4 اثر معماری از دو خواهر ایرانی ساکن آمریکا

4 اثر معماری از دو خواهر ایرانی ساکن آمریکا

خواهران حریری
خواهران حریری

امروز هم با یکی دیگر از مطالب چهره‌ها، قرار است دو معمار مطرح ایرانی را معرفی کنیم. گیسو و مژگان حریری، دو خواهر معمار هستند که در ایران متولد شدند. آثار زیادی از این دو معمار برجسته در داخل و خارج از ایران وجود دارد که در ادامه مطلب راجع به آنها خواهیم گفت.

 

سرویس خواب بالسا

گیسو  و مژگان حریری چه کسانی هستند؟

گیسو و مژگان حریری، در سال‌های 1955 و 1956 در ایران متولد شدند. آنها تحصیلات خود را در دانشگاه کرنل ادامه دادند و در سال 1986 میلادی دفتر حریری و حریری را تاسیس کردند. این شرکت در شهر نیویورک قرار دارد و کارهای آنان توسط افرادی چون استیون هال در نمایشگاه‌های نیویورک معرفی شده است و ریچارد مایر نیز با آنان کتابی منتشر کرده‌ است.

 

برج الوند تهران
برج الوند تهران

1. برج الوند

این ساختمان اداری 12 طبقه در تهران قرار دارد. نمای ساختمان الوند باعث خاص شدن آن شده است. این بنا دارای دو پوسته است. پوسته داخلی نما از شیشه و سنگ تشکیل شده و پوسته بیرونی آن از جنس ورق کامپوزیت است. خواهران حریری در طراحی نمای برج الوند از ماندالا الهام گرفته‌اند. ماندالا جدولی هندسی است که در ادیان هندی و بودا به عنوان نماد جهان هستی به کار می‌رود.

 

ویلای لواسان
ویلای لواسان

2. ویلای لواسان

یکی دیگر از آثار خواهران حریری، ویلایی در لواسان است که در سال 1395 ساخته شد. این ویلا در عین حال که دارای امکانات زیادی است، سادگی نمای بیرونی را حفظ کرده و در تعادل با محیط کوهستانی اطراف آن است. ویلای لواسان در سه طبقه طراحی شده است و دارای فضاهای؛ پارکینگ، اتاق خواب، مهمان‌سرا، اتاق تلویزیون، اتاق بازی؛ استخر و روف گاردن است.

 

پروژه‌ی رایدنبرگ استرن براوری در اتریش
پروژه‌ی رایدنبرگ استرن براوری در اتریش

3. رایدنبرگ استرن براوری

پروژه‌ای مسکونی در شهر زالتسبورگ اتریش است. این پروژه دارای 6 سازه از ساختمان‌های مسکونی است. خواهران حریری در قسمت‌هایی از این پروژه از جریان رودخانه‌ی زالتساخ ایده گرفته‌اند. آنها با هدف شبیه سازی فرم صخره‌های اطراف این بنا، از سنگ‌های کوهستان در نمای ساختمان استفاده کرده‌اند.

 

طراحی تراس هالم توسط خواهران حریری
طراحی تراس هالم توسط خواهران حریری

4. تراس هارلم

تراس هارلم؛ تراسی در طبقه 13 یک ساختمان مسکونی در نیویورک آمریکا است. ابعاد آن 50 متر مربع است. این تراس به نمای شهر نیویورک و سنترال پارک دید دارد. خواهران حریری، در طراحی این تراس از مفهوم حضور طبیعت در محیط شهری الهام گرفته‌اند. تراس هارلم فرم شکسته دارد. بخشی از این تراس به صورت سرپوشیده است و می‌توان برای غذاخوری از آن استفاده کرد.

کلام آخر:

تعدادی از آثار معماری خواهران حریری را معرفی کردیم. در مطالب گذشته، راجع به معماران شاخص دیگری مانند؛ حسین امانت، فرشید موسوی، فریبرز صهبا و…صحبت کرده‌ایم. در بخش چهره‌ها این مطالب را بخوانید.


