انواع نمای خشک: جالب است بدانید اکثر دوره های دنیا، از کلاسیک گرفته تا مدرن و پسامدرن، با هنر معماری آغاز شده اند و اولین تغییرات دوره ای را در بناهای معماران می بینیم. در این شرایط، مواد و مصالح هم از قافله ی تغییرات عقب نماندند و متناسب با معماری و نیازهای انسان، پیشرفت کردند. امروز می خواهیم با معرفی نمای کرتین وال (Curtain Wall) در خدمت شما خوانندگان مطالب تخصصی باشیم. پس با ما بمانید تا بیشتر بدانیم!
نمای لامل، یا همان نمای کرتین وال؛ یکی از سیستم های نمای مدرن ساختمانی است. نمای کرتین وال یکی از انواع نماهای شیشه ای ساختمان با سیستم پوششی همراه با سازه خود ایستا می باشد. در واقع نمای کرتین وال بهترین نمای شیشه ای ساختمان به لحاظ مسائل سازه در ارتفاع محسوب می شود. این نوع نما معمولا از مصالح سبک به ویژه ترکیب آلومینیوم و شیشه ساخته می شود.
در ابتدا ببینیم که کرتین وال چیست؟ Curtain Wall در زبان فارسی به معنای دیوار پرده ای می باشد. که لغت شناسی این واژه هم ذهن ما را به دو بخش این واژه یعنی دیوار و پرده می کشاند. دیوار به نوعی پوشش و جداکننده دلالت دارد و پرده هم به سبکی وزن و شفافیت. بنا بر این توضیحات، نمای کرتین وال پوشش دهنده ی بیرونی ساختمان است که معمولا از کنارهم قرار گرفتن قاب های آلومینیومی و شیشه به شکل مشبّک تشکیل می شود. این نما جزو نماهای خشک محسوب می شود.
کرتین وال (Curtain wall) در اصطلاح عامیانه به پوشش بیرونی ساختمان اطلاق می شود که جزو سازه ساختمان محسوب نمی شود. به این معنا که هیچ بار مرده ای از ساختمان را به دوش نمی کشد و تنها نیرویی که بر آن وارد می شود وزن خودش و نیروی بادی است که با احتساب موقعیت اقلیمی و ارتفاع ساختمان بر آن وارد خواهد شد. تنها هدف نمای لامل علاوه بر زیبایی نما، بیرون نگاه داشتن شرایط آب و هوایی و جوی از ساختمان است.
مشاهده بیشتر
نمای کرتین وال شیشه ای یکی از پرکاربردترین انواع نماهای شیشه ای می باشد. با توجه به آن که کرتین وال جزو اجزای ساختمان محسوب نمی شود، می توان آن را از مواد سبک وزن تولید نمود تا هزینه های ساختمان کاهش یابد.
هنگامی که از شیشه به عنوان کرتین وال استفاده می شود، مزیت بزرگی عاید می شود چرا که نور می تواند عمیق تر وارد ساختمان گردد. مزیت استفاده از شیشه در بین قالب های فلزی علاوه بر زیبایی، تأمین نور به هنگام روز است. نمای لامل بهترین نمای شیشه ای ساختمان به لحاظ مسائل سازه در ارتفاع محسوب می شود.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، یکی از ویژگی های اصلی این نما، عایق کردن ساختمان است. البته این متریال نوین دارای ویژگی های دیگری هم می باشد که در زیر به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم:
نمای کرتین وال علاوه بر زیبایی و مقاومت بالایی که دارد، اجرای آن هم بسیار راحت و ساده می باشد. طوری که در زمان کوتاهی با هزینه ای اندک، می توان ساختمانی چندین طبقه را با نمای کرتین وال به اجرا رساند. در ویدئوی زیر، انیمیشنی از اجرای نمای کرتین وال در برج دبی را با هم می بینیم.
.jabeh_embed_frame{position:relative; overflow: hidden; padding-top: 56.25%;} .jabeh_embed_frame iframe {position:absolute;top:0;left:0;width:100%; height:100%;border:none; min-height: 100% !important;}
برای آشنایی بیشتر با انواع نمای خشک ساختمان و همچنین مواد و مصالح ساختمانی جدید، تعلّل نکنید! به بخش مواد و مصالح وبسایت ما بروید و از سایر مطالب مرتبط استفاده کنید.
نویسنده: معین قوی | تحریریه چیدانه