: اعدام شیخ فضل اله نوری، اعدام میرزا رضای کرمانی قاتل ناصرالدین شاه، اولین پرواز هواپیما در تهران در جنگ جهانی اول، اولین پرواز بالن و اولین دوچرخه سواری
این سردر زیبا هم سال ۱۳۰۱ به دستور رضا شاه به جای سردر دوره ی قاجاری ساخته میشه. البته رضا شاه اون موقع هنوز شاه نبود و وزیر جنگ احمدشاه بود.
محوطه ی پشت این سردر که الان فضای وزارت خارجه حساب میشه، حدود ۱۶ هکتار مساحت داره. به دستور رضاشاه از سال ۱۳۰۶ تا ۱۳۱۶ اکثر بناهای فعلی به اطراف میدون اضافه میشن. مثل اداره پست و تلکراف ، ساختمان شرکت نفت (ساختمان ۳ وزارت خارجه)، کاخ شهربانی( ساختمان ۹ وزارت خارجه)، ساختمان شماره ۱ وزارت خارجه . معماران این بناها هم گورکیان و قلیچ باقلیان ایرانی ارمنی و مارکوف ایرانی گرجی بودن.

سردر باغ ملی یا میدون مشق

جوکر

هر وقت اطراف میدون توپخونه بودید و ازشلوغی سر و صدا و ترافیک خسته شده بودید ، میتونید تشریف ببرید داخل این محوطه و از سکوت و آرامشش لذت ببرید و چشمانتون رو خنک کنید.
اکثر روزها ورودی سردر باز هست، ولی اگر دیدید بسته هست از درب سمت موزه ی ملی میتونید داخل بشید.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه