در ادامه بحثهای انواع جنس کابینت آشپزخانه، برای تکمیل این سلسله مباحث نگاهی به بحث معرفی انواع کابینت آشپزخانه فلزی و همچنین فواید و مضرات انواع کابینت آشپزخانه فلزی می اندازیم. هر آنچه که درباره کابینت آشپزخانه فلزی باید بدانیم. با ما همراه باشید.
کابینت فلزی یکی از انتخابهای پرطرفدار در میان خانوادههای ایرانی در سالهای گذشته بود. با تغییر سبک دکوراسیون و استفاده از کابینت آشپزخانه ام دی اف و کابینت آشپزخانه هایگلاس، که به صورت کامل قبلا به آن ها پرداخته ایم، استفاده از کابینت آشپزخانه فلزی کمتر مورد استفاده قرار گرفت. اما این روزها این نوع از کابینتها هم تغییرات بسیار زیادی داشته و به یک سبک مدرن و شیک تبدیل شدهاند. اگر شما نیز قصد خرید کابینت از جنس فلز را دارید، با ما همراه شوید.
اولین سوالی که در این مقاله به آن پاسخ خواهیم داد آن است که کابینت فلزی مناسب چه آشپزخانههایی با چه سبک دکوراسیون است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که کابینتهای فلزی دارای تنوع بالا در طرح و رنگ هستند، از این رو با انتخاب یک طرح و رنگ مناسب، این نوع کابینت میتواند به هر سبک از آشپزخانه شما بیاید.
با ورود به تاریخ استفاده از فلز در کابینت آشپزخانه چهار نوع متریال متداول به صورت عموما کابینت متالیک که پیش تر به صورت مفصل به آن پرداخته ایم در این حیطه وجود دارد که به شرح زیر میباشد:
مشاهده بیشتر
یکی از مدلهای قدیمی برای کابینت فلزی، انواع گالوانیزه است که امروزه کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. این کابینتها قیمت مناسبی داشته و در برابر زنگ زدگی مقاوم هستند. برای رنگ آمیزی آنها معمولا از رنگهای کورهای و استاتیک استفاده میشود. با وجود قدیمی بودن این نوع از کابینتها، امروزه روکشها و رنگهای جدید و شیکی برای آنها مورد استفاده قرار میگیرد که به آن ظاهری شیک و بسیار زیبا میدهد.
این نوع از انواع کابینت فلزی یکی از جدیدترینها به شمار رفته و در طراحی آشپزخانههای مدرن یک انتخاب پرطرفدار به شمار میرود. از این نوع کابینت بیشتر در مکانهای عمومی که نیاز به بهداشت بالایی دارند، مانند رستورانها و بیمارستانها استفاده میشود. البته سبکهای خانگی آن نیز در معماری و دکوراسیون داخلی مدرن حرف زیادی برای گفتن دارد. درب و بدنه کابینتهای فلزی استیل کاملا برس خورده و صیقلی هستند، از این رو زیبایی و نمای آنها چند برابر است.
از دیگر انواع کابینت فلزی، کابینت از جنس فولاد خام است. این نوع کابینت فلزی از ورق سیاه و یا فولاد خام ساخته میشود. تمامی اجزای این کابینت از فلز ساخته شده و یک انتخاب زیبا با قیمت مناسب برای شما به شمار میرود. این نوع از کابینتهای فلزی را نیز میتوان جز جدیدترینها در نظر گرفت.
از دیگر سبکهای جدید و مدرن کابینت فلزی، کابینت مسی است که طرفداران مخصوص به خود را دارد. اگر شما یک فرد ریسک پذیر هستید و همواره دوست دارید متفاوت از دیگر به نظر برسید، کابینت آشپزخانه فلزی مسی بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. نکته قابل ذکر در مورد این کابینت، آن است که کابینتها به تدریج تغییر رنگ داده و به رنگ پتینه در میآیند. البته بسیاری از افراد این تغییر رنگ را دوست دارند و آن را جز ویژگیهای منفی این کابینت نمیدانند.
