تقریبا میتوان گفت که سرویس بهداشتی کوچکترین بخش از یک خانه را به خود اختصاص میدهد. اما، تاثیر مهمی در زیبایی خانه دارد. به علاوه، تمیز و مرتب و شیک بودن آن حس خوبی هنگام استفاده از آن را به خودتان میدهد. به همین دلیل، بازسازی سرویس بهداشتی قدیمی یکی از کارهایی است که باید آن را در برنامه کاری خود بگنجانید و در اولین فرصت آن را نوسازی و بازسازی کنید. بازسازی حمام و سرویس بهداشتی سطح انرژی خانه را افزایش میدهد. چرا که هر دو بخش جز پر استفادهترین قسمتها در خانه به حساب میآیند. برای افرادی که این دو بخش در یک بخش ادغام شدهاند، کار راحتتر است و نیازی به تخریب هر دو بخش نیست. برای آشنایی با مراحل بازسازی سرویس بهداشتی و نحوه آمادگی با فرایند آن با ادامه همراه باشید.
بازسازی حمام و دستشویی شامل ایجاد تغییراتی مهم در بخشهای مختلف آن است. به این شکل که اگر بخواهید به صورت اساسی دکوراسیون سرویس بهداشتی را بازسازی کنید، باید کاملا آن را به مرحله زیرسازی برسانید. سپس، با انتخاب کاشی و سرامیک باکیفیت و ضد آب، روشویی شیک و مناسب، توالت فرنگی و ایرانی و سایر دکوراتیوها سرویس بهداشتی را تزیین کنید. اگر هم بخواهید تغییر کوچکی ایجاد کنید، میتوانید بدون خراب کردن سرویس بهداشتی قبلی، تنها المانهای دکوراتیو را تغییر دهید یا سرامیکها را با چسب روی سرامیک قبلی بچسبانید. با بررسی تصویر مربوط به بازسازی سرویس بهداشتی قبل و بعد میتوانید از تغییر ایجاد شده لذت ببرید.
زمانی که تصمیم گرفتید که تغییر اساسی در دکوراسیون داخلی ایجاد کنید، شاید این نکته به ذهنتان برسد که فرایند بازسازی خانه چقدر طول میکشد تا بتوانید مطابق با آن زمان برنامهریزی کنید. برای پاسخ به این سوال باید گفت که هدف شما به همراه ابعاد محیط مورد نظر تعیین میکند که کار در چه مدت زمانی به پایان برسد. در بازسازی توالت و حمام به شکل اساسی، نیاز است تمامی کاشی و سرامیکهای قبلی در صورت فرسوده یا خراب بودن، کاملا از روی دیوار و کف جدا شوند تا بتوان با زیرسازی مناسب کاشی و سرامیک جدید را جایگزین کرد که قسمتهای دلمه کرده یا کنده شده، کاملا از بین بروند و با متریال جدید جایگزین شوند.
برای بازسازی خانه که شامل سرویس بهداشتی و سایر نقاط است، ابتدا باید استاد کار کاربلدی را استخدام کنید تا با نیروی کار خود بتواند سرامیکهای قبلی را به خوبی جدا کند و تمامی بخشهای دیوار و کف را بتراشد. سپس، با زیرسازی مناسب، کف سازی و صاف کردن کف و دیوار بتواند سطحی را مهیا کند که سرامیک و کاشی جدید دچار لقی نشوند و در مدت زمان بسیار طولانی بتوان از آنها استفاده کرد. بعد از پاک کردن سطح از هرگونه آلودگی و آشغال، نوبت به مرحله بند کشی و ملات ریزی میرسد.
در این مرحله سریع باید ملات را درست کنید که خشک نشود و مقدار ملات را تنها متناسب با سطحی که قرار است بپوشانید درست کنید. بعد از ریختن ملات، سرامیک یا کاشی را روی سطح میچسبانند و اجازه میدهند تا به مدت 24 ساعت سرامیک استراحت کند. سپس، با دوغاب روی سطح را کاور میکنند تا سرامیک و کاشی کاملا محکم شود و در مقابل نفوذ آب و رطوبت مقاوم شود. در نهایت، سرویس بهداشتی قابل استفاده است و با تمیز کردن کثیف کاریهای ناشی از بنایی میتوانید سایر المانهای دکوراتیو را نصب کرده و از بازسازی دستشویی و حمام جدید لذت ببرید.
در بازسازی دکوراسیون داخلی اگر بافت خانه یا سرویس بهداشتی خیلی فرسوده نباشد و سرامیک و کاشی کف یا دیوار لق نشده باشد یا به دلیل نفوذ آب دچار مشکل نشده باشد، به یک بازسازی ریز و ظریف احتیاج دارد که بدون تخریب فضای مورد نظر میتوانید کار را بین یک تا دو روز سرو سامان دهید. در این شیوه، مراحل بازسازی سرویس بهداشتی به این شکل است که کاشی و سرامیک مورد نظر را خریداری کنید و آن را با چسب روی سرامیک قبلی یا حتی روی دیوار گچی یا سیمانی بچسبانید.
برای چسباندن کاشی و سرامیک در سرویس بهداشتی توجه به زیرسازی اهمیت زیادی دارد. زیرسازی درست مانع از جدا شدن یا لق شدگی کاشی در آینده خواهد شد. چه بخواهید دکوراسیون دستشویی کوچک یا بزرگ را بازسازی کنید، برای بازسازی کف سرویس بهداشتی یا دیوار آن کافی است ابزار زیر را تهیه کنید.
بازسازی کاری پر دردسر است که در بین زندگی باید بخشی از یک فضا را تعمیر کنید و این باعث میشود زندگی شما برای چند روز کاملا مختل شود. اگر سطح قبلی سرویس بهداشتی خانه شما دچار مشکلات اساسی باشد، باید آن را به مرحله سفت کاری اولیه برسانید تا کاشی و سرامیک و زیرسازی آن به صورت کلی تخریب شود و از نو بسازید. در غیر اینصورت، میتوانید با چسباندن کاشی هزینه بازسازی سرویس بهداشتی را کاهش دهید.