پل چنگدو؛ سازه‌ای که در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم است

پل چنگدو؛ سازه‌ای که در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم است

به دنبال اجرای پروژه‌هایی مانند برج داکسیا و مرکز مالی ووهان تایکانگ، معماران گروه طراحی زاها حدید (ZHA) تمرکز اخیر خود را بر روی چین با ساخت یک پل جدید جذاب ادامه می‌ دهند. این گذرگاه که پل اول غربی چنگدو نام دارد، سبک علامت تجاری را با فرم انحنای ظریفی که برای مقاومت در برابر آب و هوای شدید طراحی شده است، به نمایش می گذارد.

سرویس خواب بالسا

 

درباره پروژه پل چنگدو

پل اول غربی چنگدو ۲۹۵ متر طول داشته و به عابران پیاده، دوچرخه سواران و اتومبیل ها اجازه می دهد از رودخانه جیانگشی عبور کنند. این پل در ادامه بخشی از یک جاده کمربندی بزرگتر و مسیر دوچرخه سواری در چنگدو قرار گرفته است.

پل هنگام عبور از روی رودخانه به آرامی به یک سمت انحنا پیدا کرده و توسط دو قوس نگهدارنده فولادی سفید بزرگ که از دو طرف جاده بیرون زده‌اند، مشخص می‌شود. همانطور که قوس‌ها تا حداکثر ارتفاع ۳۰ متر بالا می‌روند، طاق‌ها به یکدیگر متمایل شده و با یکدیگر برخورد می‌کنند که این موضوع به تثبیت سازه از بادهای جانبی کمک می‌کنند. در واقع، اطمینان از اینکه سازه در برابر آب و هوای شدید مقاومت می‌کند، تمرکز اصلی این پروژه بوده است. گفتنی است که در حال حاضر در چین پس از وقوع چندین مورد از بلایای مرتبط با تغییرات آب و هوایی، نگرانی خاصی وجود دارد.

طراحی پل چنگدو

معماران گروه زاها حدید در این باره می گویند: ما از نرم ‌افزار تحلیل سازه در مدل دیجیتالی طرح استفاده کردیم. در این تجزیه و تحلیل تمام وزن پل شامل مصالح، بار مرده روی و بارگذاری زنده ترافیکی و همچنین ملاحظات زیست محیطی باد و دما بررسی شد. این بررسی اطمینان حاصل کرد که سازه و پایه ها به گونه ای طراحی شده اند که از استانداردهای مورد نیاز برای آب و هوای این منطقه برخوردار است.

ساخت پل اول غربی چنگدو به دنبال یک مسابقه معماری در سال ۲۰۱۹ راه اندازی شد و با استفاده از بخش های فولادی پیش ساخته محلی ساخته شد که در محل به هم جوش داده شده و با استفاده از جرثقیل های متحرک در موقعیت اصلی خود قرار گرفته اند. شمع ها و تکیه گاه ها از بتن مسلح ساخته شده و هیچ پایه ای در خود رودخانه برای پل وجود ندارد.

این پروژه یکی از چندین پل طراحی شده توسط گروه طراحی زاها حدید است. از جمله این پروژه‌ها می‌توان به پل نامتقارن دانجیانگ و پل بتنی پرینت سه بعدی غیر مسلح اشاره کرد. زاها حَدید، معمار برجسته عراقی-بریتانیایی در سبک واسازی بود. اغلب آثار وی انعکاس آمیزه‌ای از ساختمان‌‌سازی، زمین‌شناسی و مناظر اطراف است. معماری زها حدید را می‌‌توان تلاش برای ایجاد پلی میان مدرنیسم متقدم و عصر دیجیتال دانست. مجله فوربز در سال ۲۰۰۸، او را شصت و نهمین زن قدرتمند جهان لقب داد. حدید در سال ۲۰۱۶ چشم از جهان فرو بست اما گروه معماری مشهور او همچنان به خلق آثار مهمی در امتداد سبک او دست می‌زند.

مترجم: بیتااکبری

منبع: ZHA- Archdaily


دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه