پروژه های برجسته: “در گلستانه چه بوی علفی می آید!" وعجب خاطره ی خوبی است این زیستن ما… “من در این آبادی پی چیزی می گشتم"… پی نوری… رنگی… دست آخر دیدم… تو که باشی همه ی شهر من این آبادی است… تو که باشی چه نیاز است به حرف… باغ پر از عطر نفس های من و توست… که امروز این چنین سر سبزم ! چون تو هستی و گلستانه شد آن خانه ی ما… در گلستانه عجب بوی علفی می آید! خانه ی ما، گلستانه روایت بنایی است دوست داشتنی از دفتر معماران رویداد که توسط یک زوج معمار برای فراغت روزهای پس از مشغله های کاریشان ساخته شده است با چیدانه همراه باشید تا به گلستان این دو معمار عزیز سری بزنیم.
از زبان معمار: ما یک زوج معمار هستیم. در شهر بزرگ و شلوغی مثل تهران، کار ما طراحی و نظارت پروژههای ساختمانی است؛ کاری دلچسب اما تمام وقت و سنگین. همیشه دلمان میخواست فضایی برای خودمان بسازیم تا بتوانیم آخر هفتههایمان را به دور از مشغلههای کاری و فکری در آن سپری کنیم و یا بعد از تحویل هر پروژه، قدری در آن بیاساییم.
جایی برای بازسازی افکارمان، قوایمان و مکانی برای عاشقی کردن و با هم زیستن. جایی با مختصات متفاوت از فضای آتلیه و یا حتی آپارتمانمان. اما مثل خودمان و معماریمان ساده و منطقی. فضایی آشنا، فضایی صمیمی، فضایی راحت، فضایی سپید.
“در گلستانه"، شعر شاعر معاصر دوست داشتنیمان، حس این فضای در ذهنمان را خوب توصیف میکند و شد اسم خانهمان.
دشتهایی چه فراخ! کوههایی چه بلند! در گلستانه چه بوی علفی میآمد!
نکته ای از چیدانه: اگر به تصویر دقت کنید به خوبی در می یابید که این دو معمار عزیز به سادگی با استفاده از یک تایپوگرافی بی نظیر بر روی دیوار توانسته اند احساس درونی و تعلق خاطرشان نسبت به یک شعر را در فضای زندگی خودشان مهمان کنند و از بیش از بیش از آن لذت ببرند.
راه حل ساده لوکوربوزیه؛ خانه دوطبقه استانداردشده، ساخته شده از دو اسلب بتنی که با شش ستون نازک نگه داشته شده و یک پلکان ساده، خانه دومینو، روح همیشه حاضر در معماری معاصر مشارکتی، به ایده کلی گلستانه تبدیل شد.
ترکیب “در گلستانه" سهراب ـ تصور ما از فضا ـ و “دومینوی" لوکوربوزیه ـ الگوی مسکن ساده، سریع، مقرون به صرفه و البته بالقوه مینیمال ـ شد مامن روزهای آرامش ما. خانهای که برآیند طرحهای مختلف خودمان و تمام دوستهای معمارمان بر روی شش ستون لوکوربوزیه است. گلستانه را در بخش شمالی زمین و پشت به خیابان قرار دادیم؛ خانه ای رو به باغ، تا به این ترتیب، حیاط یا باغ کوچک پرتقالمان، خلوتمان هم باشد.
نکته ای از چیدانه: همیشه نیاز نیست فضای داخلی خود را با مملو از رنگ های متنوع کنید گاهی با یک ایده ی هوشمندانه می توانید نشیمن خنثی خود را در بخشی نزدیک به پنجره قرار دهید و از ترکیب رنگی محوطه ی بیرونی برای سرزنده کردن فضای درونی خود استفاده کنید.
از سویی دیگر، باورمان این است که یک فضا با مختصات خنثی خود، باید زمینهای آرام باشد برای وقوع رویداد فضا. پس بیان هنری مینیمال را متناسب با سادگی فریم دومینوی لوکوبوزیه برای فضاهای داخلی انتخاب کردیم. واکنشی دربرابر معماری بحرانزده امروزمان.
به این ترتیب برای تقویت حس مکان فضا، خلوص، سادگی و خوانایی تقویت شد. کمینهگرایی، وضوح در طراحی پلان، سیالیت فضایی، انعطافپذیری عملکردی و پیوستگی و تداوم بصری، بدون هرگونه بیان پیچیده، معماری داخلیای یکپارچه اما خیالانگیز به وجود آورد. آنقدر که احساس تعلق به فضا و خاطرهانگیزی گلستانه برای خودمان و تمام دوستان و آشنایان معمار و هنرمندمان عجیب و بسیار بالا است.
اگر فضای زندگی شما این چنین خلاقانه است و یا فضایی با سبک و سیاق خلاقانه را می شناسید، تورهای چیدانه مشتاق است از شما و فضای زندگی تان عکاسی کند و آن را به مخاطبان چیدانه نشان دهد. پس فضای زندگی خود را با ما به اشتراک بگذارید!
با معماری های بی نظیر خانه های ایرانی بیشتر آشنا شوید: بازسازی خانه شصت ساله الفت در تهران که دل شما را می برد! ایل خانه همنشینی مدرن خانواده ایرانی مهمانسرای پدری، معماری امروزی با هویت ایرانی ویلای درخت سیب خانه باغی ایرانی در دل دماوند! خانه سفید خانواده ماهشهری درشهرک آفتابی آتلانتیک ویلای افشاریه کرج، الهام از باغ ایرانی بازسازی خانه دکتر دربهشتی با معماری اصیل ایرانی! آپارتمان دلباز برای فرهنگ ایرانی در ساختمان صبای تهران!
منبع مطلب: وب سایت معماری معاصر ایرانی | گردآوری و باز نویسی تحریریه چیدانه