قبلا در مطلب کابینت کلاسیک آشپزخانه راجع به کابینت کلاسیک صحبت کردهایم. کابینت کلاسیک پتینه یکی از انواع این کابینتهاست که میتواند جلوه خاصی به آشپزخانه شما بدهد. اگر میخواهید آشپزخانهای با کابینتهای جذاب و برجسته داشته باشید، در این مطلب نمونههایی از کابینت کلاسیک پتینه را ببینید شاید این مدل، انتخاب شما هم باشد.
پتینه که به انگلیسی patina گفته میشود، تکنیکی هنری در نقاشی است که روی سطوح مختلفی مانند دیوار، شیشه، فلز و چوب قابل اجرا است. این تکنیک باعث برجسته و شاخص کردن سطوح میشود. پتینه کاری به دو سبک مدرن و کلاسیک قابل اجراست. انتخاب رنگ پتینه و فرم نقوش آن باید در هماهنگی با سبک دکوراسیون آشپزخانه باشد.
کابینت پتینه به سبک کلاسیک: اگر به فکر اجرای پتینه روی سطح کابینتهای آشپزخانهی کلاسیک خانه خود هستید، پتینه به سبک کلاسیک را انتخاب کنید. این نوع پتینه برجستهتر و رنگهای پررنگتری دارند.
کابینت پتینه به سبک مدرن: طرحهای پتینه مدرن، طرحهای سادهتری دارند و از رنگهای خنثی و ملایمتری برای رنگگذاری روی سطوح در آنها استفاده میشود.
مطلب پیشنهادی: کابینت چوبی کلاسیک، ایدههایی برای سخت پسندان
پتینه به دو روش رنگگذاری و رنگبرداری از روی سطوح انجام میشود. کابینتهای چوبی و امدیاف یکی از سطوحی هستند که میتوانید پتینه را روی آنها اجرا کنید. مراحل اجرای پتینه:
پتینه چه ویژگیهایی دارد که باعث میشود آن را برای کابینت آشپزخانه کلاسیک انتخاب کنیم؟ این روش ویژگیها و مزیتهایی دارد که شما را در انتخاب آن برای سطح کابینت آشپزخانه کلاسیک قانع میکند:
اگر کمی اهل نقاشی و اجرای کارهای هنری باشید، میتوانید خودتان پتینه روی سطح کابینت آشپزخانه را اجرا کنید. اما برای اینکه به شکل درست و اصولی انجام شود و از نتیجه کار راضی باشید، میتوانید کار را به کاردان و طراح داخلی بسپارید. کابینت کلاسیک پتینه را با توجه به رنگ و سبک وسایل مختلف آشپزخانه انتخاب کنید. مطمئنا کابینت پتینه، برای آشپزخانهای کاملا مدرن و ساده جذاب نخواهد بود. از طرفی میزان طرح و نقش وسایل دیگر مانند پرده آشپزخانه و یا کفپوش و دیوار، روی پتینه کابینت تاثیر دارد، از این نظر که اگر کاشیهای بین کابینتی طرحدار و پردهای پر از طرح و نقش دارید، بهتر است کابینت کلاسیک با پتینه سادهتر انتخاب کنید.
همانطور که گفتیم برای اجرای پتینه از دو تکنیک رنگ برداری و رنگ گذاری استفاده میشود. همچنین پتینه میتواند به صورت پررنگ؛ به طوری که تضاد رنگی زیادی بین دو رنگ وجود داشته باشد و یا کمرنگتر انجام شود. دو رنگ قهوهای و طلایی برای اجرای پتینه به سبک کلاسیک بسیار کاربردی هستند. برای ایجاد این رنگها روی سطوح مختلف از شاپان برای ایجاد نقاط تیره و یا ورقه طلایی برای ایجاد لکههای طلایی استفاده میشود که اغلب روی سطح دیوار اجرا میشوند ولی در مورد کابینت کلاسیک پتینه از دو رنگ مختلف استفاده میشود. قسمتهای طرحدار و برجسته کابینت مانند بالای هود و یا تاج کابینتهای کلاسیک، با رنگ دومی که روی سطح کابینت قرار میگیرد و پررنگ شدن فرورفتگیهای نقوش، برجستهتر میشوند.
مطلب پیشنهادی: بهترین رنگ کابینت کلاسیک، آشپزخانهای خوش رنگ و لعاب
کلام آخر:
در این مطلب در رابطه با کابینت کلاسیک پتینه صحبت کردیم. این مدل از کابینت انتخابی خاص برای آشپزخانه کلاسیک است. تکنیک پتینه فقط برای کابینتهای قدیمی و کهنه استفاده نمیشود بلکه برخی از کابینتهای نو و جدید با این تکنیک رنگ زده میشوند.