زمین‌های قولنامه‌ای نخرید! توصیه رئیس کمیسیون معماری شورای شهر اصفهان

زمین‌های قولنامه‌ای نخرید! توصیه رئیس کمیسیون معماری شورای شهر اصفهان

زمین‌های قولنامه‌ای نخرید!

به گفته رسول میرباقری، رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان: یکی از مشکلات شهروندان، زمین‌های قولنامه‌ای است که مالکیت مشخصی ندارند که موجب واسطه‌گری و دلالی شده‌اند. او گفت: به شهروندان توصیه می‌شود به‌ دلیل پایین بودن قیمت، به سمت خرید این زمین‌ها نروند. همچنین اظهار کرد: مناطق ۲، ۸، ۱۴،۱۱،۹و بخشی از مناطق 4، ۱۲،۱۱و ۱۵ شهرداری اصفهان گرفتار مشکلات زمین‌های قولنامه‌ای هستند.

سرویس خواب بالسا

در ادامه این مطلب دلایل به‌وجود آمدن و مشکلات زمین‌های قول نامه‌ای بررسی شده و مزایای سنددار کردن و مراجع معتبر صدور پروانه زمین معرفی خواهد شد. پس در ادامه مطلب با چیدانه همراه باشید.

زمین‌های قولنامه‌ای

دلایل به‌جود آمدن زمین‌های قولنامه‌ای

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: کلان‌شهر اصفهان در سال‌های متمادی از سمت شمال، شرق و جنوب توسعه داشته است. به همین دلیل، زمین‌های قولنامه‌ای در محله‌های مختلف شهر اصفهان به چشم می‌خورند. این زمین‌ها بدون سند رسمی مالکیت بوده و با وجود کاربری‌های مختلف، به‌تدریج به شهر ملحق شده‌اند. همچنین زمین‌ قولنامه‌ای نسبت به زمین‌های سنددار، ارزان‌تر است.

دلایل به‌جود آمدن زمین‌های قولنامه‌ای

مشکلات زمین‌های قولنامه‌ای

رسول میرباقری با بیان اینکه سندهای مختلفی در شهرداری وجود دارد. برای مثال سند شش دانگ، مشاع، تک‌برگی و بنچاق از سال‌های قبل وجود داشته است. تاکید کرد: بنگاه‌های املاک، زمین‌های قول نامه‌ای را برخلاف ضابطه تفکیک می‌کنند و شهروندان نیز با خریداری این املاک، بدون اطلاع و استناد از شهرداری، برای دریافت مجوز قانونی دچار مشکل می‌شوند. یعنی ممکن است یک ملک به چندین نفر فروخته شده باشد.

مشکلات زمین‌های قولنامه‌ای

مزایای سنددار کردن زمین‌های قولنامه‌ای

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اصفهان با اشاره به مزایای سنددار کردن زمین‌های قولنامه‌ای افزود: سنددار شدن بیشتر زمین‌های شهر اصفهان، موجب رضایتمندی و کاهش طرح دعاوی در مراجع حقوقی می‌شود. همچنین از کلاهبرداری و دلالی زمین جلوگیری خواهد کرد. بالا رفتن ارزش این زمین‌ها، به‌خصوص آن‌هایی که در بافت فرسوده قرار دارند، در آبادانی و توسعه شهر نیز بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

مزایای سنددار کردن زمین‌های قولنامه‌ای

مراجع معتبر صدور پروانه زمین

رسول میرباقری به شهروندان توصیه کرد در صورتی که قصد خرید زمین دارند، از شهرداری به‌عنوان مرجع صدور پروانه، سوالات مربوطه را بپرسند تا به مشکل جدی برنخورند. او درباره متولی اصلی سنددار کردن زمین‌های قولنامه‌ای خاطرنشان کرد: اداره ثبت اسناد و مدارک استان، کشور و قوه قضائیه در این زمینه مسئول هستند. این سازمان‌ها باید با تعریف فرآیند و پیش‌بینی تسهیلات، زمین‌های قولنامه‌ای را سنددار کنند. چراکه حدود ۸۰% پرونده‌هایی که در مراکز دادگستری طرح دعوی می‌شود، مربوط‌به زمین‌های قولنامه‌ای هستند.

وی افزود: در سال‌های گذشته طرف دیوان عدالت اداری با یک منع قانونی تاکید کرده که هیچ‌کدام از مراجع صدور پروانه روی زمین‌های قول نامه‌ای پروانه صادر نکنند. شهرداری نیز هیچ تکلیف قانونی برای صدور پروانه این زمین‌ ندارد. اما شهرداری اصفهان به دلیل شرایط این کلان‌شهر در مناطق پانزده‌گانه، با دریافت تعهد ابعاد یا نظر کارشناس رسمی دادگستری نسبت به صدور پروانه، زمین‌ اقدام می‌کند. این کار تنها از سوی شهرداری شهر اصفهان انجام می‌شود و می‌توان گفت در این زمینه پیشگام است.

مراجع معتبر صدور پروانه زمین

و در آخر

در این مطلب با زمین‌های قول نامه‌ای شهر اصفهان، معایب خریداری، مزایا و طریقه سنددار کردن آن‌ها آشنا شدید. به گفته رسول میرباقری، رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی اصفهان: این زمین‌ها موجب واسطه‌گری و دلالی شده‌اند. همچنین به شهروندان توصیه کرد به‌ دلیل پایین بودن قیمت، به سمت خرید زمین‌های قولنامه‌ای نروند.

برای آشنایی با دیگر اخبار معماری روز دنیا، مطلب داستان آسمان خراش افقی 260 کیلومتری عربستان چه بود؟ را از دست ندهید.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه