Chidaneh.com placeholder image

بهترین حفاظ پنجره برای کنترل نور و دید همسایه!

 حفاظ پنجره : حفاظ ها یکی از مهمترین و دوست داشتنی ترین پوشش های پنجره محسوب می شوند که علاوه بر زیبایی ظاهری، جنبه های کاربردی متعددی از قبیل حفظ حریم خصوصی، کنترل گرما و نور ورودی را بر عهده دارند. حفاظ پنجره ها دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه در موردشان بیش تر صحبت می کنیم پس با چیدانه همراه باشید تا با هم در مورد آن ها بیشتر بدانیم.

فین وود

فیلم نت
پنجره چوبی ترمووود در نمای ساختمان
فین وود
فیلم نت

گروه طراحی شیفت

دکوراسیون داخلی پروژه دولت 2
گروه طراحی شیفت

تاریخچه ساخت حفاظ پنجره

حفاظ پنجره برای نخستین بار در دوره سلطنتی تئودور در انگلستان و همچنین در دوره الیزابت، از حفاظ به عنوان پوشش اصلی پنجره ها استفاده شد. این حفاظ ها که به دلیل ساختار خاص پنجره ها در آن زمان که به سمت درون باز می شد، زمانی که در حالت بسته قرار می گرفت پنجره ها را در مقابل گزند باران و نور خورشید حفظ کرده و در عین حال حریم خصوصی را نیز محفوظ نگه می داشت. زمانی که این حفاظ ها به درون باز می شد، در طرفین پنجره مقابل دیوار به عنوان پانل های دکوراتیو قرار می گرفت. به تدریج با تغییر در ساختار پنجره ها، ساختار و مدل حفاظ ها نیز تغییر کرد و مدل هایی رایج شدند که در قسمت خارجی پنجره ها نصب و به سمت بیرون باز می شدند.

مطلب پیشنهادی : 41 مدل عکس حفاظ پنجره آپارتمان و ویلا

گروه طراحی شیفت

اتاق غذاخوری مدرن ایلخانه
گروه طراحی شیفت

دفتر معماری پژمان طیبی

آپارتمانی در رشت
دفتر معماری پژمان طیبی

حفاظ ها به خودی خود دارای زیبایی و گرمای ذاتی هستند و وجودشان زینت بخش دکوراسیون داخلی می باشد و می توان به عنوان پرده نیز از آن ها استفاده کرد. حفاظ های امروزی نیز در انواع داخلی و خارجی موجود هستند. ظرافت و زیبایی طراحی آن ها به نحوی است که علاوه بر جوانب کاربردی مفیدی که دارند می توان روی جنبه دکوراتیو آن ها در دکوراسیون حساب کرد.

مطلب پیشنهادی : 7 روش پوشاندن شیشه پنجره، اگر هم آفتاب می خواهید هم سایه!

استودیو طراحی براکت

پنجره های بیرونی نمای پروژه باغ جنت
استودیو طراحی براکت

ساتراپ آفیس satrapoffice

Aram’s House
ساتراپ آفیس satrapoffice

اجزای تشکیل دهنده حفاظ پنجره

  • ریل ها: به زواری که در بالاترین و پایین ترین قسمت حفاظ قرار دارد و در حقیقت حاشیه شیار های حفاظ را تشکیل می دهند ریل گفته می شود.
  • شیارها: شیارها نوارهایی از چوب یا سایر موادی هستند که حفاظ با آن ساخته می شود. با فاصله مشخصی کنار هم قرار می گیرند و ساختار و شکل حفاظ را تعریف می کنند.
  • تنظیم کننده شیارها: قسمتی میله ای شکل که به صورت عمودی در میان پانل های حفاظ قرار گرفته و از مرکز به شیارها متصل است. از طریق آن می توان شیب و شرایط قرار گیری شیارها را به صورت متحدالشکل تنظیم کرد و بر نور و هوای ورودی، کنترل داشت.
  • زوار داخلی: به زواری عمودی که هنگام بسته شدن حفاظ، روی هم قرار گرفته و سبب جفت شدن پانل ها می شود زوار داخلی گفته می شود.

مطلب پیشنهادی :  5 پنجره خیره کننده در آپارتمان های برجسته ایرانی!

فیروز فیروز

نمای بیرونی پروژه باغ دماوند
فیروز فیروز
حفاظ پنجره آکاردئونی
انواع حفاظ پنجره

انواع حفاظ پنجره

در ادامه انواع حفاظ پنجره را بررسی می کنیم:

حفاظ پنجره آکاردئونی 

این حفاظ ها که دارای سیستمی تاشو هستند و همان طور که از نامشان پیداست به صورت آکاردئونی باز و بسته می شوند، برای پوشش قسمت های خارجی سطوح وسیعی از شیشه و درب ها مناسب اند.

حفاظ های باهاماس (برمودائی)

این حفاظ پنجره ها که معمولا از چوب، وینیل یا فلز ساخته می شود، در قسمت خارجی پنجره ها نصب می شوند و جنبه محافظتی در برابر بادهای شدید و طوفان دارد. ساختار این نوع حفاظ ها به صورتی است که هنگام باز شدن از قسمت لبه بالایی بسته می ماند و تنها از لبه پایین به سمت بالا و به شکل سایبان باز می شود.

