سبک ایرانی و اسلامی: این ویلا که نام آن پارتکلا است به سبک خانه های سنتی مازندران ساخته شده و برای ساختش از معماری و مصالح سنتی استفاده شده است. معمار این پروژه محمدرضا نیکبخت است. با چیدانه همراه باشید تا گشتی در ویلای پارتکلا با طراحی داخلی بومی زیبایش بزنیم.
ویلای پارتکلا در بالای تپه ای سبز در روستای پارتکای مازندران واقع شده و ایوان این ویلا رو به منظره ای بی نظیر و استثنایی است. در نمای آن نیز از آجر و سیمان سفید به روش سنتی استفاده شده است.
مشاهده بیشتر
.gold{fill:#d9d9d8;}.cls-2{fill:#ffe07f;}.cls-3{fill:#f5bb22;}.cls-4{fill:none;stroke:#f5bb22;stroke-miterlimit:10;stroke-width:3px;}
.dimond{fill:#6285be;}
استفاده ازستون ها و تیر های چوبی، نرده های چوبی به شکل سنتی و پنجره ها با درهای بزرگ چوبی در نمای بیرونی تصویری آشنا و خوشایند را برای هر بییننده ای خلق می کند.
سبک طراحی این ویلا کاملا شبیه خانه های روستایی خطه شمال کشور است.
در فضای داخلی این ویلا نیز از طراحی خانه های روستایی الهام گرفته شده .تیر های چوبی سقف حسی از گرما و خودمانی بودن را در فضا ایجاد کرده است. استفاده ازتخت، پشتی و بالشتک به جای مبل و صندلی و فرش هایی با ترکیب رنگ و طرح گلیم های سنتی حال و هوای دوست داشتنی خانه های روستایی را به ارمغان آورده است.
تنه درخت نتراشیده که در داخل نشیمن به عنوان ستون استفاده شده نشانی از محیط طبیعی و جنگل های این منطقه است که در فضای داخلی خانه به کار گرفته شده. نوپردازی نیز با لوسترهایی فانوسی شکل انجام گرفته است.
ایوان این خانه دید بسیار خوبی به منظره های زیبای اطراف دارد و در آن از صندلی های چوبی و حصیری استفاده شده.
درآشپزخانه یا مطبخ از کاشی کاری های آبی فیروزه ای و کابینت های چوبی استفاده شده و تیرهای چوبی در سقف این قسمت نیز تکرار شده است.
بالکن چوبی باریک دور تا دور خانه کشیده شده است.
طاقچه هایی در دیوارها برای گذاشتن ظروف و مجسمه های دکوری طراحی شده است.
محمد رضا نیکبخت، طراح این ویلا در دی ماه سال ۱۳۴۲ در شهر تهران متولد شد. او مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه شهید بهشتی تهران در سال ۱۳۷۵ اخذ نمود. از سال ۱۳۶۴ فعالیت کاری خود را در حین تحصیل، با مهندسان مشاور شارستان آغاز نمود. درسال ۱۳۸۲ “مهندسان مشاور زندیگان" را همراه با چند تن از دوستان تاسیس و در طی این سالها تجارب متنوعی در طراحی ، نظارت، مرمت و احیاء کسب نمود. از سوابق حرفه ای وی میتوان از طراحی و نظارت پروژه های متعدد مسکونی ، فرهنگی فضاهای فرهنگی و مرمت و احیای بناهای تاریخی حائز اهمیت ( نظیر کتابخانه حسینیه ارشاد، طرح مرمت و احیا مجموعه بایزید بسطامی و همچنین طرح مقبره مزار او ) و انتشار کتاب " تجربه مرمت و احیاء خانقاه چلپی اوغلو" یاد کرد. فعالیت های مرمت و احیای بناهای تاریخی و آثار منتشر شده توسط وی موفق به اخذ چندین جایزه و رتبه از محافل مختلف داخلی و بین المللی از جمله جایزه بنیاد آقا خان در ژنو شد.
دیگر آثار محمد رضا نیکبخت را ببینید.
مطالب پیشنهادی: طراحی ویلای فردوس، بهشت جنگل های مازندران
طراحی داخلی خانه ویلایی مدرن برای همنشینی با طبیعت
معماری ویلای کوهسار با منحنی های بی نظیر
ویلای رویایی شکیرا در میامی!
منبع: گرد آوری و نوشته شده توسط تحریریه چیدانه