کلیسای «گریگور مقدس» متعلق به ارامنه کاتولیک است. این کلیسا در سال۱۹۵۰ میلادی توسط معماری ارمنی که زاده تهران بود، بنا و از آن سال محلی برای اجتماع ارامنه تهرانی این منطقه شده است. جالب است بدانید این کلیسا مستقیما زیر نظر واتیکان و پاپ اصلی است.
ورود به محراب کلیسا فقط برای مراسم ازدواج و غسل تعمید جایز است. کلیسای گریگور مقدس در تقاطع خیابان «حافظ» با خیابان «غزالی» قرار دارد.این کلیسا هم مانند تمام کلیساهای دیگر، نقشهاش به شکل صلیب است. دو طرف ورودی آن نیمکتهای چوبی قرار گرفته و فرشی قرمز در وسط راه، زیر پای مردم پهن شده است. این جا کلیسای «گریگور مقدس» تهران است.
زمین کلیسا در سال ۱۳۵۴ خورشیدی (۱۹۷۵ میلادی) با کمکهای مالی ارمنیهای ساکن این محله و از طریق شورای خلیفه گری ارامنه تهران خریداری گردید. هزینه کامل ساخت کلیسا را فرد خیری به نام «گریگور ملیکیان» عهدهدار گردید و معمار آن «ژیرایر سیمونیان» بود و در سال ۱۳۶۲ خورشیدی (۱۹۸۳ میلادی) کار ساخت بنا به پایان رسید. از لحاظ معماری داخلی این کلیسا گنبدی شکل است و هر پنجره داخل نمای گنبدی شکل قرار گرفته.وسط کلیسا فرش قرمز پهن شده و صندلی های چوبی بزرگ روی زمین قرار گرفته است
«مارینا» ساکن این محله است. او در مورد کلیسای گریگور مقدس میگوید: «بیش از ۱۵ سال است که یکشنبهها معمولا به این کلیسا میآیم و علاوه بر عبادات، خیلی از آشنایان را هم اینجا میبینیم و موقع خارج شدن از کلیسا واقعا احساس سبکی میکنم.»او در ادامه در مورد این کلیسا این طور توضیح میدهد: «این کلیسا هم مانند خیلی از کلیساهای دیگر، از بخشهای مختلفی همچون محل جلویی اسقف، قسمت غسل تعمید، جام مقدس و محل خواندن سرود مقدس تشکیل شده است.»مکث کوتاهی میکند و دوباره صحبتهایش را ادامه میدهد: «در حیاط این کلیسا نیز بنایی وجود دارد که یادبود نسلکشی ارامنه در سال ۱۹۱۵ میلادی و تندیسی از مریم مقدس دارد.»
یادتان باشد اگر برای بازدید به این کلیسا یا کلیساهای دیگر رفتید، رعایت قوانینی همچون نگرفتن عکس سلفی، پا روی پا انداختن، کلاه و عینک آفتابی روی سر نگذاشتن و پشت نکردن به محراب را رعایت کنید.
کلیسای دیگری با نام «گریگور روشنگر مقدس» در محله «مجیدیه» تهران قرار دارد که به دلیل تشابه و نزدیکی اسمی، معمولا با این کلیسا اشتباه گرفته میشود. کلیسای گریگور مقدس اثر معمار ارمنیتبار ایرانی، «پل آبکار» است و محل خلیفه گری ارامنه کاتولیک.