پاتوق خوشمزه و شیرین خیابان انقلاب در روزهای دور این شکلی بود

پاتوق خوشمزه و شیرین خیابان انقلاب در روزهای دور این شکلی بود

کافه قنادی فرانسه یکی از شیرینی فروشی‌های قدیمی تهران و پاتوق بسیاری از دوست‌داران هنر و دانشجویان است.

شیرینی فرانسه

سرویس خواب بالسا

نام شیرینی فرانسه برای اکثر دانشجویان تهران و اهالی هنر خاطره‌انگیز است. کمتر کسی است که به پیاده‌روی‌های طولانی در خیابان انقلاب به‌سمت تئاتر شهر عادت داشته باشد و نام این کافه قنادی به گوشش نخورده باشد. بی‌شک، هیچ چیز به‌اندازه نوشیدن قهوه یا شیر کاکائو با شیرینی‌های تازه این کافه بعد از پرسه‌زنی و پیاده‌روی در لابه‌لای کتاب‌فروشی‌های انقلاب یا بعد از دیدن تئاتری زیبا در مجموعه تئاتر شهر، دلچسب نیست. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با این شیرینی فروشی، تاریخچه و منوی آن آشنا کنیم.

شیرینی فرانسه

شیرینی فرانسه در یکی از پرترددترین خیابان‌ های معروف تهران و در نزدیکی میدان‌ها و خیابان‌های مطرحی همچون انقلاب و ولیعصر قرار گرفته است. این کافه قنادی در چهارراه وصال، ابتدای خیابان ابوریحان و روبه‌روی سینمای سپیده قرار دارد. شیرینی فرانسه در فاصله ۵۵۰ متری (هشت دقیقه) مجموعه فرهنگی تئاتر شهر (پارک دانشجو) و در ۱٫۵ کیلومتری (۲۰ دقیقه) پارک لاله تهران با پای پیاده قرار دارد. این کافه قنادی در فاصله کمی نسبت به دو دانشگاه مطرح یعنی دانشگاه تهران (یک کیلومتری) و دانشگاه امیرکبیر (۱٫۵ کیلومتری) واقع شده است. همین نزدیکی و قرار گیری این کافه‌قنادی در مسیرهای پرتردد و مرکزی شهر، آن را به پاتوقی دوست‌داشتنی برای دانشجویان و اهل هنر بدل می‌کند.

شیرینی فرانسه در سال ۱۳۴۴ توسط شخصی به نام «علی ثابت‌قدم» در یکی از خاطره‌انگیزترین خیابان‌های تهران یعنی انقلاب (شاه‌رضا)، روبه‌روی سینما سپیده (سینما دیانا) تاسیس شد؛ خیابانی که به‌واسطه میزبانی کتاب‌فروشی‌ها و نزدیکی به دانشگاه، پاتوقی برای پرسه‌زنی اهالی فرهنگ بوده و است.

آقای ثابت‌قدم در آن سال‌ها تصمیم می‌گیرد قنادی متفاوتی در تهران تاسیس کند. او به فرانسه سفر می‌کند و از قنادان فرانسوی ماهر برای کار در قنادی خود دعوت می‌کند. در این میان، «ژیلبرت بارو» قناد سوییسی ساکن فرانسه دعوت او را می‌پذیرد و در همان سال به ایران می‌آید. او اولین کسی بود که در ایران شیرینی‌هایی به سبک فرانسوی پخت و در اختیار مشتریان قرار داد. این کافه هنوز با قدمتی بیش از ۵۰ سال با همین نام پابرجا است؛ هرچند که ژیلبرت بارو فرانسوی که نام شیرینی فرانسه هم از او وام گرفته شده است، در سال ۱۳۵۶ آن را ترک کرد و به کشور خود بازگشت.

شیرینی فرانسه

کافه قنادی فرانسه جزو اولین تولید کننده‌های نان صنعتی نیز بود؛ نان‌هایی که این روزها بسیار در دسترس هستند و فراگیر شده‌اند. نان‌های متنوعی همچون نان تست، باگت و نان‌های بی‌نمک رژیمی در همان زمان در شیرینی فرانسه پیدا می‌شدند؛ نان‌هایی که کمتر جایی پخت می‌شدند. این قنادی از ابتدا روند متفاوتی نسبت به شیرینی فروشی‌های اطراف خود در پیش گرفت؛ پخت نان فانتزی، انواع شیرینی‌های فرانسوی، تامین کردن بوفه‌های مدارس، تهیه نان‌های رژیمی برای بیمارستان‌ها، سرو انواع نوشیدنی‌های سرد و گرم برای دانشجوها و… این قنادی را بدل به یک چالش و رقیبی جدی برای تمام شیرینی‌فروشی‌های اطراف کرد.

این روزها شیرینی فرانسه تبدیل به بخشی از هویت خیابان انقلاب و حافظه مردم شهر شده است و کمتر کسی است که بتواند از برابر آن عبور و هوس نوشیدن قهوه و تماشای خیابان انقلاب را به‌راحتی از ذهن خود پاک کند.


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه