ساختمان تخممرغی شکل سایبر تکچر (Cybertecture Egg) که به نام “تخم مرغ" نیز شناخته میشود، یک بنای اداری منحصر به فرد است که در کشور هندوستان، شهر بمبئي قرار دارد. معمار اين ساختمان شگفتانگيز، معمار مشهور بریتانیایی، جيمز لاو است. این بنا به دلیل شکل تخم مرغی و نمای منحصر به فردش به سرعت به یکی از نمادهای شهر بمبئی تبدیل شده است.
در ادامه این مطلب از چیدانه به بررسی معماری، ظاهر و ویژگیهای خاص و منحصر به فرد ساختمان تخم مرغی شکل سایبر تکچر مانند سازگاری با طبیعت پرداخته خواهد شد. پس در ادامه با ما همراه باشید.
ساختمان تخممرغی شکل سایبر تکچر با 13 طبقه و در مساحت 32 هزار مترمربع ساخته شده است. در طراحی و ساخت این ساختمان شگفت انگیز از آخرين طراحيهاي زيست محيطي، سيستمهاي هوشمند و مهندسي جديد استفاده شده است. این ویژگیها بنا را به نقطه عطفي در شهر بمبئي تبدیل کرده است. هدف از طراحی این سازه منحصر به فرد، یکی کردن طرح، کارایی، سازگاری با محیط زیست و جذابیت عنوان شده است.
مطلب پیشنهادی: ویدیویی از معماری باشکوه بنای تخت جمشید قبل از تخریب
در طرح تخم مرغی شکل سازه ساختمان اداری سایبر تکچر از این ایده الهام گرفته شده که جهان مانند تخم مرغی است که موجب حیاب بخشیدن و پرورانیدن موجودات زنده میشود و به آنها تکامل و روح میبخشد. طراحی این بنا ظاهری شبیه به یک سفینه فضایی نیز دارد.
ساختمان تخممرغی شکل سایبر تکچر به گونهای طراحی شده که بیشترین بهره را از انرژی خورشیدی ببرد. در آخرین طبقه این ساختمان باغی قرار گرفته که بالای آن سقف ندارد. مانند بیشتر ساختمانهای اکولوژیک، سقف این ساختمان نیز به شبکههای خورشیدی و ژنراتورهایی با قابلیت استفاده از انرژی باد و یک پایگاه بازیافت آب مجهز است. این ساختمان، نسبت به اندازه خود فضای بسیار کمی حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد یک ساختمان معمولی در روی زمین اشغال کرده است. شکل اريب اين سازه موجب شده حداقل نور خورشيد را جذب کند. که این مسئله به متعادل ماندن هواي داخل ساختمان کمک زیادی کرده است.
مطلب پیشنهادی: معماری بینظیر شهر تاریخی صنعای یمن!
به طور کلی میتوان گفت ساختمان اداری سایبر تکچرر، بهترین مکان برای کار کردن است. به این دلیل که عناصر طراحي و سيستمهاي اطلاعاتي با کمک یکدیگر، بهترين فضا را براي کار کردن کارکنان به وجود آوردهاند. يکي از سيستمماي نوين بکار رفته شده در اين ساختمان، اعلان خودکار وضيعت جسماني و روحي کارمندان به دکتر است. این ویژگی منحصر به فرد و جدید موجب ارتقاع سلامت کارکنان شده است.
ساختمان تخم مرغی شکل سایبر تکچر که ظاهری شبیه به سفینه فضایی نیز دارد توسط معمار مشهور انگلیسی تبار جیمز لاو در شهر بمبئی کشور هند ساخته شده است. این ساختمان شگفتانگیز با بهرهگیری از آخرين طراحيهاي زيست محيطي، سيستمهاي هوشمند و مهندسي جديد شکل گرفته است. فضای اداری سایبر تکچر با امکانات باورنکردنی خود، بهترین و کاملترین فضا را برای کار کردن کارمندان ایجاد کرده است.
برای آشنایی با دیگر معماریهای خاص و شگفتانگیز در دنیا مطلب اتومیوم بلژیک، از عجیبترین معماریهای جهان را از دست ندهید.