پروژه های برجسته: شاید برای شما هم دانستن روند بازسازی یک ساختمان مسکونی و تغییر کاربری آن به دفتر کار اداری جالب باشد. به همین منظور امروز درچیدانه به بررسی طراحی یک دفتر کار اداری از استدیو طراحی امرداد می پردازیم که معماران برجسته ای همچون کامران کوپایی، فرشاد شاگشتاسبی، گلرخ کوپایی طراحی و بازسازی آن را به عهده داشته اند و فضایی مدرن در عین حال با حفظ معماری سنتی ایرانی خلق کرده اند. با ما همراه باشید تا با هم به گوشه و کنار آن سری بزنیم.
از زبان معمار: موضوع این پروژه ی طراحی دفتر کار اداری است که تغییر و بازسازی یک ساختمان مسکونی قدیمی در شهر اصفهان، به یک ساختمان اداری بوده است.
با توجه به عناصر سنتی معماری بومی ایرانی، تیم طراحی سعی بر استفاده از مترادف هایی معاصر از اشکال و متریال های قدیمی مانند آجرهای دست ساز، شیشه های رنگی، دکوراسیون چوبی، ویترای و آب داشته، همچنین از فرم ایرانی چلیپا که به طور سنتی برای مدیریت بخش های مختلف فضا، استفاده می شده است نیز برای این طراحی در نظر گرفته شده است.
کانسپت طراحی برای فضای مرکزی ساختمان، از فرم و عملکرد بادگیرهای مناطق بیابانی ایران گرفته شده که می تواند باد را به طبقات مختلف بنا وارد کند. همچنین به علت استفاده از عنصر آب در پایین ساختمان، هوای تازه و خنک در کل ساختار پخش می شود.
علاوه بر این، این فرم امکان ورود نور طبیعی از طریق آینه هایی که در بدنه ساختمان تعبیه شده اند را می دهد. این آینه ها نور را به یکدیگر منعکس می کنند به طوری که این انعکاس ها حرکت می کنند و حتی به طبقه همکف هم می رسند.
درنمای جنوبی، فریم بزرگی از فولاد سیاه و سفید برای کنترل نور شدید و مستقیم در غرب هنگام غروب آفتاب استفاده شده است. سطح نمای خارجی تخت است اما فرم کلی بنا، کمی انحنا دارد. بنابراین دو اختلاف فاصله ای در دو انتهای فرم و سطح نما وجود دارد که باعث این پوشش نوری می شود.
متریال اصلی به کار رفته در نمای خارجی این پروژه، آجرهای دست ساز در دو سایز مختلف با تنوع رنگی گرم است که آن را بومی و شناخته شده می کند. به طور خلاصه، این ساختمان ترکیبی از فضاهای مدرن می باشد که همه آنها را می توان به عنوان تداوم معماری سنتی ایرانی درک کرد.
اهالی فن چیدانه مکانی است که معماران و متخصصان حوزه ساخت و دکوراسیون داخلی می توانند عضو شده و پروژه های خود را به نمایش بگذارند. اگر شما هم صاحب کسب و کاری در این زمینه هستید، هر چه زودتر دست به کار شوید.
منبع: Archdaily |مترجم: ثمینا فراهانی | تحریریه چیدانه