حمام: فرقی نمیکند یک حمام شیک بزرگ و اشرافی با وان و تجهیزات مدرن داشته باشید یا یک دوش ناقابل و کوچک؛ هرچه باشد نامش حمام است و یک کاربرد اصلی و مهم دارد. حمامها معمولا فضای چندانی برای مانور دادن ندارند، جایشان کوچک است و فضای کمی دارند و همین کوچک بودن جا باعث میشود قدرت مانور کمتری برای چیدن وسایل داشته باشند. در این مطلب از چیدانه، سراغ فوتهای کوزهگری خاصی رفتهایم که در زمان دکور کردن حمام باید حواستان به آنها جمع باشد.
در لولهکشی خانههای مسکونی از لولههای یک و نیم اینچی (حدود چهارسانتیمتری) برای زهکشی فاضلاب استفاده میشود. هرقدر قطر لولههایتان را بزرگتر بگیرید، آشغال و مو کمتر در آن گیر میکند و گذرتان کمتر به لولهبازکنها میافتد. هزینه جایگزین کردن لولههای دو اینچی (پنج سانتیمتری) عملا خیلی ناچیز است. فقط باید حواستان باشد در داخل فضای ساختمان برای عبور این لولهها جا داشته باشید.
[[nid:20691]]
مشاهده بیشتر
لوازم نورپردازی را روی سقف نصب کنید تا از نور ایجاد شده، حداکثر استفاده را ببرید. یک یا دو لامپ برای روشن کردن حمامتان کافی است. میتوانید به جای کلیدهای معمولی برق یک دستگاه کنترلکننده روشنایی سر راه چراغتان نصب کنید؛ اینطوری میتوانید نور حمام را به دلخواه کم یا زیاد کنید. از تاثیر آینهها هم غافل نشوید. اگر قرار است از آینه استفاده کاربردی داشته باشید، شیوه چینششان نسبت به زمانی که فقط باید از آنها برای تزیین استفاده کنید، فرق دارد. وسایل روشنایی اتاق را براساس کاربردی که حمام برایتان دارد، تغییر دهید. اگر عادت دارید بعضی از کارهای آرایشی یا اصلاح صورتتان را در حمام انجام دهید، وسایل روشنایی باید جایی قرار بگیرند که بتوانید خودتان را خوب ببینید.
اینکه در خانه یا حمامتان جعبه کمکهای اولیه داشته باشید، ربطی به پز دادن ندارد. سعی کنید حتی اگر شده 10،15 سانتیمتر برای یکسری وسایل کلی مورد نیاز جا خالی کنید. قرار نیست برای ساختن این جعبه زیاد هزینه کنید؛ فقط به اندازهای دست به جیب شوید که در توانتان است.
دور جایی که دوش قرار دارد، باید با وسیلهای از اطرافش جدا شود. یکی از راههای جدا کردن فضای زیر دوش از کل حمام، استفاده از اتاقکهای شیشهای است. وقت خریدن این اتاقکها به چند نکته توجه کنید؛ یکی اینکه در بخش بالایی این اتاقها، پنجرهای کوچک یا فضایی برای نفس کشیدن و دیدن فضای بیرون وجود داشته باشد. حواستان باشد فضای زیردوشی شما باید شیب مناسبی به سمت چاه داشته باشد. در ضمن دستگیرههای پلاستیکی جلوی لیز خوردن را میگیرد.
پاشویهها باید شیب مناسبی داشته باشند. پاشویه باید طوری ساخته شود باشد که تمام آبی که از دوش میریزد را یکجا جمع کند. برای پاشویه دنبال یک کفپوش باشید که سفت باشد و لیز نخورد. سنگ یا چینی (کوارتز) جنس مناسبی برای ساخت پاشویه است. اگر خودتان پاشویه حمام را کاشی میکنید، فضای بین کاشیها را فراموش نکنید. این فضاهای کوچک و باریک باعث میشود آب از بین فضاهای بین کاشیها راهش را به سمت چاه پیدا کند.
معمولا شیب دادن به کاشیهای بزرگ کار دشواری است. این نوع از کاشی به خاطر اینکه فاصله بینشان از هم زیاد است، لیزتر هم هستند. کاشیهای کوچکتر حتی اگر بافت هم نداشته باشند، کمتر لیز میخورند و گزینههای معمولتری برای دکوراسیون حمام به حساب میآیند. با این وجود، اگر همچنان دلتان میخواهد از کاشیهای بزرگ استفاده کنید، آنهایی را انتخاب کنید که برآمدگی و فرورفتگی یا نقش داشته باشد.
[[nid:36385]]
در داخل حمامتان جایی شبیه کمد در نظر بگیرید. قرار نیست یک کمد چوبی با آینه و شمعدان را در حمامتان جای دهید. یک فضای فلزی یا پارچهای یا فضایی که بتوانید چند در کشویی را تعبیه کنید، کافی به نظر میرسد. مزیت بزرگ کمدها این است که بیشتر در دسترس بوده و راحتتر مرتب میشوند. خوبی کمدهای حمامی این است که اگر خوشتان نیامد، میتوانید آنها را از جا بکنید!
مطلب پیشنهادی: ۱۰ کابینت سرویس بهداشتی و حمام شیک و کاربردی
برای اینکه بین دوراهی وان یا دوش بهترین گزینه را انتخاب کنید، باید به دو سوال جواب دهید؛ اول اینکه قرار است چند سال در خانهتان زندگی کنید و دوم اینکه معمولا چند بار در ماه یا سال از حمام استفاده میکنید. اگر قرار است مدت زمان زیادی – حدود پنج سال یا بیشتر – در خانهتان زندگی کنید و منزلتان اجارهای نیست به تغییر سیستم حمامتان فکر کنید؛ در غیر اینصورت به فکر تغییر دوش و وان نباشید که به هزینه بالایش نمیارزد.
برای دیدن ایده های مرتبط و جذاب دکوراسیونی می توانید مجله منزل را تهیه کرده و از دیدن و خواندن درباره ی چنین دکوراسیون های زیبا و دوست داشتنی لذت ببرید.
مطالب بیشتر: ۱۰ نوآوری در حمام و سرویس بهداشتی دکوراسیون حمام تان را غرق نور کنید! ۸ ایده خلاقانه در حمام و سرویس بهداشتی کوچک ۱۰ کابینت سرویس بهداشتی و حمام شیک و کاربردی بهترین کفپوش و دیوارپوش برای حمام و سرویس بهداشتی
منبع: مجله منزل | نویسنده: اشکان خسروپور