در صورتی که قصد خرید کابینت آشپزخانه فلزی داشته باشید، باید یک صفحه مناسب نیز برای آن انتخاب کنید. صفحه کابینت چیست؟ صفحه همان چیزی است که بر قسمت بالایی کابینتهای زمینی قرار داده میشود. این صفحه میتواند از جنس ام دی اف، چوب، فلز، سنگ یا روکش پی وی سی باشد. انتخاب صفحه کابینت نیز باید براساس دکوراسیون داخلی آشپزخانه و سبک آن انجام شود. اگر سبک دکوراسیون شما مدرن و مینیمال است، بهترین انتخاب برای صفحه کابینت، ام دی اف و یا PVC است.
یکی از مراحل ساخت کابینتهای فلزی، رنگ آمیز درب آن است. رنگ آمیزی درب کابینتهای فلزی معمولا با استفاده از پیسوله انجام میشود. البته در صورتی که هزینه و بودجه برای شما محدودیتی ندارد، برای نتیجه بهتر کار میتوانید از رنگ استاتیک نیز استفاده کنید. رنگ استاتیک یکپارچه تر و زیباتر از رنگ دستی و یا پیسولهای از آب در خواهد آمد.
کابینت های استیل و فلزی یکی از شیک ترین و مدرن ترین کابینت ها در فضای آشپزخانه هستند که زیبایی آشپزخانه با این نوع کابینت ها بسیار بیشتر می شود. می توانید برای زیباتر شدن فضای آشپزخانه خود از کابینت فلزی رنگی مطابق با سلیقه و دکوراسیون خود استفاده کنید.برای رنگ آمیزی درب کابینت فلزی شما میتوانید از رنگ کورهای نیز علاوه بر رنگ استاتیک استفاده کنید. نکته مهم آن که برای رنگ آمیزی درب کابینت فلزی، کیفیت را فدای قیمت نکنید. ممکن است شما بخواهید برای هزینه کمتر از رنگهای معمولی استفاده کنید، اما این رنگها بعد از مدت کوتاهی به راحتی از روی درب کنده خواهند شد. در ادامه بیشتر با دو رنگ مورد استفاده در کابینتهای فلزی آشنا خواهیم شد.
زمانی که شما اقدام به خرید کابینت فلزی یا هر کابینت دیگر میکنید، دستگیره جز اجزایی است که باید انتخاب شود. جنس دستگیره میتواند فلز، ام دی اف و یا حتی چوب باشد. جنس و طرح دستگیره فاکتور دیگری است که بر قیمت کابینت فلزی تاثیر میگذارد.
عمولاً مدل های کابینت آشپزخانه فلزی به خصوص کابینتهای فلزی نواحی مرطوب همچون نقاط بارانی، بسیار زود دچار پوسیدگی و آسیب می شوند. پس بهتر است هرگاه در قسمتی از کابینت فلزی اثری از پوسیدگی جزئی را مشاهده کردید، بلافاصله آن نقطه را خوب بتراشید تا آثار پوسیدگی بر روی آن از بینبرود، سپس کمی محلول ضدزنگ با قلممویی کوچک بهآن نقطه زده ودر ادامه پساز خشک شدن، رویآن را رنگی همرنگ کابینت بزنید.
بی شک هر مورد یا هر سازه ای که ما می خواهیم از آن استفاده نماییم دارای یکسری از مزیت ها و یکسری از معایب می باشد این نوع از کابینت نیز دارای یکسری از معایب می باشد که مهمترین معایب این نوع از کابینت ها این می باشد که نسبت به سایر انواع کابینت در برابر رطوبت و آب مقاومت کمتری نسبت به سایر انواع کابینت دارد . همچنین دیگر معایب این نوع از کابینت ها این می باشد که بعد از مدت زمانی که از آنها استفاده می کنیم ممکن است صداهایی از آن که به علت باز شدن زیاد و بسته شدن می باشد خارج شود که نیازمند روغن کاری می باشد .
کابینت فلزی از قدیمیترین انواع کابینت آشپزخانه است که قبل از اینکه سروکلۀ کابینت امدیاف پیدا شود کاربرد فراوانی داشت. شاید حالا بهدلیل وجود انواع و اقسام کابینتهای جدید و متنوع کمتر کسی به سراغ کابینت فلزی برود اما قیمت مناسب و برخی دیگر از مزایای این مدل کابینت باعث شده است هنوز هم طرفداران مخصوص خودش را داشته باشد. در این مقاله به هر آنچه که درباره کابینت آشپزخانه فلزی باید بدانیم پرداختیم.