مطلب پیشنهادی : انواع پنجره در ساختمان، از قاب های چوبی تا upvc

سهراب رفعت

طراحی روستیک پنجره های ویلای شماره یک البرز
سهراب رفعت

حفاظ های شبه چوب و وینیل

مزایا: 

مقاومت این حفاظ ها در مقابل رطوبت و احتراق، از جمله مهمترین و ارزشمندترین مزایای این نوع از حفاظ هاست. به دلیل همین مقاومت در برابر رطوبت است که حفاظ های شبه چوب و وینیلی، گزینه بسیار مناسبی برای استفاده در فضاهایی با رطوبت بالا محسوب می شوند چرا که خیالتان بابت پوسیدگی و ترک خوردنشان راحت خواهد بود. همچنین این حفاظ ها تطبیق پذیری مناسبی با انواع سبک و رنگ های دکوراسیونی دارند.

معایب: 

حفاظ های شبه چوب و وینیل، بسیار سریع گرد و غبار را به خود جذب می کنند و باید در فواصل زمانی کوتاه تری آن ها را نظافت نمود.

هزینه: 

حفاظ های شبه چوب و وینیل ارزان تر از حفاظ های چوب طبیعی تمام خواهند شد. و حتی می توان گفت که مرغوب ترین و گران ترین حفاظ های وینیل باز هم از حفاظ چوبی و فلزی ارزان تر است.

مطلب پیشنهادی : 8 ایده ساده برای پوشاندن قاب های زشت پنجره ها

گروه معماری کارند

بازسازی منزل مسکونی کشاورز
گروه معماری کارند

حفاظ های جالیزی

این نوع حفاظ پنجره، دارای شیارهایی به پهنای 4 الی 5 سانتی متر بوده و طراحی آن به نحوی است که هوا به خوبی می تواند از آن عبور کند و به سمت درون و خارج فضا در جریان باشد. اگر تمایل به حفظ حریم خصوصی و کنترل نور ورودی دارید این نوع حفاظ ها بهترین گزینه محسوب می شوند.

حفاظ پنجره رول شونده
حفاظ پنجره رول شونده

حفاظ پنجره رول شونده

این حفاظ ها را معمولا مقابل درب فروشگاه ها و مغازه ها و همچنین مقابل پارکینگ خانه ها مشاهده می کنید. این ها حفاظ هایی هستند که جنبه محافظتی بسیار قوی و قابل اعتماد دارند و در هنگام باز شدن به سمت بالا رول می شوند.

مطلب پیشنهادی :7 آپارتمان برجسته ایرانی با ایده کور کردن دید همسایه!

حفاظ های ابرویی

حفاظ های ابرویی حفاظ هایی هستند که پهنای آن ها از ارتفاع آن ها بیشتر است و شکلی شبیه به ابرو را دارند. این نوع حفاظ پنجره را می توان روی برخی از پنجره های بزرگ که ساختارشان از لحاظ معماری حرفی برای گفتن دارد مشاهده کرد.

حفاظ های کافه ای

این نوع حفاظ ها،حفاظ های کوچکی هستند که تنها نیمه تحتانی دو لنگه در پنجره را می پوشانند. پس در عین حال که حریم خصوصی حفظ می شود، سهم زیادی از نور خورشید نیز وارد فضا می شود. در حقیقت با استفاده از حفاظ های کافه ای، تلفیقی از حریم محفوظ و روشنایی و نور طبیعی خورشید را یک جا داریم.

گروه طراحی شیفت

نمای بیرونی ساختمان خرسند
گروه طراحی شیفت

سهراب رفعت

ویلای هفت سنگان
سهراب رفعت

حفاظ پنجره چوبی

مزایا:

حفاظ پنجره چوبی یکی از متداول ترین و محبوب ترین نوع حفاظ پنجره از داخل هستند. حفاظ های چوبی، گرم و طبیعی هستند و حس بسیار خوبی دارند. این نوع حفاظ ها پل خوبی هستند میان فواصلی که بین سبک های مختلف یک دکوراسیون وجود دارد. حفاظ های چوبی بسیار زیبا و سریع  خود را با هر سبک و رنگ دکوراسیون داخلی تطبیق می دهند.

معایب: 

مهمترین حفاظ های چوبی، حساسیت چوب در مقابل نم و رطوبت است و همین امر این نوع حفاظ را برای پنجره های فضاهایی مانند آشپزخانه و سرویس بهداشتی مناسب نمی باشد زیرا رطوبت سبب ترک خوردن و تخریب آن می شود. از دیگر معایب آن نظافت مداومش است چرا که این حفاظ ها زور گرد و غبار را به خود جذب می کنند و کثیف می شوند.

نحوه مراقبت و نظافت: 

این نوع حفاظ ها رسیدگی و مراقبت کمی نیاز دارند، کافیسیت با یک دستمال نخی و نرم هفته ای دو بار گرد گیری شود. شستن این حفاظ ها با آب توصیه نمی شود، زیرا هر چه قدر هم سریع آن را خشک کنید باز هم رطوبت به خورد آن می رود و سبب آسیب رسیدن به آن می شود، استفاده از سری کوچک جاروبرقی برای تمیز کردن شیارهای آن نیز بسیار مناسب است.

شما می توانید برای انتخاب و خرید حفاظ پنجره به راحتی با اهالی فن چیدانه ارتباط گرفته و از مشاوره و راهنمایی آن ها استفاده نمایید “

بیش تر بخوانید :

 

منبع: مجله منزل

متخصصان چیدانه

مشاهده بیشتر

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه