تکنولوژی: از صدها سال پیش، مراحل طراحی و اجرای ساختمان ها یک پروسه ی بسیار طولانی و زمانبر و جان فرسا بود. از کشیدن طرح و نقشه بر روی زمین گرفته تا تهیه ی مواد و مصالح مناسب و اجرای آن پروژه توسط ده ها نفر که ماه ها و شاید سال ها درگیر بودند. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، معمارها کمی راحت تر شدند و با استفاده از کامپیوترها و نرم افزارهای کاربردی، ایده های خود را به وسیله ی ترسیم نقشه به نمایش می گذاشتند و به مرحله ی اجرا می رساندند.
امروزه تکنولوژی از این هم فراتر رفته و با مزیت هایی بسیار زیاد، به کمک حوزه های مختلفی از جمله معماری آمده است. به این صورت که دیگر به آن کارگرها و مصالح مختلف و زمان زیاد نیازی نیست. بلکه در زمانی بسیار کوتاه، می توان ساختمانی کامل را ساخت! این معجزه ی بزرگ، با پرینتر سه بعدی امکان پذیر شده است. امروز چیدانه می خواهد شما را با این تکنولوژی جدید آشنا کند و به معرفی پرینتر سه بعدی و کاربردهایش بپردازد. پس با ما باشید.
پرینترهای سه بعدی چاپگرهایی هستند که تصاویر و طرح های سه بعدی موجود در کامپیوتر را به صورت نمونه واقعی می سازند و به اجرا در می آورند. ایده ی اولیه ی این دستگاه برای اولین بار در سال 1950 میلادی به ذهن دانشمندان راه یافت، اما نمونه های مشابه حال حاضر، در سال 1988 میلادی وارد بازار شد.
مشاهده بیشتر
کار پرینتر سه بعدی به صورت لایه لایه است. به این صورت که نمونه های واقعی ساخته شده به وسیله ی چندین لایه از مواد اولیه که روی هم قرار می گیرند، ساخته می شود. بنابراین هدر رفت مواد اولیه هم بسیار کم است.
با فراگیرتر شدن این پرینترها، دو مساله ی اقتصاد و نوآوری رشد بسیار بالنده ای خواهند داشت. چرا که هم درهای اقتصادی بیشتری را بر روی مردم و شرکت ها باز می کند و هم سرعت و تنوع تولید محصولات را بسیار بالا می برد.
– مطلب پیشنهادی: آخرین های پرینتر سه بعدی در نمایشگاه ICFF
این پرینترها معمولا با استفاده از مواد مذاب مدل را اجرا می کنند. نحوه ی عملکرد پرینترهای سه بعدی اندکی پیچیده است که زیاد وارد جزئیات تخصصی اش نمی شویم. اما به طور کلی تفاوت اصلی تمام پرینترهای سه بعدی در تکنولوژی ساخت آن و مواد مصرفی شان می باشد. به عنوان مثال برخی پرینترهای سه بعدی بر پایه پودر (نایلون، پلاستیک، سرامیک و فلز) می باشند که با استفاده از یک منبع حرارت نوری (لیزر) این مواد ذوب شده و سپس با اجرای طرح مورد نظر جامد می شوند و شکل نمونه مورد نظر را می گیرند. برخی نمونه های دیگر بر پایه رزین های پلیمری هستند که این رزین ها با استفاده از لیزر لایه به لایه سفت و سخت شده و شکل جامد به خود می گیرند. (این لایه ها بسیار نازک هستند.)
اساس کار پرینترهای سه بعدی این است که فایل سه بعدی نرم افزاری به لایه های مجزا تفکیک شده و توسط پرینتر قابل خواندن می شود. سپس چاپگر به طراحی و ساخت لایه ها پرداخته و در نهایت نمونه مورد نظر ساخته می شود.
یکی از حوزه هایی که با حضور پرینتر سه بعدی دچار تحول شده است، معماری می باشد. با آمدن پرینترهای سه بعدی، اولین اتفاق این بود که معماران توانستند از نمونه های سه بعدی طراحی شده ی خود، ماکت های سه بعدی تهیه کنند و حجم کار خود را در مقیاس کوچک با سرعت بالا به اجرا برسانند.
اما مساله تنها به همین جا ختم نشد و نخواهد شد. چرا که همین یک سال و نیم پیش در کشور چین، یک مجتمع آپارتمانی 5 طبقه در مقیاس اصلی و واقعی را به وسیله ی پرینتر سه بعدی به اجرا رساندند. تقریبا 10 ماه پیش از آن هم 10 خانه را با این تکنولوژی ساخته بودند که می توانید ویدیوی ساخت 10 خانه در 24 ساعت با تکنولوژی پرینترهای سه بعدی را ببینید و با روش اجرای این خانه ها توسط پرینتر سه بعدی آشنا شوید. از طرفی این پرینترهای سه بعدی کمک زیادی با طراحان غرفه های نمایشگاهی کرده است تا بدون نگرانی از اجرای مدل هایشان، نمونه های دلخواه خود را طراحی کنند.
همانطور که ملاحظه کردید، تمام این شگفتی ها به علت تکنولوژی و پیشرفت آن صورت گرفته است. حتی همین لحظه که در حال خواندن این مطلب هستید، بدون شک در گوشه های دنیای تکنولوژی، پیشرفت های زیادی در حال وقع می باشد. برای آشنایی بیشتر با این اتفاقات خصوصا در حوزه ی معماری داخلی، می توانید به مطالب بخش تکنولوژی سر بزنید.
نویسنده: معین قوی | تحریریه چیدانه