خلاقیت در خانه: بچه که بودم دوست داشتم آدمک های خیالی ام را در عالم واقعی ببینم. چه می شد اگر نقاشی هایی که با همه تخیلاتم روی کاغذ آمده بود را به شکل عروسک های پارچه ای در آغوش می گرفتم؟ یا نقاشی ام را روی میز خانه مان پهن می کردم تا مادرم به داشتن دختر هنرمندش افتخار کند. نسیم عسگری خانم هنرمندی است که با خلاقیت در ساخت لوازم دکوری و کاربردی مانند دیوارکوب، کوسن های فانتزی، رومیزی پارچه ای طرحدار هنر خود را در این زمینه ارائه کرده است که برگرفته ار نقاشی های اوست:
من دانش آموخته رشته نقاشی در مقطع کارشناسی هستم. عمده فعالیت من پیش از این در حوزه نقاشی و طراحی بوده و آثارم در این زمینه در چند نمایشگاه در گالریهای شیرین ، آریا ، نگر و .. بین سال هاى ٩٠-٩۵ به نمایش در آمده است. در جواب این سوال که علت تغییر شغلم چیست باید عنوان کنم که من فعالیت حال حاضرم را نوعی تغییر شغل نمیدانم، بلکه با تلفیق چند هنر به خلق آثار تازه ای که در آنها از طراحی و نقاشی نیز سود جسته ام، اقدام کرده ام.
استفاده از چند هنر یا فن میتواند جذابیت آثار تولید شده را بالا ببرد. برای مثال هر چند یک تابلوی نقاشی یا طراحی می تواند از نظر هنری جذاب باشد، اما تنها مخاطبان خاص خودش را دارد. این در حالی است که تلفیق چند هنر و کاربردی کردن یک اثر می تواند مخاطبان بیشتری را جذب کند. از طرف دیگر کاربردی بودن آثار تولید شده میتواند به آشتی مردم با هنر منجر شود.
مخاطبان هنر در کشورهای مختلف و به ویژه ایران قشر خاصی هستند. منظورم این است که افراد کمی حاضر به آویزان کردن یک تابلو نقاشی (منظورم یک تابلوی هنری است، نه مثلا یک چیز کپی شده) در خانه خود هستند. شاید بسیاری از افراد این مساله را غیر ضروری می دانند و گران بودن آثار هنری نیز به این مساله دامن زده است. حال در نظر بگیرید که ما هنر را برای طراحی وسایل کاربردی به کار بگیریم. این مساله باعث میشود مردم همزمان با آنکه محصولی کاربردی میخرند یک محصول هنری نیز بخرند.
بررسی آثار هنری تولید شده در دهه های اخیر این مساله را اثبات میکند که هنرمندان بسیاری خود را محدود به یک قالب هنری نکردهاند. در واقع، آنها برای جذب مخاطب جدید سعی کرده اند شیوه هایی نو از آفرینش هنری را تجربه کنند. در این بین و از آنجا که در طول تاریخ شیوه های مختلف هنری عمدتا آزموده شده است، هنرمندان معاصر به تلفیق شیوه های مختلف پرداخته اند تا از این رهگذر بتوانند به روش هایی نو برای ارائه کار خود برسند.
روش دستیابی به محصول فعلی فرآیندی پیچیده و نتیجه تلفیق روش های مختلف بوده است. در شیوه های تلفیقی مهمترین مشکلی که ممکن است به وجود بیاید این است که به کارگیری یک روش تلفیقی جواب ندهد. برای مثال وقتی قرار است در مجسمه سازی از هنر نقاشی استفاده کنی ممکن است این نوع استفاده وصله ناجوری باشد. این مساله به ویژه در کارهای من که در آن تلاش شده علاوه بر قالب های مختلف نوعی آشتی میان سنت و مدرنیته ایجاد کند سختتر بوده است. موفقیت های حاصل شده در این زمینه از جمله دست آوردهای هنر پست مدرن است.
در واقع در کنار هم قرار دادن هنر سنتی و هنر مدرن گاهی به خلق یک چیز متفاوت منجر میشود که از آن میتوان با عنوان اثری پست مدرن تعبیر کرد. در دستیابی به شیوه فعلی ارائه اثر هنری به این مساله توجه ویژه ای داشته ام. برای این کار باید به شناخت هنر سنتی و مدرن می پرداختم و اینکه کجا این دو نوع، قابلیت تلفیق دارند. مجموعهای از آزمایش و خطاها در این زمینه وجود داشت، اما نهایتا اثری تولید شد که نه مدرن و نه سنتی بلکه چیزی دیگر است.
برخى از آرت شاپ هاى تهران ، اینستاگرام ، فیسبوک
پیشرفت هر چه بیشتر و بیشتر، و دیده شدن در سطح جهانی.
مطلب مرتبط: دیوارکوب های گلدوزی شده، دست سازه های دختر جوان ایرانی!
Stormy seaنسیم09126341933مشاهده پروفایل
خانم نسیم خالق دست آوردهای پست مدرن پارچه ای درمورد روند کار و ویژگی های متفاوت در زمینه کاری خودش با ما سخن گفت. ویدئوی زیر را از دست ندهید.
کوسن های فانتزی و رومیزی پارچه ای با رد پایی از نقاشی و خلاقیت در دکوراسیون منزل شما جایگاه ویژه ای خواهند داشت. به پروفایل اهالی فن نسیم عسگری سری بزنید و با نمونه کارهای او بیشتر آشنا شوید.
اگر فردی را می شناسید که با ایده های خلاقانه خود محصولات جذاب و منحصر به فردی تولید می کند با فرستادن نمونه کارهای او به تلگرام چیدانه 09388547140 ما را برای معرفی او در خلاقیت در خانه یاری کنید.
نویسنده: صدف حقیقت | تحریریه چیدانه