فضاهای مسکونی: در این روزهایی که همه دم از به روز بودن و مدرنیته می زنند، هستند افرادی که دوست دارند ردی از ایرانی بودن را در دکوراسیون منزل خود ببینند. در تور خانه گردی این بار به خانه مهدی و سرور در سهروردی رفتیم که سبک تلفیقی در نگاه اول گویای خیلی از اتفاقات آنجاست. این مطلب را از دست ندهید:
من و همسرم جوان هستیم و قرار است به روز باشیم. نمی توانیم فقط در دکوراسیون منزل عناصر سنتی داشته باشیم. دیوار آجری اگر بیشتر از حد فعلی بسط پیدا می کرد، از خانه به روز خارج می شدیم. من به دلیل علاقه شخصی به فضاهای سنتی و همچنین این نکته که این فضاها از مد هم نمی افتد، دوست داشتم حس ایرانی بودن تا حدی در فضای داخلی پر رنگ شود. ضمن اینکه دکوراسیون آشپزخانه را نمی شود مدرن نباشد، کابینت به سمت مدرن بودن می رود تا امکانات خوبی هم بدهد.
اگر دکوراسیون آشپزخانه مدرن و در کنار آن نشیمن سنتی بود، تضاد زیادی به وجود می آمد. به همین دلایل سعی شد تا سبک مدرن و سنتی با هم تلفیق شود. من مقداری آجر و همچنین گلیم را هم به آشپزخانه بردم تا ردی از دکوراسیون نشیمن به سمت آن فضا برود و مقداری سبک سنتی را وارد دکوراسیون آشپزخانه کنم.
در انتخاب رنگ ها ما به دنبال ست کردن نبودیم بلکه از رنگ های متضاد که با هم هارمونی و همخوانی دارند، استفاده کردیم. طوسی به عنوان رنگ خنثی نیاز به ترکیب رنگی گرم داشت و رنگ قهوه ای را با آجر و چوب به دکوراسیون منزل آوردیم.
من دیوار آجری را خیلی دوست دارم. سازها، سینی مسی و نورپردازی آن در شب زیباست و دیوار جلوه بیشتری پیدا می کند.
مبلمان راحتی سه نفره، دو مبل تک نفره و میز عسلی را از شرکت بافی baffi تولید ترکیه و با قیمت 10.5 میلیون تومان خریداری کردیم. میز ناهارخوری از محصولات یاتاش ترکیه و با هزینه 6.5 میلیون تومان خریدیم. لوستر و آباژور نیز از محصولات اگلو و فیلیپس در نمایندگی خیابان شریعتی با مجموع قیمت حدود 3 میلیون تومان است.
تعویض کابینت را فروشگاه کابینت نیکوکار در خیابان سهروردی انجام داد و 28 میلیون تومان هزینه داشت. تعویض کفپوش با لمینیت آلمانی برند سیزا انجام شد که آن را هم از سهروردی تهیه کردیم و حدود 5 میلیون تومان قیمت داشت. دیوار آجری 10 متر مربع است و شرکت آذرخش با هزینه حدود 1.5 میلیون تومان آن را اجرا کردند.
آدم باید خیلی خوب نگاه کنه! رشته من عمران هست و زمینه کاری ام ربطی به طراحی داخلی ندارد ولی احساس می کنم اگر هر کس همه چیز را خوب نگاه کند، می تواند به شکل خوبی این کار را انجام دهد. برای مثال من دیوار آجری را از یک برنامه تلویزیونی ایده گرفتم. من با نگاه کردن دکوراسیون های مختلف در چیدانه سلیقه خودم را می شناسم.
حضور گیاهان خانگی بسیار مهم است چون عناصر خانه مرده اند و زنده بودن بخشی از این عناصر حس و حال دیگری دارد. در آپارتمان های امروزی روحی که در گیاه هست را ندارم. ما به تازگی در این خانه ساکن شدیم و تعداد گیاهان خانگی مان کمتر است. ولی مطمئنا تا چند ماه دیگر تا جایی که تور خانه اجازه بدهد، گلدان ها را بیشتر می کنم چون مهمترین فاکتور در گیاهان آپارتمانی نور است. بن سای، قاشقی و گل سرما یا بنت قنسول از جمله گیاهان ما هستند.
همانطور که آقای ثنایی در مورد سبک دکوراسیون منزل خود گفتند، سبک تلفیقی در دکوراسیون آشپزخانه نیز حضور دارد. حضور آجر و گلیم کوچک نشانی از سبک سنتی است و کابینت سفید بدون تزیینات و حتی دستگیره نشانه های مدرن در آشپزخانه را نشان می دهد. استفاده از کفپوش طوسی رنگ در کنار لوازم خانگی استیل هماهنگی و نظم را به فضای آشپزخانه آورده است. به نورپردازی کابینت و سقف برای روشنایی بیشتر فضا خوب دقت کنید!
دکوراسیون نشیمن خانه مهدی و سرور سبک تلفیقی را به طور کامل نمایش می دهد. فرش ایرانی، آجر، پوف گلیمی سنتی، تابلوهای مسی و میناکاری شده از المان های ایرانی است که در این فضا وجود دارد. دیوار آجری نمادی از معماری ایرانی در تضاد با دیوار خاکستری مدرن جذابیت فضا را دو چندان کرده است. کاناپه راحتی طوسی رنگ در کنار مبل تک نفره خردلی ترکیب رنگی خوبی به دکوراسیون نشیمن می بخشد.
در دکوراسیون غذاخوری، حضور المان های ایرانی به شکل دیگری دیده می شود. لوازم دکوری و تزیینی مانند سه تار نشانی از سنت ما در دکوراسیون منزل مهدی و سرور است. رنگ خاکستری گرم صندلی غذاخوری در هماهنگی با فضای نشیمن به چشم می خورد و عنصر چوب نیز این هماهنگی را به دوش می کشد. آنچه باعث حس و انرژی مثبت در فضای داخلی خانه سهروردی شده است، دو کتابخانه در دو طرف دکوراسیون غذاخوری است. علاوه بر اینکه متریال چوب کتابخانه این حس را خلق کرده است، نمی توان از نقش کتاب های متنوع در فضا غافل شد.
آرامش دکوراسیون اتاق خواب مدیون استفاده از رنگ های ملایم و حضور عنصر چوب در فضا است. سرویس خواب چوبی و آباژور با نور ملایم، کتابخانه ای که در اتاق خواب هم راه باز کرده، پرده حریر و نازک برای فیلتر کردن نور، قالیچه سنتی و کفپوش لمینیت طوسی رنگ و لوازم دکوری تمام چیزی است که در دکوراسیون اتاق خواب به چشم می خورد. البته یک وسیله کاربردی و ساده را نباید فراموش کرد و آن هم پایه نگهدارنده کتاب برای مطالعه راحت تر است.
در این ویدئو می توانید با کلیت فضای داخلی خانه سهروردی بیشتر آشنا شوید و سبک تلفیقی خانه را به خوبی ببینید.
اگر درمورد بازسازی و دکوراسیون این خانه سوالی دارید می توانید به پروفایل مهدی ثنایی در چیدانه سری بزنید و به او پیام دهید. برای تور خانه گردی بعدی منتظر شما هستیم؛ عکس هایی از دکوراسیون منزل زیبای خود را به شماره تلگرام 09388547140 بفرستید.
نویسنده: صدف حقیقت | عکاس: ثمین موسوی | تدوین فیلم: معین قوی | تحریریه چیدانه