اتاق کودک: تختخواب اتاق کودک اولین وسیله ای است که هر پدر و مادری برای فرزند خود تهیه می کند. داشتن خوابی راحت و امن برای کودک اولویت والدین است. با توجه به دکوراسیون اتاق کودک می توانید بهترین نوع تخت خواب کودک را بر اساس نیازهای خود برای فرزندتان تهیه کنید. نکات مهمی در مورد انواع تخت خواب را با تجربیات گروه مبلمان اتاق کودک و نوجوان وینه چوب برایتان بازگو می کنیم:
در بازار تختهایی تحت عنوان نوزاد – نوجوان وجود دارد. این تختها در ابتدا برای سن نوزاد و سپس برای نوجوان قابل استفاده است. تختخوابهای نوزاد- نوجوان در سنهای نوزادی و شیرخواری لبههای بلندی دارد که کمکم و با بالا رفتن سن کودک میتوانید لبههای بلند آن را بردارید. ارتفاع تخت هم با بالا رفتن سن کودک قابل تنظیم است. تخت نوزاد هر روز باید تمیز شود. وجود یک پشهبند دور این تخت، نوزاد شما را از گزند حشرات دور نگه میدارد. لبههای بلند دور این تختها هم برای جلوگیری از سقوط نوزاد روی زمین در نظر گرفته شده که بهتر است یکی از این لبهها امکان باز شدن داشته باشد.
بهتر است فاصله تخت از سطح زمین نه خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد. درواقع یک تخت استاندارد با طرحی ساده همیشه قابل استفاده است و هیچوقت هم از مد نمیافتد! اگر قصد دارید تختی انتخاب کنید که کودکتان چند سال از آن استفاده کند، در انتخابتان دقت بیشتری به خرج دهید. ابعاد تخت براساس وزن، قد و جثه کودک تعیین میشود.
تختخواب یک نوزاد و شیرخوار باید لبههای بلندی داشته باشد. اگر کودک شما شیرخوار نیست، ارتفاع 20، 30 سانتیمتری تخت از سطح زمین مناسب بهنظر میرسد. برای کودکان بزرگتر که قدشان بلندتر است، فاصله 30،40 سانتیمتر هم استاندارد است. اگر قد کودک بلندتر یا کوتاهتر از میانگین سنیاش باشد، این ارتفاع میتواند تغییر کند. این را هم بدانید که بدترین فضا برای قراردادن تخت، زیر پنجره است.
ارتفاع تخت نباید آنقدر زیاد باشد که پا به زمین نرسد و نه آنقدر کوتاه که کودک مجبور به خم کردن زانوهایش شود. کف پای کودک زمانی که روی تخت مینشیند باید به سطح زمین برسد؛ بنابراین زاویه زانو و ران باید ۹۰ درجه باشد و همینطور زاویه لگن و کمر. این فرم بهترین حالت است به این دلیل که ارتفاع تخت متناسب با قد کودک در حالتی استاندارد قرار میگیرد؛ به پیشنهاد مبلمان اتاق کودک و نوجوان وینه چوب برای بچههای پرجنب و جوش و کودکانی که در خواب تحرک بالایی دارند، ترجیحا تختی با ارتفاع کوتاه انتخاب کنید.
اگر قصد خرید تختخوابهای دوطبقه را دارید، مدلی را انتخاب کنید که طبقه دوم، لبه مناسبی داشته باشد. طبقه دوم تختهای دوطبقه نباید خیلی به سقف نزدیک باشند؛ بنابراین در خانههایی که ارتفاع کف تا سقف کوتاه است، بهتر است از تخت دوطبقه استفاده نکنید. همینطور نباید روشنایی مستقیمی مثل مهتابی و هر نوع چراغ دیگری در کنار دیواری که تخت را قرار میدهید، وجود داشته باشد.
