فضاهای مسکونی: بازسازی خانه بیشتر از هزینهها و مخارجی که با خود دارد، عموما فرآیندی زمانبر و خستهکننده است اما وقتی بازسازی خانه با توجه، دقت و سلیقه طراحان انجام گیرد، نتیجهای بسیار ثمربخش خواهد داشت. این رضایت زمانی بیشتر خواهد شد که طراح خانه، صاحب خانه باشد. وقتی زوجی هنرمند که تحصیلاتی در زمینه معماری و ساختمان دارند در کنار تجربیات کاری از چاشنی سلیقه و هنر استفاده میکنند، با همکاری یکدیگر میتوانند از فضای خانه با تغییراتی اندک اما مثمرثمر بیشترین استفاده را کنند. در این گزارش شما را دعوت میکنیم که نتیجه این همکاری را با ما به نظاره بنشینید.
تقسیمبندی فضاها در این خانه و استفاده از حداکثر فضا، مهمترین نکته مثبت در طراحی این خانه است؛ خانهای پرنور، گرم و پر از صمیمیت به گرمای صمیمیت صاحبان هنرمندش. «خانم قاسمی» طراح این خانه، وقتی به اتفاق همسرش وارد این خانه شد، در ابتدا از نحوه چیدمان و معماری آپارتمان شوکه شد اما این شوک موجب پشیمانی از تغییرات در دکوراسیون این خانه نشد. خانم خانه به اتفاق همسرش، تقسیماتی را در فضای خانه بهوجود آورد که موجب بهینه شدن فضای خانه و از همه مهمتر، زیبایی بیشتر آن شد.
در ابتدا، دیوار مزاحم آشپزخانه را برداشتند و به جای آن از یک کانتر کوچک که میتواند نقش میز صبحانه را در وعدههای غذای روزانه این زوج بر عهده بگیرد، استفاده کردند. در سوی دیگر نیز با ایجاد فضایی خالی در دیوار آجری روبهرو، فضایی دلنشین برای استفاده از گیاهان طبیعی و در عین حال راهی برای ورود بیشتر نور به خانه استفاده کردند؛ روشی که ریشه در معماری کهن ایران دارد و در کنار سایر عناصر معماری مدرن در این خانه، همنشینی خوبی را به وجود آورده است.
برای دیوارها، تماما از آجرهای دستساز استفاده شده که حس دلنشینی را به فضای این خانه بخشیده است. خلوص رنگ آجری در فضای این خانه در کنار استفاده هوشمندانه از رنگهای قهوهای و ونگه در وسایل و مبلمان خانه، همنشینی بسیار خوبی را بهوجود آورده است. این همنشینی بهخصوص با استفاده از لمینت اکر در کف خانه، فضای خاصی را ایجاد کرده است.
مطلب پیشنهادی: آجر و کاربرد آن در معماری و طراحی داخلی ساختمان
خانم خانه با دقت خاصی از رنگ سبز سدری با بافتی خاص و مخملگونه در رویه کاناپه و نیمکتها استفاده کرده است. حضور هماهنگ این رنگ سبز در کنار سرخی آجرها بهخصوص در همنشینی گلدانهایی که در اطراف خانه چیده شده است، حسی سرشار از طبیعت و ناب بودن را به ذهن متبادر میکند.
اگرچه حضور بیامان عناصر سنتی ایرانی را میتوان در جای جای این خانه حس کرد اما نمیتوان معماری و دکوراسیون این خانه را در سبک سنتی طبقهبندی کرد. در تغییرات خانه سعی شده با استفاده از مواد ساده معماری، لحنی مدرن در فضای خانه بهوجود آورد. این تغییر بهخصوص در طراحی شومینه بهوضوح قابل رؤیت است. طراحی شومینه براساس اصول معماری مدرن است اما در آن از همان آجرهای آشنای معماری ایرانی و بافتی شبیه به کاهگل در دیواره دودکش استفاده شده است. این همنشینی سنت و مدرنیته با حضور اسب اسباببازی کودکشان کامل میشود.
اگر می خواهید بدانید چگونه آجر را به دکوراسیون داخلی خانه مهمان کنیم؟ این مطلب چیدانه را از دست ندهید.
در کف خانه نقوش ارزشمند فرشهای ایرانی همنشینی خوبی با بافت چوبی لمینتهای کف خانه دارد که با وجود عدم تشابه رنگی با رویه مبلها، گسست دلنشینی را در نگاه اول به وجود میآورد که در تقابل با سقف تماما سفید و مدرن خانه، تضاد زیبایی را ساخته است.
مبلمان خانه، ساده اما لوکس است و شبیه به مبلمان کافههای گرم اروپایی مهمانان و اهالی خانه را دعوت به همنشینی دلنشینی میکند.
اتاق کودک نیز که در انتهای خانه قرار گرفته با شکافی آجرپوش در دیواره، هم به ورود نور پنجرههای اتاق به خانه کمک کرده است و هم فاصله حسی دیوارها میان والدین و کودک را هنگام بازی و استراحت کودک، کمتر کرده است.
با جدا شدن فضای سرویسبهداشتی از فضای نشیمن نیز تا حد بسیاری به برطرف شدن مشکلات رایج آپارتمانها در ایران کمک شده است. همچنین فضای نشیمن کمترین دید را به آشپزخانه دارد که این خود تأثیر بسیاری در راحتی میزبان در تهیه و تدارک غذا و اسباب پذیرایی دارد.
رنگ نقرهای و خنثای وسایل برقی، فر و گاز آشپزخانه تا حد بسیاری از ایجاد کنتراستهای شدید در مقابل رنگ گرم دیوارها و مبلمان خانه جلوگیری کرده است.
تقسیمبندی فضاها در این خانه و استفاده از حداکثر فضا، مهمترین نکته مثبت در طراحی این خانه است. خانهای پرنور، گرم و پر از صمیمیت، به گرمای صمیمیت صاحبان هنرمندش.
منبع: مجله منزل | نویسنده و عکاس: عرفان شریف نژاد