دیدگاه کاربران
ناشناس در تاریخ 25 خرداد 1402
وای چه معمارهای بزرگی! اینا چیه؟ واقعاً خودتون خندتون نمیگیره!
وحید در تاریخ 25 خرداد 1402
هر اثر معماری قبل از اینکه یک شاهکار معماری باشه یک شاهکار سازه ای چون پدر مهندس سازه باید در بیاد برای محاسبات و طراحی اون شاهکار معماری
زهرا کریمی در تاریخ 25 خرداد 1402
واقعا کارشون عالی بود ای کاش می امدن ایران‌خودرو می کردند
توتیا.و در تاریخ 26 خرداد 1402
مدیریت ندارن مسوولین افراد برتر جامعه رو حفظ کنن ... همه حرفه ایها، باسوادان هنرمندان مخترعین و دانشمندها فرار کردن و ما اختلاسگر، متروپولها و دله دزدهای حرفه ای داریم!
azixm در تاریخ 26 خرداد 1402
عالییه
ملیکا در تاریخ 27 خرداد 1402
متاسفم که معماران به این خوبی باید از کشور برن
Aaaa در تاریخ 27 خرداد 1402
از اینا عالی تر که اتفاقا از نمادهای ایرانی استفاده می کنن، بین جونای داخل کشور داریم، بسیار زیاد
مهران در تاریخ 27 خرداد 1402
خارج از ایران بله ولی اکثر مهندسان سازه ما نمیشه و امکان پذیر نیست از زبونشون نمیافته این حرفا برای مهندسای سازه ایران نیست حداقل
رهگذر در تاریخ 27 خرداد 1402
این ها همون هایی هستن که بهشون گفتن جمع کنید و برید ... و اون ها هم رفتن
ناحی در تاریخ 27 خرداد 1402
خیلی عالی بود افتخار ی برای وطن خدا قوت سپاس از زحمات شما که معرفی کردین
مسعود در تاریخ 27 خرداد 1402
اتفاقا مهندسای سازه ایران دست کمی از همکارای غربیشون ندارن، اما سازه‌های خاص با معماری منحصر به فرد نیاز به سرمایه قابل توجه هم دارن که تو ایران به ندرت کارفرماهای ایرانی زیربار چنین هزینه‌هایی میرن. هر چند که با توجه به فرصت های شغلی بسیار زیاد برای این مهندسای سازه، متاسفانه اکثر یا رفتن یا دارن کوله بار مهاجرت رو می‌بندن.
شکوه در تاریخ 28 خرداد 1402
ما به این افراد نیازی نداریم بقیه هم جمع کنن برن مهم اینه علی رضوانی و آمنه سادات همیشه هستن و ما ما هم همیشه ۲۰۳۰ نگاه می‌کنیم! با سپاس
عمو در تاریخ 28 خرداد 1402
عمو جان اینها سال ها پیش و قبل از انقلاب از ایران رفته اند. لا اقل درست بخوان و بعد نظر بده. ببین متولد چه سالی هستند و کی از کرنل فارغ التحصیل شده اند.
نیلوفر در تاریخ 29 خرداد 1402
شوخی میکنید؟تصاویری که گذاشتید به جز یک مورد خیلی ساده وپیش پا افتاده هستن.طراحی تراس گذاشتین؟شاگردای هنرستان من بهتر طراحی میکنن
شقایق در تاریخ 29 خرداد 1402
الان چه ربطی به سیاست داشت؟ شرط میبندم خودت بی سواد ترینی
نفیسه در تاریخ 29 خرداد 1402
قابل توجه شما که اینا سالها قبل رفتن.خیلی قبل‌تر از این حرفای خاله زنکی که شما دنبالشی
مهراد در تاریخ 31 خرداد 1402
چقدر از ته قلب بهشون افتخار کردم هرجا هستن سالم و موفق باشند
دارا شاد در تاریخ 04 تیر 1402
کسی که به خودش پشت می‌کنه پو مردم کشورش را به بیگانگان ترجیح میدهد دیگر ایرانی نیست
مهدی در تاریخ 05 تیر 1402
تو ایران معماران گمنامی داریم چون حامی و وضع مالی خوبی نداشتند به جایی نرسیدند و مطرح نشدند هر کی پول داشت به جایی رسید و مطرح شد. پایان نامه من مجتمع تجاری ، تفریحی ورودی شهر بود طرح آن تلفیقی از باغ ایرانی و مجتمع تجاری بود چون در کنار تحصیل کار هم می کردم نتونستم به جایی برسم هم کلاسی و دوستانم وقتی طرح ام رو می‌دیدند می گفتند یک طرح اجرایی هستش و مطلب دیگه اینکه تو ایران طرح خوب رو فدای هزینه می کنند به امید روزی که تو ایران طرح خوب رو فدای هزینه نکنند
مصطفی در تاریخ 20 تیر 1402
ای کاش نوابغ و نخبگانی که در ایران خودرو سایپا در حال طراحی و ساخت خودروهای داخلی هستند و پشت به کشور نکرده اند هرچه زودتر به آمریکا مهاجرت کنند و تجارب و استعداد بی نظیر خود در خودروسازی را با خودروسازان بزرگ در میان بگذارند.

ثبت دیدگاه