بهتر است تختی برای کودکانتان انتخاب کنید که زیر آن فضای خالی یا کشویی وجود داشته باشد. این فضا باید مرتب نظافت شود تا محل تجمع حشرات نشود. تختی از جنس چوب، MDF یا نئوپان انتخاب مناسبی است. تختهای فرفوژه برای کودکان مناسب نیست و حتی بزرگسالان هم بهتر است تختی که لبههایی تیزی دارد، انتخاب نکنند. مصالحی مثل چوب راحتتر با دکوراسیون اتاق هماهنگ میشود؛ چراکه چوب متریالی است که هیچوقت از مد نمیافتد ولی اگر نمیخواهید جنس غالب تخت کودک شما چوبی باشد، ترکیبهای زیبایی از تختهای فلزی و چوبی در بازار موجود است.
به گفته مبلمان اتاق کودک و نوجوان وینه چوب عرض استانداردی که در تختهای موجود در بازار رعایت میشود 70 سانتیمتر و طول مناسب برای همین تخت ۱۳۰ سانتیمتر است. به طور کلی ارتفاع تخت باید حدود 10 تا 20 سانتیمتر بلندتر از قد کودک باشد. عرض مناسب برای تخت یک نوجوان ۹۰ سانتیمتر است؛ البته اگر قد همین نوجوان بلندتر از یک نوجوان معمولی باشد، این عدد تا ۱۱۰ سانتیمتر هم قابل افزایش است. انتخاب تختی با ابعاد استاندارد، تناسب فضایی بهتری را در دکوراسیون اتاق کودک و نوجوان به وجود میآورد. تختهایی با ابعاد استاندارد در بازار موجود است؛ مگر اینکه شما بخواهید ابعاد دیگری را متناسب با قد و وزن کودکتان سفارش دهید.
زمانی که برای خرید تخت و سایر مبلمان به فروشگاه مراجعه میکنید، یادتان باشد حتما چوب و محلهای اتصال قطعات تخت را بو کنید! اگر بوی تند و زنندهای حس کردید، بدانید کودکتان هم با خوابیدن روی آن تخت اذیت میشود. اکثر بچهها زمینه آلرژی دارند. بوی بیشتر رنگها و مادههای جلادهنده برای کودکان آزاردهنده است. همچنین برای انتخاب تخت چوبی دقت کنید که سطح آن صاف بوده و شکاف نداشته باشد؛ چراکه این شکافها محلی برای تجمع حشرات میشوند.
تشکهای مختلفی در بازار موجود است. تشکهای استاندارد نه خیلی نرم است و نه خیلی سفت. هنگام انتخاب تشک اگر با انگشت به آن فشار وارد میکنید، نباید انگشتتان خیلی در تخت فرو برود. نرم بودن تشک باید به اندازهای باشد که بهراحتی فرم بدن را بگیرید و با قوس بدن هماهنگ شود.
سفتی و نرمی تشک باید به حدی باشد که به هیچ قسمتی از ستون فقرات آسیبی وارد نشود. قوسها باید حالت طبیعی خودشان را حفظ کنند. هر سه، چهار سال یکبار بهتر است تشک زیر و رو شده و سر و ته آن عوض شود به دلیل اینکه به بعضی قسمتهای آن فشار بیشتری وارد نشود وگرنه از عمر تشک کم میشود.
اندازه بالش باید متناسب با عرض شانه و سر کودک باشد. بالش باید به شکلی باشد که سر و بدن در یک امتداد قرار بگیرد؛ بنابراین بهتر است نه خیلی کوتاه و نه خیلی بلند باشد. بهترین حالت این است که وضعیت موازی بدن با سطح تخت حفظ شود. ابعاد بالش هم متناسب با عرض شانه متغیر است و هر چه شانه عریضتر باشد، قطر بالش هم باید بیشتر شود. بهترین حالت خوابیدن به صورت طاقباز یا به پهلو است.
برای داشتن اطلاعات تماس این گروه به پروفایل اهالی فن مبلمان اتاق کودک و نوجوان وینه چوب در وبسایت چیدانه مراجعه کنید و با محصولات آنها بیشتر آشنا شوید.
نویسنده: شیرین کرمی | تحریریه چیدانه